Headhunterne af Jo Nesbø

Oprettet: 27.10.2008 - 13:06

Bog: "Headhunterne" af Jo Nesbø

Bogens forside

Spændingsroman - Roger Brown er headhunter og bevæger sig som en fisk i vandet i jetsetmiljøet - Men det er dyrt, også fordi hans smukke kone har et galleri - Hans ekstrajob som kuns

Forfatter: 
Jo Nesbø
Oversætter: 
Allan Hilton Andersen
Udgivet: 
2008
Forlag: 
Modtryk
Sidetal: 
300
Lån bogen - Køb bogen

Med Jo Nesbøs "Headhunterne" holder du vejret eller bider neglene, præcis som du gjorde med Brown, Larsson og Grisham.

Headhunteren Roger Brown er kongen. Det er ham de store firma tyer til når chefstillinger skal besættes. Og er han liden af statur (168 cm), så er han til gengæld grandios hvad selvfølelse angår. Han er gift med den gudindesmukke Diana som har et galleri i den mondæne del af Oslo, dette gør at Roger ikke altid kan holde skinnet på næsen rent økonomisk. Han har derfor et lille bijob som kunsttyv således at han kan betale for hustruens og egne ekstravagancer.

Til en af Dianas ferniseringer møder Roger forretningsmanden Clas Greve som han straks spotter som en potentiel administrerende direktør til en af hans kunder. Tilfældigvis viser det sig at Clas har fundet et Rubens maleri "Den kalydoniske vildsvinejagt" i hans mormors gamle hus, og dette fortæller han Roger!! Da Roger få dage senere er ved at stjæle maleriet, hører han Dianas mobiltelefon ringe i Clas soveværelse, og så er fanden løs.

Lyder det kulørt? Ja, men det er det også. Nesbøs hovedperson er så langt fra Harry Hole som overhovedet muligt. Her har vi at gøre med en person hvor facade og det ydre betyder alt, et menneske der har haft en forkvaklet opvækst og derfor er blevet til det han er: iskold, beregnende, overfladisk, grisk osv.

Indrømmet, jeg var godt underholdt så længe det varede; romanen blev læst på 1½ dag. At jeg så sidder tilbage med en følelse af let oppustethed, er en anden sag. Ligesom Dan Brown og Stieg Larsson ikke er de store intellektuelle udfordringer, så er "Headhunterne" af Nesbø det heller ikke. Men for alle tre forfatteres vedkommende har jeg været fanget i en forrygende historie som jeg har haft svært ved at slippe. Headhunterne er klichefyldt og til tider noget opulent, men den er dæleme spændende.

Mens vi utålmodigt venter på den ottende "Harry-Hole-krimi", har Nesbø givet os Headhunterne, som vi kan fordrive ventetiden med. Desuden giver forfatteren alle indtægterne fra Headhunterne til kampen mod analfabetisme.

Oversat fra norsk af Allan Hilton Andersen efter 'Hodejegerne'. Modtryk, 2008. 300 sider.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.

Artikel: Årets anmelderfavoritter

13.12.2016 - 13:52 - Barbara Rugholm Hessellund

2016 synger på sidste vers, og hvis jeg skulle forberede en nytårstale, skulle den tage udgangspunkt i årets litteratur. Hvilken bedre prisme kan man tænke sig?

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i december

04.12.2016 - 00:54 - Marit

Jane Gardam, Håkan Nesser og Bob Dylan er december måneds højdespringere på min skala.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - november 2016

01.11.2016 - 19:06 - Marit

Igen en stor læsemåned, hvor vi kan glæde os til bl.a. Erling Jepsen, Thomas Rydahl, Josefine Klougart og Orhan Pamuk.