Hanne Højgaard Viemose

Hanne Højgaard Viemose, f. 1977 i Frederikshavn og uddannet fra Forfatterskolen i 2011.

Debuterede med 'Hannah' i 2011. En backpackers bekendelser  fra Australiens outback og en ung piges søgen efter frihed og identitet.

Den selvstændige fortsættelse ’Mado’ handler om moderskab, parforhold, angst og overlevelse.  Sproget spejler i begge romaner det retningsløse i hovedpersonens liv og er fragmenteret  med mange indskud og associationer.

Litteratursidens anmelder skriver: 

"Med stor fornøjelse læste og anmeldte jeg i 2011 Hanne Højgaard Viemoses debutroman ’Hannah’. Og med mindst lige så stor fornøjelse har jeg nu læst og anmeldt Viemoses anden roman ’Mado’, der på visse punkter har en del tilfælles med ’Hannah’ men på andre stikker meget dybere end debutromanen.

Den vildskab og råhed, som Viemose både sprogligt og tematisk foldede ud i sin debut, er stadig til stede – og heldigvis for det! – men en modenhedens alvor har også fået mæle i ’Mado’, og dét er med til at gøre denne roman til en formfuldendt toer, der på det bestemteste understreger, at Viemose er en forfatter, man skal have respekt for. Hun skriver med hud og hår, og det gør hun fa’me godt!"

Hanne Højgaard Viemose modtog Munch Christensens debutantpris for 'Hannah'. Hun har i den forbindelse skrevet et indlæg på Litteratursiden om sinde romaner: http://www.litteratursiden.dk/artikler/om-forfatteren-fortaelleren-og-jeget

 

 

 

Debut: 
2011
Land: 
Danmark
Links
Bøger
 • Bog: "Mado" af Hanne Højgaard Viemose

  Bogens forside

  Hannah, Hanne og Anne kalder hovedpersonen sig selv i Hanne Højgaard Viemoses roman Mado. Romanen pendulerer frem og tilbage over grænsen mellem selvbiografi og fiktion.

  Udgivet: 
  2015
  Forlag: 
  Basilisk
  Sidetal: 
  219
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Helhedsplanen" af Hanne Højgaard Viemose

  Bogens forside

  Digte og kortprosa om en enlig mor med ukueligt livsmod i Gellerup.

  Udgivet: 
  2015
  Forlag: 
  Jorinde & Joringel
  Sidetal: 
  31
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Hannah" af Hanne Højgaard Viemose

  Bogens forside

  Hannah tager til Australien som backpacker og oplever her en hård livsstil fyldt med dårlige jobs, nul penge, alkohol, vold og sex - Men Hannah oplever også en personlig udvikling i tiden som

  Udgivet: 
  2011
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  182
  Lån bogen - Køb bogen

Se også

 • Artikel: Om forfatteren, fortælleren og jeg'et

  Hanne Højgaard Viemose
  Hanne Højgaard Viemose debuterede i 2011 med Hannah, som hun fik Munch Christensens debutantpris for.
 • Artikel: Hannah Banana

  Mod skal der til, men det har hun også, Hanne Højgaard Viemoses, hovedperson Hannah, der næppe har fået studenterhuen på førend hun kaster sig ud i livet som backpacker og bananplukker i Tully.