Performancelitteratur - Eva Tind Kristensen: Do

Oprettet: 10.11.2011 - 15:05
See video

Eva Tind Kristensen læser op fra digtsamlingen "do", som ikke blot er en digtsamling om identitet, men også en samling af digterens visuelle udtryk.

Eva Tind Kristensens digtsamling do handler om identitet. Om at høre til i en familie i et land, og så alligevel ikke høre til. Om at være ”hende den lille sorte” i en meget stor familie af etniske danskere, og om de mange følelser der følger med følelsen af ikke at høre til. Do er bygget op omkring Eva Tind Kristensens egne tekster og tegninger, en serie familiefotos, leksikonlignende opslag og forskellige readymades.

Eva Tind Kristensen arbejder med forskellige medier og platforme, og digtsmalingen do og efterfølgeren Adolf + Hitler er begge fyldt med forskellige elementer, som supplerer ordene. I september 2011 præsenterede Eva Tind Kristensen på Åby Bibliotek en udstilling med fotografier, tegninger og videoer som alle tog udgangspunkt i hendes digtsamlinger, og som alle kredsede omkring temaet identitet. Oplæsningen her fandt sted på Åby Bibliotek og blev i samspil med digterens bevidste performance og de visuelle værker - til et værk i sig selv.

Læs mere om performancelitteratur, digital litteratur og andre nye, litterære tendenser på projektet "Litteraturen finder sted"'s hjemmeside www.netlitteratur.dk.

Forfatter der interviewes: 
0
Din bedømmelse: Ingen