Litteratursidens app - inspiration lige ved hånden

Oprettet: 24.03.2014 - 10:01

Har du prøvet at stå med en bog og ønsket, at du kunne trylle en anmeldelse af bogen frem på din iPhone? Det kan du nu med Litteratursidens app, som kan hentes i AppStore.

I app'en kan du nemlig scanne en bog hvor som helst og når som helst og læse anmeldelsen fra Litteratursiden. Hent app'en her.

Ud over at finde inspiration blandt Litteratursidens tusindvis af anmeldelser, forfatterportrætter og boglister, kan du selv oprette boglister og dele på Facebook mm. Samtidig kan du på den enkelte anmeldelse se hvilke boglister, bogen indgår i, og dermed taler bøgerne sammen på kryds og tværs. Og hvis du vil låne bogen, kan du gå direkte til bibliotek.dk.

Med denne app til iPhone og iPad giver bibliotekerne endnu et tilbud til dig, der gerne vil læse om gode bøger og dele dine favoritter med andre. Samtidig kan du deltage i Litteratursidens inspirerende fællesskab med deling af læseoplevelser og yndlingsbøger på flere platforme. Website og app er tæt forbundet, så de lister, du opretter på app’en, vises på Litteratursiden og indholdet, som bliver vist på app’en, stammer fra websitet.

Med bibliotekernes app om litteratur har du både mulighed for hurtig inspiration og for at dykke ned i det store hav af anmeldelser.

Hent app'en.

Log ind på app’en via din brugerprofil fra sitet. Du kan også bruge app’en uden at logge ind, men kan så ikke oprette bogliste og dele på Facebook osv.

Vi håber på længere sigt også at kunne tilbyde app'en til Android.

 

0
Din bedømmelse: Ingen

Tilføj kommentar

Deltag i debatten.

 • Ullawalter

  tir, 31/01/2017 - 12:33

  Hjælp søges
  Er der et sted man kan få hjælp når app er holdt op med at fungere ordentligt!?? Jeg kan ikke længere søge; den markerer konsekvent " din søgning gav intet resultat"!!

 • Nadja Agerbak

  tor, 02/02/2017 - 11:21

  Hej Ulla,

  Vi oplever i øjeblikket problemer med søgefunktionen. Du får en besked så snart fejlen er repareret. 


  De bedste hilsner
  Nadja
 • Amalie Jensen

  tir, 10/03/2015 - 21:59

  Er der så planer om en Android-app? Ellers rigtig fint med iPhone-app til dem, der kan bruge det. Vh. Amalie, Afbetaling.nu.

 • Tina Karina Mor...

  ons, 22/10/2014 - 14:39

  Hej Ellegaard
  Personligt er jeg enig med dig. Det er rigtig ærgerligt at vi ikke har udviklet en app til Android. Heldigvis kan man jo stadig bruge webversionen også på mobil (min egen mobil er så gammel,at jeg ikke kan trække apps, men min lille android tablet bruger fint web versionen). 

  Herunder har jeg kopieret et svar, som Lise Vandborg tidligere har givet til et lignende spørgsmål. (se evt hele spørgsmålet og svaret længere nede i debatten)
  "Vi forsøger at anvende vores begrænsede midler på bedste vis, og da vi fik mulighed mulighed for at udvikle en app, var der i første omgang kun penge til en app til iPhone og iPad, bl.a. fordi den er en videreudvikling af en app til iPad udviklet af Viborg BIbliotekerne."

  I år har vi desværre ikke råd til en android app, men håbet er lysegrønt og det står bestemt på vores ønskeseddel.
  Hilsen Tina 

 • Ellegaard

  man, 20/10/2014 - 17:35

  Ca. 80% androidbrugere og ca. 10 % applebrugere på verdensplan, og I vælger at lave en appleapp?
  Hvor er logikken? :)

 • Lise Vandborg -...

  ons, 22/10/2014 - 16:09

  Jeg kan supplere det fine svar fra min kollega med, at prioriteringen er sket ud fra statistikken af App brugere i Danmark og ikke internationalt, eftersom vores indhold jo desværre kun er på dansk.
  Mvh
  Lise

 • HelleWachs

  lør, 02/08/2014 - 19:40

  Jeg vil blot sige : Android 

   

 • Jytte P

  fre, 01/08/2014 - 12:25

  En lille forsigtig kommentar som storforbruger af Litteratursiden.

  Jeg ville meget gerne bruge denne app, men bruger android, så....

  Jeg ser det lidt som en favorisering/fremme af Apple, og det forestiller jeg mig ikke er meningen. Så "på længere sigt" bør være på kortere.

