Jylland tur/retur (januar)

Oprettet: 04.01.2012 - 11:18

Bog: "Jylland tur/retur" af Søren B. Kristensen

Bogens forside

Københavnerpigen Christina har udsat mødet med sin jyske svigerfamilie i et år, men nu er det jul, og den skal fejres i det jyske.

Forfatter: 
Søren B. Kristensen
Udgivet: 
2011
Forlag: 
Rosenkilde
Sidetal: 
243
Lån bogen - Køb bogen

Københavnerpigen Christina har udsat mødet med sin jyske svigerfamilie i et år, men nu er det jul, og den skal fejres i det jyske. Christina finder alle sine fordomme om jyder frem og drager af sted til en jul fyldt med forviklinger og pinlige episoder.

Tilføj kommentar

Deltag i debatten.

 • Karen196

  man, 13/02/2012 - 12:15

  Kan læse på kommentarerne at denne virkelig har delt vandene!

  Jeg er bare glad for, at jeg tilhørte gruppen der sagtens kunne se det sjove i det hele selvom det var usandsynligt/overdrevent i perioder. Det var en del af charmen syntes jeg. :-)

  Men alting er jo subjektivt, og det er fedt at læse så mange forskellige perspektiver! Vil stadig varmt anbefale denne bog til alle der kan lide et godt grin, men humor er jo også så forskelligt, hvorfor det er godt man kan låne bøger på biblioteket inden man eventuelt investerer i dem :-)

  Tak for alle kommentarerne. Sjovt projekt det her... det kan godt være jeg hænger ved her i "klubben", men nok ikke lige med februars bog, for den lyder desværre ikke som noget for mig.

  (Ups, havde glemt en overskrift!!)

 • Nina læsehest

  søn, 12/02/2012 - 00:31

  Bogens hovedperson skal forestille at være en 21 -årig københavner pige, og hun virker på ingen måde naturtro. Hun er en blanding af at være ret umoden (i sine replikker) og så samtidig anvendes der et sprogbrug, der beskriver hvordan hun tænker/føler, som ligger langt ud over en 21-årigs refleksioner og ord kendskab. Derfor viser den ikke indsigt i den 21-åriges væsen og livsudvikling, hvilket er den største svaghed. Ligesom hans forsøg på at skildre hovedpersonens samtale med sin rivalinde heller ikke virker særlig sandsynlig. Jeg skal ikke udtale mig om alle fordommene jyder og sjællændere imellem, men blot bemærke at det er lidt "over kill" at anvende så udførlig ordforklaringsliste i fodnoterne. Nu er det en mand der har forsøgt sig indenfor chick-lit genren, og han er ikke sluppet så godt fra det. Måske kunne han have skrevet en mandlig chick-lit der havde vist hvordan mænd tænker og agerer? Det kunnehave været utraditionelt.

 • lammet

  tir, 24/01/2012 - 17:25

  Så blev jeg færdig og synes rigtig godt om bogen til trods for sprogfejl og lidt usandsynlig handling. Jeg morede mig og blev fanget af sproget, som jeg synes var udnerholdende, billedskabende i høj grad og letlæst. Ikke et dårligt valg.

  Nu er jeg næste færdig med februar måneds bog og læder mig til senere at deltage i debatten

   

 • Anne-Mette Sohn...

  tir, 24/01/2012 - 10:33

  Jeg følger spændt med her på siden. Mine kommentarer kommer dog først noget senere, da bogen først kommer sidst i februar. Men man kan vel komme med alligevel? Hellere sent end aldrig...

  Anne-Mette

 • lammet

  tor, 19/01/2012 - 11:46

  Jeg startede igår og er ½ færdig - og godt underholdt. Lad så være at der er meget som virker usandsynligt. Jeg er glad for at jeg gave den en chance trods alle de ugode kommentarer

 • MereteTrap

  tor, 19/01/2012 - 10:33

  Er nu halvvejs i bogen, og har ikke ændret mening. Det er en ret dårlig bog, for alt det der skulle forestille at være sjovt, er alt for overdrevet efter min mening. Nu er jeg selv vestjyde, endda fra Ringkøbing egnen, og jeg kan simpelthen ikke forestille mig at nogle vestjydske forældre i dag har den opfattelse at deres sønner/døtre bør gifte sig og/eller få børn i en alder af 21?? No way..... mine forældre (som for øvrigt også er kristne) ville da have fået et føl på tværs, hvis jeg havde fundet på sådan noget! - LOL ....

