En helt anden historie af Håkan Nesser

Oprettet: 21.04.2008 - 12:06

Bog: "En helt anden historie" af Håkan Nesser

Bogens forside

Krimi - Seks svenske turister, to ægtepar og to yngre mænd, mødes og bliver venner under en ferie i Bretagne - Fem år senere bliver de myrdet, én efter én, og selv om kriminalkommissær Gunnar Barba

Forfatter: 
Håkan Nesser
Udgivet: 
2008
Forlag: 
Modtryk
Sidetal: 
519
Lån bogen - Køb bogen

I anden del af Barbarotti-serien cementerer Nesser sin status som en af de bedste kriminalforfattere overhovedet. Begavet og velskrevet, en fryd at læse!

Vi er tilbage i Kymlinge, en fiktiv by i Sverige, hvor vicekriminalkommissær Gunnar Barbarotti huserer. Barbarotti er i topform, på vej til Gotland for at holde ferie med den nye kæreste Marianne.

På vej ud ad døren stikker postbudet ham en stak breve. Ferien indledes, og alt er fryd. Der spises og drikkes, der gås ture, og der elskes, en pragtfuld ferie indtil brevene åbnes. I et af brevene, personligt stilet til Barbarotti, står der: "Jeg har tænkt mig at tage livet af Erik Bergman, så må du jo se, om du kan stoppe mig". Så er ferien ikke helt det samme mere. Og selvom vor ven bliver sammen med sin elskede, er fokus flyttet. Ferien afkortes, da der vitterligt bliver fundet en død ved navn Erik Bergman. Barbarotti haster hjem og snart modtager han endnu et brev.

Sideløbende med Barbarottis virkelighed følger vi dagbogsoptegnelser fra en ferie i Bretagne i 2002. Seks svenskere mødes tilfældigt. Der drikkes, spises og bades, men en forfærdelig ulykke ødelægger ferien. Samtidig får vi også brevskriverens kommentar til ferien i Frankrig som han åbenbart deltog i, og brevene giver et indblik i hvorfor han vil dræbe det svenske selskab.

Som læser er man hele tiden et hestehoved foran Barbarotti pga. dagbogsnotaterne. Hele situationen er højspændt, politiet er på bar bund. Jeg var så overrasket over slutningen og havde aldrig gættet hvad der skete. Jeg blev virkelig snydt og super underholdt.

"En helt anden historie" bliver til tider lidt lang i spyttet og Barbarotti som ellers er min litterære helt, forekommer mig lidt vag. Jeg savner at han går lidt mere til den mht. det nye parforhold og ikke er så afventende. Det er som om mistrøstigheden er svær at komme af med. Barbarotti er en dyster og tænksom sjæl, og som de fleste af Håkan Nessers romaner er denne roman både litterær og alvorlig, men også med masser af humor. Jeg glæder mig meget over Barbarottis forhold til sin datter, jeg synes det er sjældent at man læser om mænd, der bekymrer sig over deres børn. Barbarottis følsomhed er helt klart et kæmpeplus.

En formidabel krimi, jeg behøver vel ikke at sige at treeren ventes med spænding.

Oversat fra svensk af Jan Mølgaard efter 'En helt annan historia '. Modtryk, 2008. 519 sider .

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.