Pressemeddelser

Oprettet: 29.03.2004 - 11:04

"En skide grønlænder" besøger Second Life

Den 13. december kl. 20 interviewes Kim Leine i Auditoriet på Info Island DK omkring hans debutroman "Kalak".

Erindringsromanen "Kalak" beskriver en smertefuld opvækst i en indremissionsk norsk bygd, nogle ungdomsår i en lille københavnsk lejlighed med en alt for kærlig far og en tilværelse som voksen, hvor misbrug og svigt går igen.

Aviserne stod i begyndelsen af året klar med en stor buket af roser til forfatteren; "man tror på Kim Leine, hans virkelighed, hans Grønland og er glad for at han skrev denne bog" skrev bl.a. Politiken i sin anmeldelse i januar.

Læs bogen og kom og mød forfatteren.

Bibliotekar Kathrine Sørensen fra Viborg Bibliotekerne alias Kate Submariner vil interviewe Kim Leine.

Publikum vil ved afslutningen af arrangementet modtage en forfattersigneret T-shirt til brug i Second Life og har ligeledes mulighed for at quizze og vinde et fysisk eksemplar af "Kalak".

Arrangør: Viborg Bibliotekerne, Info Island DK og Litteratursiden.dk.

Spørgsmål vedr. arrangementet kan rettes til Chefredaktør på Litteratursiden.dk Gitte Fangel; e-mail:

 eller bibliotekar Kathrine Sørensen, e-mail:

.

Gitte Fangel
Chefredaktør
Litteratursiden.dk
Møllegade 1, 8000 Århus C

Pressemeddelelse
 Den 21. november 2007

Verdenspremiere i Second Life!

I denne uge skrives der historie i den virtuelle verden Second Life.

De danske folkebiblioteker har oprettet deres eget hus i Second Life. Huset har navnet Info Island DK og for første gang nogensinde vil en dansk forfatter stille op til et live-interview på Info Island DK.

Torsdag den 22. november kl. 20 er der mulighed for at møde Trisse Gejls alter ego Jellyfish Felisimo i Auditoriet på Info Island til en snak om hendes roman "Patriarken".

Bibliotekar Mikael Graaberg fra Herning Bibliotekerne alias Messerschmidt Nungesser vil interviewe Trisse Gejl.
Jellyfish Felisimo ligner i ret høj grad den virkelige Trisse Gejl, mens intervieweren optræder som et menneskestort egern!

Interviewet med Trisse Gejl vil primært dreje sig om hendes seneste roman "Patriarken". Interviewet foregår via chat og besøgende på Info Island DK kan stille spørgsmål undervejs.

Alle er velkomne til at overvære denne unikke begivenhed. Deltagerne vil alle kunne få sig en forfattersigneret T-shirt til brug i Second Life og har ligeledes mulighed for at quizze og vinde et fysisk eksemplar af "Patriarken".

Arrangør: Herning Bibliotekerne, Info Island DK og Litteratursiden.dk.

Spørgsmål vedr. arrangementet kan rettes til Chefredaktør på Litteratursiden.dk Gitte Fangel; tlf.: 89 40 92 12, e-mail:

eller bibliotekar Mikael Graaberg; tlf. 96 26 36 42, e-mail:

 
Torsdag den 29. november ligeledes kl. 20 sidder Robert Zola Christensen og Kim Leine i den røde sofa på Info Island DK parate til en snak om henholdsvis "Tennis" og "Kalak"
 
Gitte Fangel
Chefredaktør
Litteratursiden.dk
Møllegade 1, 8000 Århus C
gfa@bib.aarhus.dk

Pressemeddelelse
Den 5. november 2007

Litteratursiden kræser for læseren

Læs hvad du har lyst til
Læs hvor du har lyst
Læs når du har lyst
Lær mens du læser
Grin mens du læser
Græd mens du læser
Del dine læseoplevelser
Læs bøger på PC, IPod og papir
Det er altid OK at læse
Du bestemmer om bogen er god – drop den dårlige
(Litteratursidens læselov)

Læseglæde og oplevelser i læsningens univers er på podiet på Litteratursidens stand på BogForum.

2 "almindelige læsere" fra et par af Litteratursidens digitale læseklubber deler fredag og lørdag ud af deres læseglæde og fortæller hvorfor, de har valgt at tilmelde sig en virtuel læseklub og ikke en lokal, hvor deltagerne er fysisk tilstede.
De virtuelle læsere bliver fysiske og kan opleves ligesom bogquizzer og forfatterinterviws, hvis man kommer forbi standen.

Men hvis man nu er så uheldig, at man ikke har mulighed for at deltage i BogForums bogfest og mange forfatterinterviews incl. Litteratursidens, er der i år mulighed for at følge med på landets biblioteker og derhjemme ved PC’en.
Litteratursidens redaktører har kamera og pen med og skriver løbende reportager til Litteratursidens Infogalleri, som kører på landets biblioteker, ligesom selve Litteratursiden.dk hele weekenden vil signalere Bogmesse og fortælle om hvem, der modtager priser og gør sig rundt omkring på standene.

Ligeledes vil Litteratursiden i samararbejde med DR vise videooptagelser fra messen på Info Island DK i Second Life.

Og går man sukkerkold blandt alle bogtårnene, deler Litteratursiden søde små overraskelser ud til dem, der får lyst til at blogge på standen om:
Morgendagens danske klassikere
Den bedste og den værste læseoplevelse
samt Litteratursidens Læselov.