  For at det ikke skal være løwn, bor jeg i dag med min kæreste, som jeg har importeret fra det inderste København, hvor han er født op opvokset. Og jeg skulle altså hilse og sige at han forstår alt hvad jeg siger, og han er heller ikke en ski længere oppe på beatet end jeg er! :-)

  Efter min mening er dette en roman med potentiale, for selvfølgelig er der mange potentielt sjove historier forbundet med Københavner/Jyde emnet. F.eks. tog det min kæreste laaang tid at komme sig over, at den nærmeste 7-eleven er i Aalborg, som er en lille times kørsel fra hvor vi bor. Men han overlever det, uden de store skader på sjælen... :-)

  Nå, nu vil jeg læse bogen færdig og se hvad der sker - for egentlig er jeg ok underholdt - om ikke andet, så er det meget dejligt at blive lidt småirriteret over stavefejl :-)

   

 • marisse

  ons, 18/01/2012 - 17:52

  Jeg håber du bliver positivt overrasket over bogen ligesom jeg blev. Det er slet ikke en bog man ikke kan leve uden at læse, men jeg synes nu den var ganske underholdende når man blot får læst lidt ind i bogen.

  Jeg er glad for at erfare at der er andre som blev irriteret over sproget og vel endda også de dårlige formuleringer. Det er rigtig nok en ungdomsbog.

 • lammet

  ons, 18/01/2012 - 13:52

  Nu har jeg lige hentet den efter at have ventet længe... og så syns I at den er ret dårlig. For emnet er da ret sjovt. OK men hvis den er hurtig læst, så får den en chance

   

 • Marianne Agger

  ons, 18/01/2012 - 12:00

  Næh, jeg er ligesom Merete og Stinne heller ikke så vild med månedens bog. Synes også, den er dårligt skrevet og ret kedelig faktisk...øv, for ideen er nu egentlig meget sjov. Der sker jo tit mange skæge "sammenstød", når københavnere og jyder mødes ;-). Men forsiden er cool ja...Hmm, lad os håbe, der er mere kød på næste måneds bog :-)...

 • Stinne

  tir, 17/01/2012 - 17:59

  Ja nu er jeg da bange for at jeg endnu engang må komme med en negativ tilkendegivelse. Jeg har desværre ikke fået skrevet om de sidste to måneders bøger, men nu er jeg med igen. Når der er noget man ikke bryder sig om, synes jeg det er en god idé altid at finde 3 positive ting for ligesom ikke at være udelukkende negativ. De 3 positive ting jeg kan sige om månedens bog:

  1. Omslaget er rigtig godt. Det er en god ide med korsstingstramaj for at understrege den vestjyske side af bogen.

  2. Den er let læst.

  3. Den er hurtig læst.

  Det er desværre det mest positive jeg kan sige om bogen og kun fordi jeg gerne vil være aktiv her på siden gjorde at jeg læste den færdig. Som der er blevet skrevet minder den om en ungdomsbog og det synes jeg præcis er forfatterens problem. Hvem skriver han til? I min optik befinder bogens målgruppe sig formentlig i alderen 16-25 år, hvilket må siges, at være en forholdsvis målgruppe. 

  Handlingen fandt jeg ganske uinteressant og jeg synes faktisk ikke at han får skildret hverken personerne eller konflikterne på en særlig spændende eller dybdegående måde. Flere gange tænkte jeg at historien mindede mig om en udvidet gymnasiestil.

  Jeg har før kommenteret på sproget i romanerne og her er det virkelig skidt. Sproget fandt jeg svulstigt og banalt på samme tid. Nogle gange mindede det mig om en moderne Barbara Cartland. Slutteligt vil jeg rette en kritik til forlaget. Det er mig ubegribeligt at man udgiver en bog med så mange stave- og grammatiske fejl. Er der da slet ikke læst korrektur på bogen inden den er sendt i trykken? Det forstyrrede min læsning og jeg lod mig irritere af de mange fejl.

