Jagten på Atlantis af Andy McDermott

Oprettet: 07.02.2010 - 22:43

Bog: "Jagten på Atlantis" af Andy McDermott

Bogens forside

Arkæologen Nina Wilde og den tidligere SAS-soldat Eddie Chase drager ud på en hæsblæsende ekspedition verden rundt for at lede efter det sagnomspundne Atlantis - Et ældgammelt broderskab forsøger m

Forfatter: 
Andy McDermott
Oversætter: 
Asbjørn Skytte
Udgivet: 
2010
Forlag: 
Cicero
Sidetal: 
379
Lån bogen - Køb bogen

Den såkaldte arkæologiske spændingsroman er blevet en særlig genre indenfor thrilleren, og Andy McDermotts debutroman lægger sig smukt op af tidligere historier af samme slags.

Forskeren Nina Wilde mener efter mange års studier at have lokaliseret det sagnomspundne Atlantis’s placering, og den norske milliardær Kristian Frost tilbyder at finansiere en ekspedition. Sammen med Frosts datter Kari og den tidligere SAS soldat Chase rejser Nina dog først til Iran, hvor en lyssky kunsthandler tilbyder at sælge en artefakt, som angiveligt skulle stamme fra Atlantis.

I Iran støder organisationen første gang på det såkaldte Broderskab under ledelse af den magtfulde Qobras, og deres dagsorden er den stik modsatte af ekspeditionens.

Det viser sig, at de overlevende beboere fra Atlantis’ undergang forsøgte at genetablere et nyt Atlantis flere steder på kloden, og Ninas søgen fører hende derfor til regnskoven i Amazonas, hvor en ældgammel kopi af templet på Atlantis omsider giver hende de præcise koordinater til det oprindelige Atlantis i Cadiz-bugten. Det lykkes dog Broderskabet, som hele tiden er i hælene på ekspeditionen, at få sprængt resterne af Atlantis i luften, og Ninas søgen fortsætter nu til Tibet, hvor hun finder endnu en kopi af Atlantis.

Men både Broderskabet og også Kristian Frost dukker også op her, og nu får man endelig forklaringen på, hvilke skjulte hensigter de to parter egentlig har haft med deres søgen efter Atlantis.

Andy McDermotts historie får en til at tænke på film som Indiana Jones og Lara Croft, og ligesom hos disse personer er der fuld fart over feltet, og der er ikke grænser for, hvad heltene kan klare og overleve. Kulisserne og de arkæologiske fund er overdrevent eksotiske og er med til at understrege eventyret. Resultatet minder derfor alt andet lige om et filmmanuskript, og historien er hurtig læst, men også ligeså hurtigt glemt. Tomme kalorier i en smuk indpakning.

Historien ville unægtelig have vundet ved mere uddybende baggrundsbeskrivelser og bedre personkarakteristikker.

På engelsk er der i alt seks historier indenfor samme emnekreds om makkerparret Chase og Wilde.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.