Vær med i klubben!

Oprettet: 21.03.2016 - 09:12
Læsningens gavnlige effekter

Bøger er fantastiske og endnu bedre, når du har nogen at dele læseoplevelserne med. 

 

Bøger er gode for din mentale sundhed og dine empatiske evner, og de kan også bruges til at isolere med og falde i søvn til. Bøger kan desuden inspirere dig, give dig viden, styrke dit sociale liv og bringe dig sammen med nye mennesker i læsefællesskaber.

Læseklubber breder sig som ringe i vandet. På bibliotekerne, i kirkerne, på nettet og ude i virksomheder og private hjem. Vær med i en af Litteratursidens spændende læseklubber, eller stjæl programmet og start en klub op, der hvor du er. 


I en tid med mere end fem kanaler

I en tid med mere end fem kanaler er det sjældent vi får talt om noget, synger Alberte Winding i en halvgammel sang. Siden har vi blandt andet fået Netflix og HBO men ikke nødvendigvis mere at tale om.

Læseklubber skaber fællesskab og oplevelser og sætter skub i interessante samtaler. Klubberne tilfredsstiller to fundamentale behov i mennesket: behovet for at være alene og behovet for at være sammen med andre.

Bogsnakken og de andre læseklub medlemmers holdninger giver ofte et nyt syn på bogen og åbner for temaer og fortolkninger, du måske ikke selv havde tænkt på. Nogen gange lukker snakken også op for personlige tanker, fortællinger og anekdoter, som ellers var forblevet ufortalt.

Litteratursidens tidligere læseklubredaktør har samlet en lang række tips og gode råd til, hvordan du kan gribe det an, hvis du vil starte en læseklub. Nye klubber kan begynde her.

 

Læseklubberne på litteratursiden

Mange har lyst til at debattere bøger, men kender ikke nogen at gøre det med. Måske er tiden også knap til at gå i en læseklub uden for hjemmet. Her kommer Litteratursidens læsklubber ind i billedet. Et klik på læseklubber, og du kan være med i diskussionerne om litteratur fra både Afrika og udkantsdanmark. Nogle af klubberne er etableret i et samarbejde med DR, og på DRs kulturklubber kan du læse mere om bøgerne, downloade lydbøger og tilmelde dig diverse nyhedsbreve om klubberne.

Du kan også selv oprette din egen læseklub på Litteratursiden eller lade dig inspirere af vores læseklubbers spændende programmer til din egen klub. I så fald bliver vi glade for et pip i ny og næ på læseklubsiden. Måske har netop du en helt ny vinkel på romanen, som gør os andre meget klogere. 

God læselyst og velkommen i læseklubberne!