Søren Christensen

Søren Christensen er født 14. september 1910 på en landbrugsejendom i He sogn ved Ringkøbing. Han gik 7 år i en vestjysk landsbyskole. Indtil sit attende år var han landarbejder, dels hjemme, dels på andre smågårde, og han kom derefter på seminariet i Tønder, hvorfra han tog lærereksamen i 1933. I de næste 2 år var han vinterlærer ved landsbyskoler og havde forskellige vikariater. I 1935 blev han vikar ved Ringkøbing kommuneskole, mens han samtidig gik på aftenhold på Skindergades studenterkursus i København, hvorfra han i 1937 tog nysproglig studentereksamen. I 1938 tog han filosofikum ved Århus universitet, samtidig med, at han studerede europæisk litteratur, men måtte dog af økonomiske grunde gå tilbage til lærergerningen denne gang ved Odder privalte Realskole. I Februar og marts 1939 var han indbudt gæst på Askov Højskole, hvorefter han fortsatte sine studier i europæisk litteratur ved Københavns universitet, et studium som dog ikke blev fuldført, da han hverken havde mulighed for SU eller studielån. I årene 1942 - 1946 var han igen lærer ved Odder private Realskole, hvor han underviste i fagene Tysk, engelsk og latin. Fra 1946 og indtil han blev pensioneret som 67 årig, var han lærer ved kommunale landsbyskoler, dog afbrudt af orlov med løn. I årene 1969 og 1973 var han stipendiat ved Internationale Jugendbibliothek i München, hvilket blev bekostet af den bayerske stat. Søren Christensen har været medlem af Dansk Forfatterforening siden 1972. Søren Christensens farfar J.C. Christensen var politiker og høvding i dansk politik. Han var konseilspræsident og der står en statue af ham i Ringkøbing. Farfarens store bogsamling var en oase for barnebarnet Søren Christensen.

Oprindelig publiceret ForfatterNet Odder - 24. november 1999

Land: 
Danmark
Bøger
 • Bog: "Ulvene og fårene" af Søren Christensen

   Det stædige æsel ; Hest og æsel ; Duerne og falken ; Varm og kold af samme mund ; Eneboeren og bjørnen ; Tornebusken, flagermusen og ternen ; Aben og ræven ; Den syge ravn ; Den hovmodige hest ; Påfuglen og tranen ; Panteren og ræven ; Bonden og slangen ; Svalen og nattergalen ; Fjenderne ; Det syge æsel og ulvene ; Bonden og storken ; De to kammerater ; Frøerne og de to tyre ; Tornebusken og ræven ; Tornebusken og fyrretræet ; Myren og fluen ; Løven og geden ; Æslet og vildsvinet ; Gedekiddet driller ulven ; Fuglefængeren og slangen ; Alliken og duerne ; Ravnens gæstebud ; Panteren og bønderne ; Tyren og gedebukken ; Den gamle bonde ; Ulven som dommer ; Den gamle rytterhest ; Ulvene og fårene ; Løven og den kloge hest ; Ræven forråder ulven ; Græskarret, agernet og bonden ; Høstfest ; Svalen og de andre fugle ; Fragtkusken og Herakles ; Ulven som jordemor ; Bonden og lykkeslangen ; Løvejægeren og tømmerhuggeren

  Forfatter: 
  Søren Christensen
  Udgivet: 
  1988
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  144
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Ulven og lammet" af Søren Christensen

   Hunden og ulven ; Den forkølede ræv ; Ræven og gedebukken ; Løven og haren ; Den taknemlige løve ; Den malte løve ; Løven, bjørnen og ræven ; Da ræven spiste for meget ; Da frøerne ville have en konge ; Læsekunsten ; Løvinden og ræven ; Ræven og storken ; Haren og skildpadden ; Bonden der græd ; Enken og hendes høne ; Ulven og gedekiddet ; Hyrdedrengen og ulven ; Agerhønen og ræven ; De to haner ; Bymusen og landmusen ; Frøen der pustede sig op ; Ørnen og skarnbassen ; Ulven og fåret ; Harernes trøst ; Det kælne æsel ; Lænkehunden og ulven ; Ørnen og kragen ; Hunden der var til fest ; Ørnen, katten og vildsoen ; Gøgleren og bonden ; Flagermusen og væselen ; Fiskerne ; Abekejseren ; Musen og smeden ; Flagermusen i dyrekrigen ; Den unge mand og hesten ; Den halvgamle mand ; Lammet og gedemoderen ; De to gryder ; Stjernekiggeren ; Bjerget der barslede ; En søn og hans mor ; Fåret og de falske vidner ; Det klippede får

  Forfatter: 
  Søren Christensen
  Udgivet: 
  1986
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  198
  Lån bogen - Køb bogen
Inspiration

Søren Christensens yndlingslæsning består for tiden af klassiske europæiske eventyr, skrevet af de bedste formgivere, enten på originalsproget eller oversat til tysk eller engelsk. Med særlig glæde læser han, hvad vennen, tyskeren Walter Scherf, skriver. Walter Scherf er født i 1920 og har i 1997 afsluttet sit arbejde ved universiteterne i Salsburg og München, de to står i permanent brevlig forbindelse.

Hvad der inspirerer Søren Christensen er i lige grad form og indhold i alle former for maleri og musik på et idealt, originalt og "etisk" plan, men befriet for al moraliseren, belæren og politiseren.

Han skelner ikke så nøje mellem børne- og voksenlitteratur, Søren Christensen mener at bortset fra småbørnslæsning, så er den bedste voksenlitteratur også den bedste børnelitteratur og omvendt. Søren Christensens egen far læste hele sit liv hellere gode børnebøger end voksenbøger.