Den russiske passager af Günter Ohnemus

Oprettet: 20.11.2006 - 09:06

Bog: "Den russiske passager" af Günter Ohnemus

Bogens forside

Harry er enspænder og taxichauffør. En tur med en hemmelighedsfuld russisk kvinde ændrer hans liv fuldstændigt. Hun er mafiakvinde på flugt, og Harry beslutter sig til at hjælpe hende videre.

Forfatter: 
Günter Ohnemus
Udgivet: 
2006
Forlag: 
Rødovre : Sohn
Sidetal: 
238
Lån bogen - Køb bogen

I taxi på flugt fra den russiske mafia bevæger taxichauffør Harry Willemer og hemmelighedsfulde Sonja Kovalevskaja sig gennem Europa i en gedigen, filosofisk og spændende road-book!

Egentlig vil Harry Willemer helst forsvinde fra jordens overflade, og han er da også næsten ukendt for verden. Tidligere forfatter - nu taxichauffør, tidligere ægtemand og far - nu enlig og alene.

Han har brændt alle broer bag sig og befinder sig i et følelsesmæssigt limbo helt uden forventninger til livet. Faktisk har han lige siden konen, Ellen, 21 år tidligere forsvandt med datteren, Jessie, i et voldsomt raserianfald, som i øvrigt fik fatale følger, holdt sig for sig selv helt uden kvindelige kontakter. Lige indtil smukke Sonja Kovalevskaja prajer taxien og siger: Bare kør!

Sonja er på flugt fra den russiske mafia i form af ægtemanden, Aljosja. Han vil have Sonjas penge – 4 millioner dollars – som hun har "lagt til side" som "bogholder" for mafiaen. De skulle være en slags "afværgekonto" i tilfælde af problemer. Og nu har Sonja så hævet pengene, fordi hun har fået moralske kvababbelser over Aljosjas hårdhændede metoder indenfor forretningsverdenen.

Det er ikke meningen, at hun vil blande Harry ind i sagen, men han er en flinker fyr og har ikke andet for, så han tilbyder at være hendes chauffør – først til Luxemburg og senere videre på flugten. Harry afmonterer sit taxiskilt og inden han ser sig om, har han egenhændigt likvideret Aljosjas bror og dennes gorilla.

For Harry kan meget mere end sit fadervor, og han er ikke bange af sig. Ligeglad som han er med sit liv, viser det sig, at han er i stand til at mønstre en kriminel energi, som både overrasker ham selv, men ikke mindst Sonja. Og hun er ellers ikke selv tabt bag en vogn, hvad det angår.

Undervejs bliver samtalerne mellem de to forbundne skæbner mere og mere intenst filosofiske. Begge har en fortid bag sig, som fletter såvel Tysklands som Ruslands blodige historier ind i deres diskussioner. Spændende og interessante udvekslinger, som krydrer de barske begivenheder, Harry og Sonja enten bliver involveret i eller selv forårsager.

Det er en utraditionel spændingsbog, som givetvis vil give mange rynker i panden. Er det en filosofisk roman med et kriminelt plot eller er det en krimi med et filosofisk islæt?

Spændende er den i hvert fald!

Oversat af Steen Sohn. Forlaget Sohn, 2006. 238 sider

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.