Aldrig mere fri

Oprettet: 13.07.2010 - 10:20

Bog: "Aldrig mere fri" af Sara Blædel

Bogens forside

Krimi - I Skelbækgade i København bliver en ung kvinde fundet myrdet, og politiassistent Louise Ricks arbejde med opklaringen fører dybt ind i en iskold og kynisk verden af prostitution og kvindeha

Forfatter: 
Sara Blædel
Udgivet: 
2008
Forlag: 
People's Press
Sidetal: 
375
Lån bogen - Køb bogen

Bogen er til debat i august 2010

Tilføj kommentar

Deltag i debatten.

 • Sorteper

  lør, 13/11/2010 - 11:52

  Jeg har haft lyst til at læse Blædel i mange år. Men jeg er udfriet som en nonne efter gruppevoldtægt. Podcastede krimiklubben fra Dr1 og blev udsat for det værste efterplaprende søstersnak, der helt uretfærdigt rammer Blædel. Hverken forfatter eller journalist tager sig selv alvorligt. Den slags straffes. Vanære og fatwa- og naturligvis især på Krimiklubben!

 • Merete Segalt

  tor, 26/08/2010 - 08:55

  Faktisk er jeg ikke helt færdig med bogen, men det er sandelig et plot som får en til at glemme at stå af bus og eller tog; og det skal der meget til for mit vedkommende. Jeg tør slet ikke tænke på, hvad den kan ende med, men jeg vender tilbage så snart jeg har læst færdig - sandsynligvis senest i løbet af weekenden.

 • Kirstine Louise...

  ons, 25/08/2010 - 13:57

  Så har jeg læst Aldrig mere fri, og den tog virkelig fart til sidst synes jeg. På den gode måde! Synes at den startede noget sløvt og ligetil, men præstens involvering og tvistet med fortiden havde jeg ikke set komme, og det var fedt!

  Nu skal vi jo (om 5 måneder cirka) bestemme hvilken krimi der er årtiets bedste. Jeg vil derfor lige opsumere hvad jeg synes gør Aldrig mere fri til en god krimi.

  • op til flere mord (jo flere jo bedre synes jeg)
  • Aktuel og samfundsbeskrivende
  • Sympatisk hovedperson
  • Spænding - historien optrævles først til sidst.

   Held og lykke til Sara Blædel :o)

 • Kirstine Louise...

  man, 23/08/2010 - 08:12

  Tak for dit indlæg! Jeg synes at du har udtrykt dig forståeligt, bortset fra, at hende du omtaler som Christina hedder Camilla i bogen:)

 • sifsmor01

  fre, 20/08/2010 - 17:54

  En god krimi!!! Jeg synes det er interessant, at Sara formår at få et (efter min mening) samfundsproblem med i bogen. Jeg synes den er spændende, og som skrevet overstående en god krimi, med et godt indhold i henhold til nutidens samfundsdebat. Den er ikke forudsigelig, udover, at man ved, at Christina kommer i problemer! Jeg har tidligere læst den, og fandt den også på daværende tidspunkt, som en god bog. Dog oplevede jeg, at jeg løb lidt surt i Christinas konstante uheldige møder med "de forkerte".  Jeg har lidt svært ved, at forklare hvorfor, men jeg prøver! Jeg synes Louise er fantastisk karakter, (jeg ved også hun har været"uheldig") og hun er nem at holde af. Jeg har det lidt anderledes med Christina, og jeg synes, at bøgerne mister lidt af deres troværdighed. Jeg tænker, hvor meget kan et menneske holde til? Jeg tænker ikke kun på denne bog, men i en anden har hun fundet en morder som kæreste etc.  Jeg er klar over at i efterfølgeren er hun "dybt nede", men det er ikke autentisk nok for mig. Kunne hun ikke stadig være en af hovedepersonerne som krimijournalist, og ikke nødvendigvis være hende, der på den ene eller anden måde skulle ende som "offeret"? 

  Jeg oplever, også denne problematik i andre "krimiserier", så måske er jeg bare ikke til serier...

  Håber jeg har udtrykt mig nogenlunde forståeligt!  

 • Karen Smith-Andersen

  fre, 20/08/2010 - 10:38

  Jeg er tæt på at være færdig med "Aldrig mere fri". Det er anden gang jeg læser den, men det bliver den bestemt IKKE dårligere af! Jeg kan rigtig godt lide de krimier, hvor man hele tiden sidder og tænker: "dette kunne ske i virkeligheden. Dét, jeg læser, er sandsynligt og kunne forgå lige nu og her, hvor jeg sidder i min lænestol og sluger en bog." Tak for det, Sara! Det kunne være spændende at vide, hvordan du finder inspiration til dine bøger. Hvad tænder forfatteren i dig?