  Æv det var en dårlig læseoplevelse for mig. Til gengæld glæder jeg mig rigtig meget til næste måneds bog :-)

 • MereteTrap

  tir, 17/01/2012 - 11:11

  Hej til Karen, som er ny på siden. Velkommen hertil, håber du får lyst til at blive hængende :-)

  Jeg er nu gået i gang med bogen, og jeg må indrømme at jeg ikke er begejstret indtil videre. På mange måder synes jeg den virker som en ungdomsbog, og det kan være det er der min modstand ligger. Hun refererer fx til en veninde der er 28 år, som én der "holder sig godt, hendes alder taget i betragtning".. eller noget i den stil :-) øh... tænker jeg så. 28?? Jamen, det er jo en meget ung kvinde, så selvfølgelig holder hun sig godt!? :-)

  Nuvel.... det kan være jeg bare lige skal længere hen i bogen, nu fortsætter jeg i hvert fald, og ser hvad det udvikler sig til. Jeg kan jo se at I er flere der skriver at bogen er god, når man bare kommer et stykke ind i den. Så jeg er fuld af forventning indtil videre, så må vi se hvad der sker :-)

  Hej herfra :-)

 • marisse

  tor, 05/01/2012 - 20:44

  Og jeg blev faktisk overrasket...positivt;) 

  Jeg synes den virker meget plat i starten og faktisk bliver den først rigtig interessant efter Christina bliver hentet af svigermor på perronen. Jeg kunne sagtens sætte mig ind i hende som person, og jeg synes faktisk det var virkelig flot skildret af en mandlig forfatter, han fik virkelig fat i mange af en kvindes tanker og væremåde. Især det ubehagelige spil som der kan være mellem to kvinder...(Louise og Christina). Jeg har selv oplevet noget lignende...og synes det var skægt at hovedpersonen flere steder handlede præcis som jeg selv - og mig der troede at kun jeg kunne agere så åndssvagt;) Slutningen synes jeg var decideret åndssvag, plat og overdreven. Er ikke god til sådan noget krumme tæ´er humor (er med vilje gået uden om Klovn filmen og også de der meet the fockers film). Forfatteren overraskede mig positivt, også selvom jeg til tider blev irriteret over hans forsøg på morsomme Jan Gintberg sammenligninger ala som f.eks på side 26 hvor Christina sammenligner sin håndtering af sin kuffert med behandling af fanger i Abu Graib fængslet. Der er en del af de her lidt åndssvage sammenligninger, som bogen ville være bedre uden, synes jeg. Jeg vil holde øje med forfatteren, som jeg helt sikkert vil vende tilbage til. Jeg glæder mig til næste måneds bog;)

 • Karen196

  tor, 05/01/2012 - 15:50

  Jeg er fra Lolland, og har længe "luret" her på siden. Oprettede mig for lige at kommentere på denne bog, som jeg ganske vist også synes er lidt urealistisk, men den er til gengæld virkelig, virkelig morsom og underholdende. :-) Kunne især godt lide de sidste par kapitler, samt det første "møde" med Jylland hovedpersonen har. :-) Det er måske plat noget af det, men set ud fra komikkens lys er det virkelig sjovt alligevel, og jeg synes egentlig også bogen er velskrevet.

  Fik da også lige oprettet et par titler på min boghylde nu jeg var igang... Kan jo være jeg bliver hængende. :-) God fornøjelse med læsningen!

 • marisse

  ons, 04/01/2012 - 13:54

  Jeg har fået fat på bogen fra nabobyens bibliotek. Jeg har læst den første del af bogen og synes umiddelbart københavneren virker utroligt ung og ikke for kløgtig;) jeg er selv fra København og kan slet ikke nikke genkendelse til hendes tanker og fordomme om jyderne og synes indtil videre at det helt ærligt virker ret så plat. Jeg håber bogen bliver interessant eller underholdende senere;)

 • Marianne Agger

  ons, 04/01/2012 - 11:22

  ...er spændt på at læse, om en københavnerpiges fordomme om vi jyder ;-). Har I fået fat i bogen?