Læsekreds: På sporet af den tabte tid, 12. Marts 2012 - Resume

Oprettet: 13.04.2012 - 18:48
Machard, Jules

Læsekreds: På sporet af den tabte tid, 12. marts 2012: resume

"Baronen lovede ham at aflægge det ønskede besøg efter først at have kørt ham til Saint-Euvertes palæ..." (G1, 335, N2, 201, NG1, 366) -> slut

Mandag d. 12. marts afholdtes femte møde i læsekredsen der planlægger at læse sig igennem Marcel Prousts ’På sporet af den tabte tid’. Dagens tekst gik frem til afslutningen af værkets første del, Vejen til Swann, og det betød at der hovedsageligt blev set tilbage på emner der har været diskuteret løbende under læsningen af bindet. Derfor bliver dette ’resume’ heller ikke en gennemgang af mødets indhold, men derimod en opfordring til at fortsætte de gode diskussioner via vores forum på litteratursiden.dk.

Er Swann i virkeligheden et alter-ego for Marcel? Tjener ’Swanns kærlighedshistorie’ som en nødvendig forberedelse til Gilberte-Marcel-forholdet? Hvorfor er Odette Swann så tiltrækkende, når hun hele tiden beskrives som en underlødig kokotte? Og hvilken betydning har tøjmoden for personkarakteristikkerne?

Det er mulige emner der kan tages op. Så skriv endelig løs og stil gerne andre spørgsmål, så vil Steen og jeg gøre vores bedste for at komme med et brugbart svar.

Næste møde i læsekredsen bliver d. 16/4 - fra 16-18.30. Vi giver os i kast med værkets andet bind 'I skyggen af unge piger i blomst' / 'I et rosenflor af purunge piger' / 'A l'ombre des jeunes filles en fleurs'.

Her læser vi fra s. 5-100 i den gamle oversættelse og fra s. 5-137 i bind 3 af nyoversættelsen. Det er tekststykket der går indtil: 

"Det var ikke kun disse teselskaber, som før i tiden havde voldt mig sorg når jeg måtte se Gilberte forlade mig og gå tidligere hjem..."

God læselyst!