Mad i litteraturen - januar 2003

Oprettet: 01.01.2003 - 12:53

Her kan du smage og nyde de mest fristende, forførende og overdådige måltider, når du sætter dig til bords med skønlitteraturens forfattere! 

Uhm!! At svælge i Claus Meyers søde, syndige chokoladedesserter og Jamie Olivers tagliatelle vendt i smør og parmesan! Herligt og forbudt - for lige nu er det januar og spægetid, og halvdelen af Danmarks befolkning søger at tabe kropsvægt og forsage efter julens udskejelser. Så den står på Anne Larsen og kalorietæller og Mad i litteraturen!!
For her kan du smage og nyde de mest fristende, forførende og overdådige måltider, når du sætter dig til bords med skønlitteraturens forfattere - helt uden samvittighedsnag. De behøver nemlig ikke komme med i køkkenet!

Så du er hermed inviteret til festmiddag med tilhørende herlig litteratur:
Til forret skildpaddesuppe (på friskslagtede dyr) à la Babette og rigtig karen-blixensk skæbnefortælling.
Hovedretten byder på vagtler med rosenblade (tilsat lidt hjerteblod fra en forelsket kvinde) og magisk, mexicansk kærlighedseventyr à la "Hjerter i chili". Du kommer til at brænde af lidenskab!
Til dessert skal vi ha' venusskum efter Isabel Allendes opskrift - en afrodisitisk nydelse, som skal spises med opmærksomhed og ro og gerne i selskab med en magisk og sensuel fortælling,
og til kaffen: tæt, mørk, bitter, syrlig, rund og sød chokolade efter Joanne Harris':"Chokolade".

Hvis det skal være rigtig vildt, kan du også sætte dig til taffel med Knagsted i Ædedolkenes klub og deltage i et orgie af vellevned og bidsk satire med vin ad libitum eller nyde den lidenskabelige madscene i selskab med 1700-tals playboy'en Tom Jones. Her er smag og sanselighed, så det driver.

Hermed velkommen til månedens tema: det er opskrifter; det er kærlighedshistorier og andre gode historier, eksotiske ingredienser i mange varianter, gode husråd, forførende madkunstnere, rejser alle vegne hen; det er sanser og livsglæde, men også overlevelse og social etikette og kultur! For i alle samfund er menneskers omgang med føden underlagt symbolske betydninger, og det har vi - blandt meget andet godt - også nogle spændende bud på.

Glæd dig til denne ganske uforpligtende og særdeles mættende rejse i maduniversets fantasiverden, du kan kun blive glad i sind og mund af at smage.

God fornøjelse og velbekomme!

Birgitte Tindbæk

 

0
Din bedømmelse: Ingen