Dødens kemi af Simon Beckett

Oprettet: 14.05.2007 - 18:06

Bog: "Dødens kemi" af Simon Beckett

Bogens forside

Krimi fra Norfolk, hvor den tilflyttede læge David Hunter modvilligt inddrages i efterforskningen af en række seriemord, hvor han også selv er under mistanke

Forfatter: 
Simon Beckett
Oversætter: 
Poul Bratbjerg Hansen
Udgivet: 
2007
Forlag: 
Aschehoug
Sidetal: 
350
Lån bogen - Køb bogen

Fænomenalt, brilliant og totalt makaber krimi, der viser en anden side af politiets efterforskning.

Dr. David Hunter er flyttet til en lille engelsk landsby. Her tror han, at han kan holde sin fortid som en af Englands førende retsantropologer skjult. Han har levet en fredelig tilværelse i landsbyen i tre år, da historien tager sin begyndelse.

To drenge finder på en varm sommerdag et kvindelig, der er gået stærkt i forrådnelse. Selv om David forsat forsøger at holde sin fortid som retsantropolog skjult for politiet, går der ikke lang tid før han er nødsaget til at afsløre sin hemmelighed, da han pludselig bliver mistænkt i forbindelse med sagen.

David er nemlig ifølge byens standarder stadig en nytilkommen og derfor den logisk set mest oplagte at mistænke. Ingen i det lille samfund ønsker at tænke eller tro, at det kan være en af deres egne, der har begået de ekstremt makabre kvindemord.

På den måde bliver David meget mod sin vilje inddraget i sagen og hans evner bliver sat på prøve, da flere kvinder begynder at forsvinde. Han er som sagt kun modvilligt en del af sagen indtil det øjeblik, hvor hans nye kæreste bliver morderens næste mål.

Krimien fortælles udfra Davids perspektiv fra et tidspunkt i fremtiden efter sagen er løst. Derudover er der små korte glimt fra de bortførte kvinders tanker i de sidste dage af deres liv.

Mens David fortæller historien, kommer han jævnligt med små hints til ting, han burde have været opmærksom på i selve situationen. Han afslører ikke mordsagens løsning, men der er specielt et hint godt gemt inde i bogen, der viser sig at være ekstremt vigtigt for opklaringen. Hvilket vil jeg dog ikke afsløre, men jeg vil derimod opfordre læseren til at være opmærksom på ting, der ser ud til at være uden betydning.

Hvis nogen er i tvivl er dette helt klart en af de mest læseværdige krimier om et makabert emne jeg længe har læst. Den kan uden tøven anbefales til krimielskere med hang til det mere videnskabelige aspekt af politiets efterforskning. Og husk at have god tid, for det er en krimi der er svær at lægge fra sig.

Oversat af Poul Bratbjerg Hansen. Aschehoug, København, 2007

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.

Artikel: Årets anmelderfavoritter

13.12.2016 - 13:52 - Barbara Rugholm Hessellund

2016 synger på sidste vers, og hvis jeg skulle forberede en nytårstale, skulle den tage udgangspunkt i årets litteratur. Hvilken bedre prisme kan man tænke sig?

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i december

04.12.2016 - 00:54 - Marit

Jane Gardam, Håkan Nesser og Bob Dylan er december måneds højdespringere på min skala.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - november 2016

01.11.2016 - 19:06 - Marit

Igen en stor læsemåned, hvor vi kan glæde os til bl.a. Erling Jepsen, Thomas Rydahl, Josefine Klougart og Orhan Pamuk.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - oktober 2016

03.10.2016 - 10:44 - Marit

Jussi og Reuter; Ragde, Guillou og Murakami, det mærkes at BogForum er lige om hjørnet, og der er meget at glæde sig til.