Nedtælling til mord af Gretelise Holm

Oprettet: 10.09.2007 - 12:06

Bog: "Nedtælling til mord" af Gretelise Holm

Bogens forside

Krimi med journalisten Karin Sommer, der havner i en højspændt krisesituation med attentat på integrationsministeren og tvivlsomme økonomiske forbindelser til Østeuropa.

Forfatter: 
Gretelise Holm
Udgivet: 
2007
Forlag: 
Aschehoug
Sidetal: 
293
Lån bogen - Køb bogen

Journalist og klidmoster Karin Sommer går på pension. Det lyder da kedeligt?
Snydt…!
Gretelise Holm har skrevet årets bedste danske krimi. Læs den!

Integrationsministeren bliver skudt på klos hold en tidlig morgen. Hvorfor? Spekulationerne er mange, regeringen har mange fjender. Danmark er i krig, der er indført skrappe indvandringsregler, og udlændingepolitikken er markant skærpet. Eller er der måske mere private grunde til mordet?

Gretelise Holms hovedperson journalist Karin Sommer fra Sjællandsposten bliver inviteret med til de baltiske lande og her tilbudt et lukrativt job. Hun skal skrive et jubilæumsskrift til en af de helt store erhvervsvirksomheder, der bl.a. har haft en masse forretninger i Østlandene. I et svagt øjeblik og med udsigten til en behagelig pose penge til at forsøde den nærtstående pensionering takker Karin Sommer ja.

I Litauen møder Karin en gammel kone, der angiveligt har et barnebarn, der arbejder i Danmark. Kvinden beder Karin om at opsøge sønnesønnen i Danmark med en lille gave.
Men barnebarnet er sporløst forsvundet.

Karin opdager snart, at alt ikke er, som det skal være, og at alle spor ender på den afdøde ministers gods. Pludselig dukker ord som illegal arbejdskraft, trafficking, damagecontrol og spin op.

Krimien er super godt skrevet, man er fornemt underholdt, og der tegnes et troværdigt billede af Danmark og danskerne. Formen som er kapitler inddelt i datoer som i en dagbog og nedtællinger til mordet, er godt fundet på. Sproget er meget velsmurt. Gretelise Holm styrer flot gennem romanens mange historier og formår at samle alle tråde til sidst.

At hun lægger sig lidt for tæt op ad vores regering og vore ministre, generer mig dog noget. Det minder mig om stilen i Hanne Vibeke Holst’s "Kongemordet". Det er fint at være samfundskritisk, men for de berørte er det forbandet svært at forsvare sig mod et skønlitterært udfald. Forfatteren kan bare udtale, at al lighed med nulevende er tilfældig og utilsigtet.

Holm hamrer med sin roman en pæl gennem den tåbelige påstand, at kvindelige krimiforfattere er ringere end mandlige. Og glemt er sommerens diskussion om, hvorvidt kvinder kan skrive gode krimier eller ej.
Denne roman er velskrevet, velkomponeret og vedkommende. Velbekomme!

Aschehoug, 2007. 293 sider

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - oktober 2017

15.10.2017 - 11:13 - Marit

Wassmo og Pamuk, Marstrand-Jørgensen og Gazan  –  det bliver ved og ved. Jeg har endnu ikke læst septembers must-reads, og nu snapper oktober mig i haserne.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.