Gitte Fangel
Chefredaktør
Litteratursiden.dk
Møllegade 1, 8000 Århus C
gfa@bib.aarhus.dk

Pressemeddelelse

Den 31. januar 2006
 
Nye interaktive veje til læsetips
 
Find den helt rigtige bog
gennem Litteratursidens interaktive infogalleri på dit lokale bibliotek
  
60 biblioteker vil nu kunne tilbyde et interaktivt Infogalleri, hvor Litteratursidens aktuelle indhold eksponeres på en ny måde, der er informativ og æstetisk på samme tid. Infogalleriet vises på både storskærme og i en interaktiv version på pc'er, hvor du kan gå direkte til omtalen på netmagasinet Litteratursiden.dk.
 
Infogalleriet bryder med den strukturerede og hierarkiske måde, digitale informationer normalt bliver præsenteret på. I stedet tager galleriet afsæt i æstetiske præsentationer, hvor grafikken og indholdet skaber et univers, som du kan gå på opdagelse i, jvf. de vedhæftede billeder.
 
Idéen med galleriet er at vise Litteratursiden i det fysiske rum. Dermed vil stadig flere - mens de bevæger sig på biblioteket - få blik for netmagasinets utallige tilbud for alle, som har et godt øje til litteraturen.
 
Infogalleriet er blot det første af en række interaktive tiltag: 1. februar lancerer vi quizzer på Litteratursiden, og til foråret weblogs, hvor vi lægger op til debat om litteratur og litteraturpolitik. Senere på året giver vi bogelskere over hele landet mulighed for at deltage i læsekredse på siden.  
 
 
Yderligere oplysninger fås hos:
 
Litteratursidens redaktør Lise Vandborg                          
tlf 8940 9212                                            
mobil 5157 5338                                      
e-mail lva@aakb.bib.dk      
www.litteratursiden.dk
 
 
Med venlig hilsen
 
 
Knud Schulz
Formand for foreningen Litteratursiden

Pressemeddelelse 

Se Litteratursiden.dk på TV 2 Charlie
 
Oplev Litteratursiden.dk – Danmarks største netmagasin om bøger –
 i Charlies Bogklub d. 14. april kl. 23.40
 
 
Torsdag d. 14. april er der mulighed for et kig ind i Litteratursidens univers på TV 2 Charlie. Litteratursidens redaktør Lise Vandborg er gæst hos Sven Bedsted i programmet ”Charlies Bogklub”, og hun fortæller om, hvordan man på Litteratursiden kan finde inspiration til gode bøger, hvad enten man interesserer sig for klassikere, krimier eller kinesiske romaner.
 
Samtalen sætter også fokus på, hvilke bøger folk især går efter i dag, og hvordan Litteratursiden viser nye veje til at finde frem til de rigtige bøger – f.eks. gennem litteraturlister som ”Noget der ligner Nordkraft”. Læs mere om programmet
 
Over 50 biblioteker deltager i dag i produktionen og udviklingen af netmagasinet, der drives af foreningen Litteratursiden. Foreningen har netop holdt generalforsamling og besluttede at styrke netmagasinets interaktivitet i samarbejde med andre kulturaktører. I den kommende tid vil Litteratursidens mere end 1 million årlige brugere således få flere muligheder for at deltage aktivt i litterære debatter og quizzer på siden.
 
 
Yderligere oplysninger fås hos:
 
Litteratursidens redaktør Lise Vandborg    

tlf  8940 9212                                                                
mobil 5157 5338                                      
e-mail lva@aakb.bib.dk                                                  
 
 
Med venlig hilsen
Knud Schulz
Formand for foreningen Litteratursiden

Pressemeddelelse

Den 18. marts 2004

Ny forside på Litteratursiden.dk 
 
Mere end 1 million årlige brugere af Litteratursiden.dk får fra i dag en endnu bedre indgang til viden, inspiration og oplevelser i litteraturens univers.
 
Litteratursiden.dk - bibliotekernes hjemmeside om skønlitteratur - lancerer i dag en ny og indbydende forside som led i en skærpet redaktionel profil. Den magasinagtige forside er blot ét af en række nye tiltag i arbejdet med at skabe en mere personlig og udfordrende side om skønlitteratur.
 
Litteratursiden.dk produceres af de danske folkebiblioteker, og flere og flere biblioteker deltager i udviklingen af siden, der drives af foreningen Litteratursiden. I løbet af 2003 har over 30 danske biblioteker meldt sig ind i foreningen og bidraget med indhold. Litteratursiden har netop afholdt en temadag for producenterne, og her deltog 96 bibliotekarer fra 42 forskellige biblioteker. Samme dag blev der afholdt generalforsamling i foreningen med repræsentanter fra 21 biblioteker.  
 
På generalforsamlingen blev det besluttet at indlede et samarbejde med kommercielle partnere – først og fremmest fra bogverdenen. Man kunne for eksempel forestille sig en ”kan-købes- knap” på Litteratursiden.dk og et tættere samarbejde med avisernes litteratursektioner.
 
Litteratursiden.dk har allerede samarbejdet med Berlingske Tidende om ”Læsernes bogpris”. Prisen overrækkes på Danmarks Biblioteksforenings årsmøde i Herning den 25. marts, og vi bringer efterfølgende et videoklip på siden med prisoverrækkelsen og et interview med vinderen.
 
Litteratursiden.dk er et levende eksempel på, hvordan produktioner udviklet i et netværkssamarbejde kan vokse eksplosivt.
 
Litteratursidens bestyrelse består af:
Stadsbibliotekar Morten Fogh, 

,

,

, Silkeborg Bibliotek 
Chef for Hovedbiblioteket, Knud Schulz,

, Århus Kommunes Biblioteker
 
Yderligere oplysninger fås hos bestyrelsen eller hos redaktør Lise Vandborg på tlf.  8940 9212/mobil 5157 5338 eller e-mail lva@aakb.bib.dk
 
Med venlig hilsen
 
 
Knud Schulz
Formand