Krimimessen - april 2011

Oprettet: 01.04.2011 - 17:41

Hvis du er én af dem, der har hjernen slået til på KRIMI, så Gå ikke glip af Krimimessen – dét ville være en forbrydelse!

Sådan indbydes vi til årets krimibegivenhed i Horsens på forsiden af Krimimessens program. Det er et flot program! Større og flottere end nogensinde! Og der er noget at sammenligne med, for Krimimessen har 10 års jubilæum i år! Og vil igen invitere os indenfor i det nedlagte Horsens Statsfængsel. Mere velvalgt ramme findes simpelthen ikke …

Bo Tao Michaëlis foretager den officielle åbning lørdag d. 9. april kl. 10 – og så går det løs med to dages læseinspiration og quizzer og konkurrencer og workshops og forfatterkaffe og krimikomikalsk walkabout og prisuddelinger og aktiviteter - også for børn - og mere end 100 danske og udenlandske forfattere og foredragsholdere, der interviewer og debatterer og præsenterer …

De vil være der alle sammen, alle de store kendte danske navne: Anna Grue, Elsebeth Egholm, Leif Davidsen, Sara Blædel, Jussi Adler-Olsen og mange, mange flere, også mange debutanter denne gang. Det er bestemt populært at skrive krimier! Og hvor er der dog sket fantastisk meget på den danske krimiscene i de 10 år!!

Også flere udenlandske forfattere lægger vejen om ad Horsens, fra Norge Gunnar Staalesen, fra Sverige Håkan Nesser, fra USA Karin Slaughter - for at nævne nogle af topnavnene -  men også forfattere fra Frankrig, England, Tyskland, Polen og Færøerne er med. Oplev f.eks., at Det danske Kriminalakademis pris for årets bedste spændingsroman går til franske Jean-Christophe Grangé!

Det er umuligt at nævne alle forfattere her og reklamere for alle Krimimessens fristelser, men alt kan ses i Krimimessens program ...

Vi har været hurtige på Litteratursiden og fået anbefalinger af rigtig mange af de nye krimier, som er aktuelle på Messen. Se dem her i temaet!! Ellers kan titlerne findes i programmet!

Nogle af bøgerne diskuteres i DRKrimiklubben, som kan opleves på Krimimessen både lørdag og søndag.

Så - er du én af dem, der elsker små lukkede universer med mord, blod og lig i kassevis og befolket af fantasifulde politifolk og excentriske detektiver, begavede og psykopatiske forbrydere?

Har du en lidenskabelig og livsalig trang til spænding og grusom underholdning, men også til at blive udfordret, intellektuelt og følelsesmæssigt, af de skæve vinkler og den stærke samtids- og samfundsbeskrivelse, og synes du om at få dine moralbegreber godt og grundigt rusket?

- og er nysgerrig efter at møde forfatterne med den bestialske fantasi? Så vil KRIMIMESSEN i Horsens lørdag d. 9. og søndag d. 10. april være lige noget for dig!

Hvis du alligevel ikke kommer forbi Horsens i april, har vi masser af tilbud på Litteratursiden, som kan ødelægge både din nattesøvn og din sjælero.

GODT GYS! Og rigtig god fornøjelse med de gode historier såvel som med de onde!!

Birgitte Tindbæk

 

0
Din bedømmelse: Ingen