 • PiaL

  fre, 20/08/2010 - 09:38

  Enig med Kristine - der kom en fin overraskelse ca. midtvejs, som løftede plottet på et tidspunkt, hvor det ellers kunne køre lidt i tomgang. Rigtigt godt konstrueret, fordi det fletter den forudgående handling flot ind til næste niveau i fortællingen. I nogle romaner tænker man "hallooooo... hvor blev den røde tråd af" men det var ikke tilfældet her.

  Måske er slutningen en kende forudsigelig, eller også læser jeg bare for mange krimier :-). Til gengæld vil jeg gerne rose slutningen for ikke at være blødsøden, omend den allersidste del (som ikke skal afsløres her) måske er en anelse ude af trit med den virkelighed, som romanen ellers udspiller sig i. Men igen - der lægges fint op til en fortsættelse (som jeg ikke har læst).

  Jeg synes romanen hænger godt sammen. Kan måske godt føle at femi-krimi'erne generelt bliver lidt dødboldagtige med deres evindelige fokus på privatlivet og følelser, men i Aldrig mere fri holdes en fin balance mellem plottet og privatsfæren, så sammenhængen ikke kommer til at virke tænkt og urealistisk. Det faktisk rigtigt godt gået!

   

 • Kirstine Louise...

  fre, 20/08/2010 - 08:29

  Nu er jeg godt over halvvejs i Aldrig mere fri, og den har (heldigvis) fået et tvist jeg ikke havde set komme. Ikke at jeg altid kan gætte hvad der sker, men nogengange ligger det ligesom i kortene.

  De har lige opdaget at det døde spædbarn i kirken mangler en lilletå og Camilla har afsløret overfor præsten at hun ved, at hans søn også mangler en lilletå! Så nu er jeg spændt på at se, om præsten har rent mel i posen.

  Jeg synes at spændingen er taget til mod slutningen. Camillas kidnapning og trådene til sydeuropa med en anden død kvinde. Spændende.

 • Birgit HM

  fre, 13/08/2010 - 18:05

  Det er en bog med et interessant tema - nemligt hvor langt man vil gå for at få børn samt hvordan kvinder bliver udnyttet. Så er det ikke en bog med en feel good slutning hvilket nok er lidt atypisk. Godt spil / modspil mellem de to hovedpersoner Louise og Camilla der med deres forskellige perspektiver på historien  nuancerer historien - jeg har læst efterfølgeren af denne bog og den følger godt op på historien.

 • sara blædel

  tir, 10/08/2010 - 15:10

  Hej læseheste!

  Jeg er meget beæret og lykkelig for at min bog Aldrig mere fri er blandt de fem norminerede som årtiets danske krimi.

  Det betyder meget for mig, og er selvfølgelig også et kæmpe skulderklap, jeg glæder mig over, nu hvor jeg sidder og skriver på den sjette bog i serien.

  Jeg glæder mig til at følge debatten, og spørg endelig løs.

  Rigtig god fornøjelse
  Mange hilsner
  Sara

 • Kirstine Louise...

  tir, 03/08/2010 - 19:35

  Så er vi i gang med at læse og efterfølgende kåre årtiets danske krimi og det er da bare rigtig spændende!

  Vi lægger ud med Sara Blædel som også har gjort os den tjeneste at læse med på siden en gang i mellem. Velkommen til dig Sara!

  Jeg har læst de tre foregående krimier med Louise Rick som hovedperson og mindes Grønt støv som værende en af de første danske krimier som jeg virkelig nød at læse.

  Jeg er 60 sider inde i Aldrig mere fri og min umiddelbare reaktion er følgende:

  Fed start! Elsker in media res hvor det bare er lige på og hårdt. Et lig bliver fundet (jeg kan godt lide mange lig i krimier!) og en opklaring går i gang.

  Camillas "historie" i bogen gør mig lidt mere nervøs. Min første tanke var "please lad det ikke ende med, at Camilla adoptere hittebarnet". Det vil simpelthen være for oplagt.

  Louise og Camilla som hovedpersoner har jeg synes om fra starten. De er realistiske og deres forhold bliver beskrevet kærligt uden at det bliver kvalmende.

  Jeg må ind og læse videre;)