  Med venlig hilsen

  Jytte P

 • Maria Louise Ch...

  tir, 22/07/2014 - 10:05

  Jeg er rigtig glad for Litteratursidens app, som jeg hovedsagligt bruger til at holde lidt styr på, hvad jeg har læst, og hvad jeg har på min læseliste. Men jeg har fundet et par fejl/mangler, som jeg lige vil gøre opmærksom på:

  Forsiden på Brun Mands Byrde er pludselig væk i app'en. Bogen fremstår helt hvid og man skal klikke på den, for at finde ud af, hvilken titel det er.

  Jeg kan ikke søge Jonathan Troppers (virkeligt gode!) bog "Syv Satans Lange Dage" frem. Den er udkommet på Forlaget Modtryk. Er det fordi den ikke er anmeldt på Litteratursiden eller...?

 • Lise Vandborg -...

  fre, 25/07/2014 - 07:40

  Kære Marie Louise, godt at høre at du er glad for Litteratursidens App.

  Forsiden af Brun Mands Byrde er i App'en, men hastigheden kan variere, således at App'en ved visning af lange lister, kan være langsom til at vise forsiderne, som så blot fremstår hvide indtil hele billedet træder frem.

  App'en viser anmeldelserne fra Litteratursiden. Men hvis Syv Satans lange Dage eller andre bøger figurerer på en eller flere af App'ens mange lister, kan bogposten søges frem, selv om den ikke er anmeldt på Litteratursiden.

 • Anonym

  tir, 17/06/2014 - 10:26

  Hvordan er jeres app sammenlignet med etablerede bog-apps... her tænker jeg særligt på goodreads, som jeres ligner en tro kopi af, dog uden den samme volumen??

 • Anonym

  fre, 04/04/2014 - 17:48

  Fint nok at gøre opmærksom på app´en, men hvorfor ikke lige lave et direkte link, når nu man skriver om den. Det er god skik. 

 • Lise Vandborg -...

  lør, 05/04/2014 - 23:05

  Du har helt ret i at et direkte link til app'en skal ind. Nu har jeg sat linket ind to steder i artiklen. 

 • Lise Vandborg -...

  tor, 03/04/2014 - 13:25

  App'en er nu opdateret. I den opdaterede version kan man logge ind via Facebook.

  Man får den nye version ved at gå ind i App Store og klikke opdater på app'en under listen Opdateringer. Mange har indstillet deres iPhone/iPad til at opdatere apps automatisk, så de vil få den uden at skulle gøre noget.

   

 • Anonym

  ons, 02/04/2014 - 13:00

  Fin app, men det vil stort set være umuligt at scanne biblioteksbøger, fordi der sidder en stregkode eller RFID-label over isbn nummeret.  Rigtig mange biblioteker er gået væk fra at placere RFID'en inde i bogen, men får i stedet en label med RFID+tekst+mat.nr. stregkode placeret lige hen over isbn-stregkoden, som ville være rigtig god at have nu.

  Eftersom stregkoder med materialenummer er stort set overflødige i dag, så kunne man jo opfordre bibliotekerne til at sætte isbn nummer på deres RFID-labels i stedet for materialenummer? Tænk på brugerne!

  En anden mulighed kunne være at give app'en mulighed for at læse biblioternes id-nummer (faustnummer) og så printe id-nummeret som stregkode på RFID-etiketten bag på bogen.

   

 • Lise Vandborg -...

  tor, 03/04/2014 - 13:44

  Tak for gode forslag. Vi vil bestemt gerne give mulighed for at scanne biblioteksbøger med app'en og er ved at undersøge forskellige muligheder i den forbindelse.

 • Anonym

  ons, 26/03/2014 - 11:42

  Kommer appen i google store?

 • Lise Vandborg -...

  ons, 26/03/2014 - 12:16

  Vi håber få App'en lavet til Android-brugere også.

 • Niwe

  ons, 26/03/2014 - 10:38

  Ja, jeg kan af gode grunde ikke kommentere på funktionaliteten, da jeg er et Android-menneske ligesom halvdelen af den danske befolkning. Men tillykke til apple-mennesker i Danmark.

 • Lene Oskaria

  man, 24/03/2014 - 16:57

  Kære Litteraturside

  Tillykke med den nye app, som jeg har afprøvet i dag. På mange måder er den rigtig god og hjælpsom i det daglige litteraturliv. Dog har jeg lidt svært ved at forstå scanning-funktionen, hvad er meningen med den? Er den til brug hjemme ved boghylden eller i boghandlen? På rigtig mange folkebiblioteker, kan den jo ikke anvendes, da man her netop har sat en label henover stregkoden med ISBN.nr.

  Jeg vil meget gerne anbefale den til gæsterne på det folkebibliotek, jeg arbejder for. Men inden da, skal jeg lige have svar på, hvordan den er tænkt ind i en folkebibliotekssammenhæng:-)

   

   

 • Lise Vandborg -...

  ons, 26/03/2014 - 00:45

  Det er rigtigt, at  når bibliotekerne har sat label over ISBN.nr. kan scanningsfunktionen ikke anvendes. For det er ikke muligt at scanne bibliotekets stregkoder, de refererer til et materialenummer og altså ikke til ISBN-nummeret.

