LÅNT IDENTITET en ny og anderledes kriminalroman der er med til at forny krimi-genren.

Oprettet: 21.04.2014 - 13:29

LÅNT  IDENTITET er EN NY OG ANDERLEDES KRIMINALROMAN, der efter sigende

skulle være med til at FORNY KRIMI-GENREN på flere måder, nemlig følgende:

1) - LÅNT  IDENTITET er ikke et een-mands-værk, men er resultatet af et samarbejde ml.  FINN ULF GRABOWSKI  (der har valgt at betegne sig selv som med-forfatter) og ANN  van der SNOWDEN  ( der har valgt at skrive under dette pseudonym ).

2) - Flere af romanens nøgle-personer har sagt JA til at optræde som selv, og har desuden bidraget med egne replikker og gode råd - Bl.a. forsvarsadvokaten Merethe Stagetorn, sognepræsten POUL JOACHIM STENDER, sexologen JOAN ØRTING m. fl.

3) - Alle 48 kapiter indledes med en billed-vignet, ( kreeret af Finn Ulf Grabowski ).

4) - Handlingen fletter sig ind i det der foregik i den virkelige verden fra nytårsaften 2006 til juni 2008.

5) - Handlingen og dens personer er nok fiktive, men  fiktive på en særdeles realistisk måde.

6) - Sexuelle emner bliver beskrevet på fair vis - dvs. der skabes plads for "enten eller" og  "både og" !

7) - Nok bliver der begået mord, men uden at drukne historien i et blodbad.

På dette sted vil MED-FORFATTEREN  Finn Ulf Grabowski tillade sig at stille et spørgsmål til de der befinder sig på BOGBRANCHENS BJERG:

"Hvorfor er det så godt som umuligt for debutterende forfattere at trænge gennem "TAVSHEDS-MUREN", når man ved at bogbranchen i disse år hungrer efter fornyelser, dere kan være med til at øge salget hos boghandlerne "?

Retorisk svar: "Det skulle vel ikke være dovenskab fra bog-anmeldernes side ?  For det er jo ulige nemmere at anmelde en ny bog fra de forfattere som i forvejen får udgivet den ene BEST-SELLER efter den anden" !?!

Når man som jeg, frivilligt stikker hovedet ind i løvens hule - som anmelderkorpset i princippet er, risikerer man jo at blive ædt !   Er ens bog noget HØ - og derfor  bliver nedsablet af en anmelder - må være OK, men hvis ens bog er GOD, måske lige frem bedre en blot GOD, ja, så er det jo brandærgerligt, hvis den kun blivere solgt i nogle få hundrede eksemplarer.  Flere boghandlere har fortalt mig, at tiderne er så barske, at man stort set kun kan sælge de bøger som har fået en god anmeldelse - og derfor venter boghandlerne med at indkøbe nye bøger til de har set om anmelderne har givet en bog en god anmeldelse.

Hvad hjælper det, at de der har læst LÅNT IDENTITET indtil nu, stort set kun har brugt rosende ord - hvilket man ved selvsyn kan konstatere ved at læse læsernes anmeldelser på BLOG.LAANT-IDENTITET.DK - når anmelderkorpset - på aviserne og på TV, ikke får det glade budskab udspredt til de der læser anmeldelserne før de køber bøger.

Derfor vover vi pelsen - ved at stikke vore hoveder ind i løvens hule - idet vi dels håber på  at få vores bog anmeldt -  og dels håber vi på at den bliver anmeldt på fair vis - med skelen til de oven for nævnte  7  fornyende punkter - som bør få tages i betragtning - når vores bog skal anmeldes.

På Krimi-messen i Horsens, overhørte Bog-Anmelderen JANNIK  LUNN det  interview  som journalisten Preben Heide "udsatte" mig ( Finn Ulf Grabowski ) for, og som følge heraf, sagde JANNIK LUNN at han fandtt at LÅNT IDENTITET, var værd at anmelde, og bad om at få et eksemplar af bogen.

LÆS  JANNIK  LUNNS  ANMELDELSE HER:

 

”LÅNT IDENTITET”  

 

 ”En ny og Anderledes krimi - som varmt kan anbefales.

GRABOWSKI & SNOWDEN´s  ”LÅNT IDENTITET” er på mange måder en meget atypisk kriminalroman. Dels er den illustreret, og dels optræder der en del personer fra det virkelige liv i egne roller, fx forsvarsadvokaten Merethe Stagetorn, præsten Poul Joachim Stender og sexologen Joan Ørting, der har stået for egne replikker.

 


Den unge arkitekt Sebastian Wegner er blevet anklaget for et mord, han ikke har begået, og trods forsvarer Stagetorns indsats, bliver han dømt til en langvarig fængselsstraf. Ved tvillingesøsteren Susanne Wegners bryllup med vicekriminal-kommissær Anders Granberg får Sebastian ledsaget udgang, men under bryllupsfesten på Skovshoved Hotel lykkes det for Sebastian at stikke af ved Susannes mellemkomst.

 

 

 

Sebastian vil nu forsøge at bevise sin uskyld, og derfor er han nødt til at optræde som kvinde, så ingen fatter mistanke til ham. Han låner Charlotte Silkes identitet og kalder sig Lotte Silke. Charlotte Silke er tvillingernes barndomsveninde, der også er arkitekt, og som er på en opgave i Australien. Og Sebastian låner samtidigt den rigtige Charlottes lejlighed, bil, kørekort og sygesikringsbevis, noget som Susanne har arrangeret. Under foregivende af at være freelance filmfotograf bliver Sebastian (nu som Lotte) lukket ind i den rockerborg, som den myrdede pusher var tilknyttet. Her får han indblik ikke bare i rockernes verden, men også i, hvad der foregår i ”Palæet” i Klampenborg, hvor en række mænd i ledende stillinger mødes selskabeligt klædt som kvinder. Der er fine beskrivelser af dette lukkede miljø, hvor Sebastian bliver optagetsom kvinden Lotte Silke.

 

Mens Susannes og Anders’ ægteskab er ved at gå op i limningen på grund af Sebastians forsvinden, arbejder Anders og Sebastian uafhængigt af hinanden med at forsøge at løse mordgåden. Og det sker først i allersidste kapitel.
 

 

Alle kapitler er illustreret med en billed-vignet, og en del med med Finn Ulf Grabowskis malerier, som har været udstillet rundt om i landet, og Grabowskis medforfatter Ann van der Snowden er et pseudonym for en kendt skønlitterær forfatter. Teksten er letflydende og spændende, og ideen med at lade virkelige personer skrive deres egne tekster fungerer fortræffeligt. Det er altså en hybrid mellem en krimi, en kunstbog ogen roman, der cirkler om kønsidentitet,  og den kan varmt anbefales.”

 

 
GRABOWSKI & SNOWDEN: ”LÅNT IDENTITET”

Gennemillustreret. 304 sider. 

FORLAGET KUNSTART   - ISBN: 9 788799 339839

 

 

 

 

JANNIK LUNN, BOG-PUSHERENS ANMELDELSE         

jannik lunn – http://www.bogpusheren.dk


HONI  SOIT  QUI  MAL  Y  PENSE

Finn Ulf Grabowski