Helt til grænsen af Susanne Staun

Oprettet: 22.04.2013 - 11:23

Bog: "Helt til grænsen" af Susanne Staun

Bogens forside

Krimi med den aparte retsmediciner Maria Krause fra Odense. Hendes gode kollega har tilsyneladende begået selvmord, men Maria mener noget andet og undersøger sagen i største hemmelighed.

Forfatter: 
Susanne Staun
Udgivet: 
2013
Forlag: 
Gyldendal
Sidetal: 
313
Lån bogen - Køb bogen

Retsmediciner Maria Krause går altid helt til grænsen og ofte over den. Gys, gru, sex og en god dosis spænding kendetegner bogen, men sarte sjæle skal nok vælge en anden godnatlæsning.

Læserne har nu fulgt Maria Krause i to bøger. Kendskab til plottet i de foregående bøger er godt men ikke en betingelse for at blive fanget ind af denne. For fanget ind bliver man! Personligt er jeg ellers ikke så vild med gys, slet ikke gru og er egentlig træt af bøger, jeg nødvendigvis MÅ halse igennem. Men jeg halsede af sted, ingen vej førte udenom vejen gennem Maria Krauses problemer med en stalker, hendes chefs problemer med en hacker og deres fælles problemer med at overvinde ham.

Her er der virkelig tale om gys og mareridt: at ens privatliv invaderes usynligt. Men allerførst skal Maria lige hjem fra Rexville, hvor hun skyndsomt forlader de blodige spor af historien i de to forrige bind, da hun ringes op og får at vide, at hendes gode kollega lille John har hængt sig.
Det anser Maria for umuligt og haster hjem.

Ganske som titlen signalerer er Maria grænseløs, skrupler har hun ikke ret mange af. Hun går målrettet efter det, hun vil have. Min mangeårige læser- og anmeldererfaring fortæller mig ellers, at det er et maskulint karaktertræk, men en dagbladsanmelder mener ellers, at det er meget kvindeligt og tilmed underholdende, i hvert fald at læse om, når grænserne brydes og naturen går over optugtelsen! Den gode kollega John havde betroet Maria, at han havde oplevet fantastisk sex med en smuk, uimodståelig mandlig libaneser, og da John øjensynligt er død efter en homoerotisk sexleg, drager hun af sted til Beirut for at lede efter libaneseren.

Staun fortæller over stok og sten, men sproget er samtidig så ubesværet, legende let og dog med substans, at man stryger igennem. Hovedfiguren er helt igennem lige så troværdig og menneskelig, som skurkene er umenneskelige og fortjener deres endeligt. Det hele rundes smukt af i Beirut og Odense, detaljerne skal skam ikke afsløres her, men sarte sjæle skal nok vælge en anden godnatlæsning.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - oktober 2017

15.10.2017 - 11:13 - Marit

Wassmo og Pamuk, Marstrand-Jørgensen og Gazan  –  det bliver ved og ved. Jeg har endnu ikke læst septembers must-reads, og nu snapper oktober mig i haserne.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.