Krimier - februar 2003

Oprettet: 01.02.2003 - 12:53

Er du også én af dem, der elsker små lukkede universer med mord, blod og lig i kassevis og befolket af excentriske eller hårdtslående detektiver, begavede og psykopatiske forbrydere? Mulighederne er mange; du er sjældent til det hele; du vil klart ha' favoritter.

Men fælles for dig og dine mange "lidelses"fæller er den konstante, lidenskabelige og livsalige trang til emmen af spænding og stemning og behagelig og grusom underholdning; men også til at blive udfordret, intellektuelt og følelsesmæssigt, af de skæve vinkler og den stærke samtids- og samfundsbeskrivelse og af at få dine moralbegreber godt rusket!

Og KRIMIMESSEN i Horsens lørdag d. 22. og søndag d. 23. februar vil være lige noget for dig. Bo Tao Michaëlis, krimiekspert og anmelder ved Politiken, er vært for dagene og vil præsentere og interviewe forfattere og oplægsholdere.

5 danske krimiforfattere er programsat, og et lille pluk i deres forfatterskaber viser en mangfoldighed af emner og miljøer lige fra eksotisk indisk spænding, ånder og hjemsøgte huse, mord i dansk universitetsmiljø, verdener af spillelidenskab og samlermani til middelalderlig ølstue og markedsdag i Assens anno 1330. Forfatterne er Hans Henning Harmer, Annika von Holdt, Benito Scocozza, Niels Lillelund og Martin Jensen.
Amerikaneren Candace Robb skriver også populære middelalderkrimier og svenske Aino Trosell har skrevet storpolitisk actiondrama. Også disse to kan høres på messen.
Dagene vil også byde på samtale om krimien som genre, noget om Rejseholdet og Sherlock Holmes og mere endnu......se fuldstændigt program på: www.krimimessen.dk

Litteratursiden har lyst til ved denne lejlighed at slå et lille slag for den danske krimi; for godt nok har vi ikke som f.eks. Norge og Sverige en etableret krimitradition, godt nok er det ikke danske krimiforfattere, der vinder store internationale priser (jo, vi havde da Peter Høeg for nogle år siden) og ikke dem, folk står i kø for at reservere på bibliotekerne.

Men - de bliver læst, de danske, de er faktisk meget populære. De kan nemlig også underholde os, få os til at gyse, og måske er det ekstra gys og samtidig dejlig trygt, at ondskaben og vrangsiden bor lige ved siden af os eller måske i Nordsjælland?!

Prøv foruden de allerede nævnte f.eks. Flemming Jarlskov, Steen Christensen, Ole Frøslev, Lars Kjædegaard, bare for at nævne nogle få. Find inspiration til flere navne her på siden!

Og - hvis du ikke lige kommer forbi Horsens i slutningen af februar, har vi masser af nattesøvns- og sjælero-ødelæggende tilbud på Litteratursiden til en sej kuldemåned.

Så op i sofahjørnet, få fødderne mageligt arrangeret og hjernen slået til på KRIMI.
Træk lige gardinet for - det er mørkt derude, og man kan aldrig føle sig sikker!!!!

GODT GYS! Og rigtig god fornøjelse med de gode historier såvel som med de onde!!

Birgitte Tindbæk

 

0
Din bedømmelse: Ingen