September måneds bog

Oprettet: 02.06.2016 - 12:39

Bog: "Baseret på en sand historie" af Delphine de Vigan

Bogens forside

Forfatteren har skrevet en bog, der har givet hende international succes.

Forfatter: 
Delphine de Vigan
Oversætter: 
Victoria Westzynthius
Udgivet: 
2016
Forlag: 
People's Press
Sidetal: 
314
Lån bogen - Køb bogen

Så er bogen klar til debat. Kør løs!

Forfatteren gæster i øvrigt København og Aarhus henholdsvis den 19. og 21. september.

Læs Litteratursidens anmeldelse af bogen her

Mere infomation om Delphine de Vigans besøg:
København
Aarhus

 

 

 

 

Tilføj kommentar

Deltag i debatten.

 • Hanne Ingerslev

  man, 19/09/2016 - 22:51

  Nu har jeg endelig fået bogen fra biblioteket. Jeg synes, den er væmmelig. Den griber langsomt fat om ens hjerte og klemmer til på den mest udspekulerede måde. Den ballancerer på noget lesbisk på en mærkelig beregnende facon. Jeg gik til den med stor optimisme -  jeg ville så gerne have en god roman  -  men nej- nej - den holder jeg ikke ud. Den bekriver en barnlig usikkerhed og generthed, som vi alle kender til i mindre målestok, men dette her er for meget !!!!!

 • Jørgen Dissing ...

  tir, 30/08/2016 - 11:04

  "'Baseret på en sand historie'  er en rasende uhyggelig psykologisk thriller om et venskab, der bliver skadeligt..." Sådan skriver politikens anmelder Sophie Engberg Sonne og giver den hele 5 ud af 6 stjerner. Og Jytte P´s  fine kommentar herunder understreger jo bestemt også det thrilleriske.

  Så for at begynde debatten et helt elementært sted, kære Watson, så er mit spørgsmål til dig:

                                                                 Synes du også at bogen er meget uhyggelig?

   

  Gysende hilsen fra tovholder Jørgen Dissing

 • Jytte P

  tor, 25/08/2016 - 15:09

  Det er jo sommer, og der er ikke så meget liv i romankklubben, for vi læser måske alle noget andet end det foreslåede. Jeg er ingen undtagelse. Men jeg blev opmærksom på omtalen af Delphine de Vigans bog, Baseret på en sand historie. Disse psykologiske fortællinger, hvor der leges med genren og læseren, er altid spændende. Denne er ingen undtagelse. Jeg vil gå så vidt som til at sige, at det er noget af det mest fascinerende, jeg har læst. Og det ville være dejligt, om andre ville kaste noget ind. Fransk bog og tilsyneladende autofiktion? Delphine, forfatteren selv, skriver med tilbageblik efter sine oplevelser. Hun fortæller læserne, hvordan hun efter udgivelsen af "Alt skal vige for natten" skal i gang med at skrive en ny roman (den svære toer?) Hun møder tilsyneladende tilfældigt en kvinde, som bliver hendes meget nære veninde. Et menneske, der vil hende det bedste og forstår hende. Som læser er man vel fra starten lidt på vagt. Og midt i bogen er den blevet så spændende, at jeg ikke kunne slippe den. Hvordan udvikler det sig, hvilke konsekvenser får det, og hvordan mon det skal ende? Thriller!! Mere skal der ikke siges; men den holder spændingen, og samtidig er det en lødig beskrivelse af litteratur og det at skrive, fiktion over for autofiktion, tillid m.m. Hvordan den ender er nok til en diskussion, der er værd at tage. Bogen egner sig også fint til en varm sensommerdag.