  Men jeg håber at det på sigt bliver mulighed for at scanne biblioteksbøger med Litteratursidens app. Det vil dog kræve , at materialenummeret  "oversættes" til ISBN-nummeret, som er det bøgerne på Litteratursiden refererer til. Materialenumrene er biblioteksspecifikke, og oversættelsen kan derfor ikke håndteres på et generelt plan, men skal holdes op mod de enkelte bibliotekers samlinger.

  Så i første omgang vil scanningsfunktioenn oftere  kunne bruges i boghandlen, hjemme ved bogreolen og hos vennerne.   I det hele taget vil app'en nok blive brugt mange forskellige steder både i det private og det offentlige rum. 

  Ellers er der rig mulighed for at koble app'ens forskellige funktionaliteter til biblioteket, idet lånerne både kan hente massser af inspiration i app'en, selv oprette og dele boglister, og låne bøgerne i bibliotek.dk.

   

   

 • Anonym

  man, 24/03/2014 - 13:35

  Det lyder spændende!

  Kommer dette til Android-telefoner også?

  Mvh.
  Jakob Chortsen 

 • Lise Vandborg -...

  man, 24/03/2014 - 15:56

  Ja, det er bestemt tanken at få App'en lavet til Android også på længere sigt.

 • HelleWachs

  ons, 11/02/2015 - 21:05

  Der er snart gået et år siden dit svar...........

  Hvordan kan Apple have sådan en magt?  jeg ønsker ikke at købe deres produkter og vil heller ikke tvinges til det.. Når i kan lave en applikation til æblet, kan i også lave en til Android..

 • Lise Vandborg -...

  tor, 12/02/2015 - 11:28

  Kære Helle Wachs, Litteratursidens App var en videreudvikling af en App til iPad, som allerede var udviklet til Viborg Bibliotekerne. Det var således relativt billigt at få udviklet Litteratursidens App til Apple, og en version til Android vlle koste det dobbelte. De midler havde/har vi ikke, og derfor besluttede vores bestyrelse, at det var bedre i første omgang at udvikle en version til Apple end slet ingen App. Men vi gør hvad der står i vores magt for at skaffe penge til en Android-version!

  Bedste hilsner

  Lise

 • Anonym

  søn, 06/04/2014 - 17:51

  Jeg er som Android-bruger en smule ked af det lidt vævende svar, at det "bestemt er tanken...på længere sigt".

  Er længere sigt om to-tre år?

  Og tanken, betyder det; hvis vi pludseligt skulle få ti millioner fra kulturstyrelsen, som vi ikke ved, hvad vi skal bruge til..?

  Jeg formoder, der bag valget ligger en idé om, at IPhoneejere er mere litteraturinteresserede end folk, det vælger Android (der sælges, så vidt jeg ved, stadig flere smartphones og tablets med Android i Danmark). Det er absolut ikke min opfattelse, men kan du uddybe dette?

 • Lise Vandborg -...

  man, 07/04/2014 - 21:54

  Vi har nu aldrig været i en situation, hvor vi har fået penge penge fra Kulturstyrelsen, som vi ikke har vist, hvad vi skulle bruge til! Vi forsøger at anvende vores begrænsede midler på bedste vis, og da vi fik mulighed mulighed for at udvikle en app, var der i første omgang kun penge til en app til iPhone og iPad, bl.a. fordi den er en videreudvikling af en app til iPad udviklet af Viborg BIbliotekerne. Samtidig menter flere konsulenter at flertallet af læserne, ikke mindst  pga. kvinderne, som udgør ca. 75 % af læserne, har iPhone/iPad fremfor Andrid.

  Derfor mener vi godt at kunne forsvare at starte ud med denne version til iPhone og iPad, og samtidig få nogle tilbagemeldinger på den, som kan rettes i en Android-version. Jeg håber at en Android-version kan blive en realitet i løbet af i år.

 • Anonym

  tir, 08/04/2014 - 14:07

  Nu er de jo ikke nødevendigvis sammenhæng mellem gruppen af mennesker der bruger app's og den gruppe du kalder de "75% læsere".  Android er mere udbredt en iOS og det havde derfor været naturligt at udvikle til Android først.

  Jeg er i øvrigt ikke sikker på at jeres udviklere har ret, har du set deres datagrundlag for deres udsagn? Måske var det bare nemmere for dem... Selv hvis det skulle vise sig at være tilfældet, så mener jeg at en app bl.a. er med til at opbygge en ny brugergruppe, fx unge mænd. I dette tilfælde bare kun dem med et Apple produkt.

  Det er snæversynet og harmonere ikke med bibliotekernes grundprincip om lige adgang til information for alle.

 • Anonym

  søn, 06/04/2014 - 17:52

  (Mvh Sofie Jørgensen)