Anmeldelser

  • Historien om Jack Maggs af Peter Carey

    Bogens forside
    Anmeldt: tir, 01/08/2000 - 08:00
    En aften i 1837 ankommer Jack Maggs til London. Han er kommet for at møde sin søn, som han ikke har set i alle de år, han har været deporteret til Australien.
    Anmeldelsen handler om: Historien om Jack Maggs
  • Intet nyt fra Orientekspressen af Magnus Mills

    Bogens forside
    Anmeldt: tir, 01/08/2000 - 08:00
    Lad mig sige det med det samme: Jeg var én af dem, der holdt meget af Magnus Mills' første bog "Sjak nr. 3".
    Anmeldelsen handler om: Intet nyt fra Orientekspressen
  • Livlægens besøg af Per Olov Enquist

    Bogens forside
    Anmeldt: tir, 01/08/2000 - 08:00
    "Livlægens besøg" er romanen om den tyske læge Struense, der som livlæge og fortrolig for den sindssyge konge Christian VII befinder sig i og udnytter det magtens tomrum, situationen omkrin
    Anmeldelsen handler om: Livlægens besøg
  • Biler og dyr af Helle Helle

    Bogens forside
    Anmeldt: tir, 01/08/2000 - 08:00
    Efter romanen 'Hus og hjem' vender Helle tilbage til novellerne med denne lille samling.
    Anmeldelsen handler om: Biler og dyr
  • Regn af Ulla-Lena Lundberg

    Bogens forside
    Anmeldt: tir, 25/07/2000 - 08:00
    "Regn" foregår i et ikke nærmere stedfæstet område i Afrika.
    Anmeldelsen handler om: Regn
  • Råt for usødet af Isla Dewar

    Bogens forside
    Anmeldt: lør, 01/07/2000 - 08:00
    En pige/dameroman til elskere af Hanne-Vibeke Holst og Helen Fielding. Bogens hovedpersoner er to veninder i nutidens Skotland. Man starter med deres første møde som voksne, men får i tilbageblik begges barndom og ungdom. De er virkelig vidunderlige, den ene har været en grov multimisbrugende postpunker, den anden en evig undskyldning for sig selv - helt sikker i sin t
    Anmeldelsen handler om: Råt for usødet
  • Slangens tand af Faye Kellerman

    Bogens forside
    Anmeldt: lør, 01/07/2000 - 08:00
    "Slangens tand" er Fay Kellermans 6. bog i krimiserien om kommissæren Peter Decker fra Los Angeles politi.
    Anmeldelsen handler om: Slangens tand
  • Frit løb af Tage Skou-Hansen

    Bogens forside
    Anmeldt: lør, 01/07/2000 - 08:00
    Tage Skou-Hansen lod allerede i 1957 sine læsere stifte bekendskab med Holger Mikkelsen.
    Anmeldelsen handler om: Frit løb
  • Den spiselige kvinde af Margaret Atwood

    Bogens forside
    Anmeldt: ons, 28/06/2000 - 08:00
    Bogen tager forskud på en nutidig problematik omkring nervøs spisevægring, men giver dog ikke fænomenet navn.
    Anmeldelsen handler om: Den spiselige kvinde
  • I giftefærdig alder af Sharon Maas

    Bogens forside
    Anmeldt: man, 26/06/2000 - 08:00
    Lån bogen på Savitri, Sarojini og Nat - 2 piger og en dreng og alle 3 med indiske rødder, vokser op forskellige steder i verden: Madras, Bombay, små landsbyer i Indien, Britisk Guiana og London. Handlingen foregår primært i mellemkrigstiden o
    Anmeldelsen handler om: I giftefærdig alder
  • Mændene og pigerne af Joanna Trollope

    Anmeldt: man, 26/06/2000 - 08:00
    Joanna Trollope skriver nogle dejlige romaner, hvis man kan lide den stilfærdige engelske humor.
    Anmeldelsen handler om: Mændene og pigerne
  • Tilflugt af Anita Shreve

    Anmeldt: man, 26/06/2000 - 08:00
    Lån bogen på Anita Shreves roman Tilflugt foregår i Belgien under anden verdenskrig og er på trods af den dystre historiske baggrund en medrivende og læseværdig kærlighedsroman. Den amerikanske flyver Ted må nødlande sit bombefly i - viser det sig - Belgien
    Anmeldelsen handler om: Tilflugt
  • Bonita Faye af Margaret Moseley

    Anmeldt: tor, 22/06/2000 - 08:00
    Lån bogen på I begyndelsen af denne roman slår vores hovedperson, Bonita Faye, sin mand ihjel. Da han er ualmindelig rædselsfuld, er det selvfølgelig helt i orden. Senere i livet "fjerner" hun yderligere et par mennesker, som på den ene eller anden m
    Anmeldelsen handler om: Bonita Faye
  • Vandpaladset af Ida Jessen

    Bogens forside
    Anmeldt: fre, 09/06/2000 - 08:00
    Efter at have læst "Sommertid" fik jeg lyst til at læse Ida Jessens første roman "Vandpaladset", hvis sære titel refererer til det vandkraftværk, som står med lys i vinduerne hele døgnet i
    Anmeldelsen handler om: Vandpaladset
  • Koras stemme af Dorrit Willumsen

    Bogens forside
    Anmeldt: fre, 09/06/2000 - 08:00
    Vi møder den verdensfjerne Brit Lund. Hun bliver gravid og mener selv, at det er med popstjernen Le Roy, som hun holder stævnemøder med via fjernsynsskærmen.
    Anmeldelsen handler om: Koras stemme
  • Et omvendt spejl af Lone Andrup

    Bogens forside
    Anmeldt: tor, 01/06/2000 - 08:00
    Den første sputnik på en mørk nattehimmel. Det første fjernsyn. Is & sommer & rabarbergrød. For ikke at tale om soldragten.
    Anmeldelsen handler om: Et omvendt spejl
  • Kongekabale af Niels Krause-Kjær

    Bogens forside
    Anmeldt: tor, 01/06/2000 - 08:00
    "Kongekabale" er kort sagt en spændende, politisk roman, der på fortræffelig vis tager pulsen på vores hjemlige, Christiansborgske andedam.
    Anmeldelsen handler om: Kongekabale
  • Over vandet af H. M. van den Brink

    Bogens forside
    Anmeldt: tor, 01/06/2000 - 08:00
    Rammen om denne lille fine roman af den her i landet ukendte hollandske forfatter med det lange navn, H. M. van den Brink, er Amsterdam, og handlingen er henlagt til året 1939.
    Anmeldelsen handler om: Over vandet
  • Regn af Ulla-Lena Lundberg

    Bogens forside
    Anmeldt: tor, 01/06/2000 - 08:00
    "Regn" består af to fortællinger fra Afrika, fortalt i jeg-form af henholdsvis drengen Brodd og den svenske vandingeniør Bengt.
    Anmeldelsen handler om: Regn
  • Huset med de syv søstre af Elle Eggels

    Bogens forside
    Anmeldt: tor, 01/06/2000 - 08:00
    Vi er i en provinsby i Holland i 40'erne og 50'erne. Martha og hendes seks mindre søstre driver et bageri videre, efter at pigernes mor er død og faderen kort efter forsvundet. Martha må som ganske ung arbejde hårdt, både med bageriet og med de mindreårige søstre. Så snart de mindre søstre bliver gamle nok, må også de bidrage med deres arbejdskraft. Sliddet og afsavnene er nedtonede i bogen,
    Anmeldelsen handler om: Huset med de syv søstre

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.