Orbit af Ib Michael

Oprettet: 08.11.2010 - 14:05

Bog: "Orbit" af Ib Michael

Bogens forside

Christina og Ronnie finder i et forladt sommerhus et skrin med mystiske genstande, som sætter dem i stand til at rejse i tid og rum og krydse grænser mellem liv og død - De forsvinder, dør, ge

Forfatter: 
Ib Michael
Udgivet: 
2010
Forlag: 
Gyldendal
Sidetal: 
391
Lån bogen - Køb bogen

Romanen er underholdende med et stimulerende islæt af moderne tid, fantasi, science fiction og kærlighedshistorie.

Orbit er en kærlighedshistorie, om Christinas og Ronnies forelskelse og deres rejser i ni forskellige kredse, hvor mytologi, fortid og fremtid danner rammen om deres oplevelser.

Christina og Ronnie mødes i et forladt sommerhus, de er fra to meget forskellige miljøer. Ronnie, tidligere soldat fra Afghanistan, kører på motorcykel og er indblandet i bandekrige og mordbrand, Christina er adopteret fra Thailand af middelklasseforældre, der er omkommet i en flyulykke, men har efterladt hende bl.a. sommerhuset, der danner rammen om hele historien. Her ligger en sær og tragisk familiehistorie gemt, samt et spøgelse, stjålne opfindelser, gamle breve samt ikke mindst en elfenbensskive, en sekstant, samt to sølvspatler.

Christina og Ronnie hopper ned i en brønd og tager sølvspatlerne i munden, mens maskingeværer skyder over deres hoveder, og de forsvinder. Christina, modig og nysgerrig, med Ronnie på slæb. ”Det var uden betænkning han sprang efter hende, instinktet fortalte ham at han ellers ville blive ladt ene tilbage på jorden. Som sangeren, der aldrig mere fik sin elskede at se.” De drager af sted i ni forskellige kredse: i en fortid som f.eks. cirkusgøglere og i en fremtid med gruopvækkende klimaødelagte scenarier i amerikanske storbyer.

Undervejs mister de hinanden, men deres kærlighed er den tyngdekraft, der skal få dem til at mødes igen. Om det lykkes, afhænger af om Ronnie kan redde Christina fra helvede og om Christina kan finde Ronnies bane, så de to kredsløb kan mødes i samme bane på samme tid.

Romanen er underholdende med et stimulerende islæt af moderne tid, fantasi, science fiction og kærlighedshistorie, som stiller krav til læseren om at acceptere handlingens og personernes spring frem og tilbage i tid og rum. Der er kælet for den magiske realisme, hvor grænsen mellem virkelighed og det overnaturlige forsvinder.

Kærlighed, død og bedrag samt en advarsel om et frygteligt fremtidsperspektiv, hvis vi ikke passer bedre på jorden, er bogens bærende elementer og de er så solide og spændende grundpiller, at jeg, som læser, holdt godt fast i bogen for at være med i alle fortællingens kredsløb, så jeg kunne få opklaret om Christina og Ronnie kom tilbage til romanens virkelighed.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.