Indbydelse klar til litteraturfest

Oprettet: 19.06.2015 - 12:55
Litteraturfest.nu

Den tidligere politidirektør Hanne Bech Hansen bliver en af gæsterne på grænselandets litteraturfestival, der kun får halvt så mange forfattere på besøg sammenlignet med 2014.

 

Den dansk-tyske litteraturfestival Litteraturfest.nu flyttes i år frem i kalenderen til den måned, hvor den tidligere har været holdt - nemlig september.

I 2014 fandt Litteraturfest.nu sted i november. I år kan de bogglade fra Kiel i syd til Haderslev i nord sætte kryds i kalenderen fra den 16. til den 19. september 2015.

Sidste år gæstede 11 forfattere litteraturfestivalen. I år er antallet skåret ned til fem.

De to danske deltagere bliver Thomas Rydahl, der sidste år fik Bogforums Debutantpris, og den tidligere politidirektør Hanne Bech Hansen, der i sit otium har skabt sig en karriere som spændingsforfatter.

Fra Sverige kommer Fredrik Backman, fra Ålandsøerne Ulla-Lena Lundberg og fra Island Auður Ava Òlafsdóttir.

Festivalen er primært bygget op som forfatterlæsninger, der kommer til at foregå på Folkehjem i Aabenraa, Haderslev Bibliotek, Tønder Gymnasium, Stadtbibliothek i Husum, Literaturhaus i Kiel, Sønderborg Bibliotek, Flensborg Bibliotek og de to sydslesvigske mindretalsgymnasier A. P. Møller Skolen i Slesvig og Duborg-Skolen i Flensborg.

Den traditionelle festivalafslutning er lørdag den 19. september 2015 på Flensborg Bibliotek med deltagelse af Ulla-Lena Lundberg, Thomas Rydahl og Hanne Bech Hansen.

Førstedagen den 16. september byder dog ikke på litteratur, men på musik med den danske trio Zenobia, der spiller musik af Carl Nielsen. Klokken 14.30 er der koncert i Flensborghus.

Det er blevet en tradition, at Litteraturfest.nu krydres med en kunstudstilling. I år bliver det udstillingen »Glasklar«, der åbnes den 3. september 2015 på Flensborg Bibliotek. Sydslesvigs danske Kunstforening Flensburg og Nordisk Informationskontor har inviteret tre danske og tre tyske kunstnere til at udstille glaskunst.

Festivalens program kan ses med små forfatterportrætter på litteraturfestival.nu

Hans Christian Davidsen

 

 

Tilføj kommentar

Deltag i debatten.