Encyklopædien sat fri

Oprettet: 26.02.2009 - 10:49

Så blev den store danske encyklopædi tilgængelig for alle på nettet, og det var sandelig på tide, da netop et leksikons kvalitet afhænger af muligheden for løbende opdatering. Set i det lys kan det undre, at Danmarks største leksikon ikke for længst er blevet lagt ud på nettet til gratis brug for alle.

Desuden får brugerne nu- ligesom på Litteratursiden - mulighed for at kommentere og skrive artikler, have egen blog osv. Derudover kan man efter godkendelse af redaktionen blive frivillig ekspert, som deltager i overvågningen af siderne. Spændende at se hvor aktive brugerne blive på siden.

Det bliver også interessant at se hvor stor brugen af on-line leksikonet bliver sammenlignet med den populære wikepedia, hvor brugerne i endnu højere grad står for indholdet. Man kan selvfølgelig mene at på encyklopædien er der større redaktionel kontrol af indholdet, men omvendt viser alle undersøgelser, at wikepidiaen er overraskende troværdig, da brugerne er lynhurtige til at rette, når de ser fejl.

Sitet blev dog ramt af en del startproblemer, og åbningsarrangementet måtte aflyses, men man må håbe at de største problemer med bl.a. hastighed hurtigt blev løst.

Herfra hilses initiativet i hvert fald velkommet!

Se sitet her http://www.denstoredanske.dk/