Dronningeofret af Hanne-Vibeke Holst

Oprettet: 13.10.2008 - 12:06

Bog: "Dronningeofret" af Hanne-Vibeke Holst

Bogens forside

I kapløb med en snigende demens og racistiske terrortrusler kæmper den socialdemokratiske formand Elizabeth Meyer for at bringe partiet tilbage til regeringsmagten og køre kronprinsessen Charlotte

Forfatter: 
Hanne-Vibeke Holst
Udgivet: 
2008
Forlag: 
Gyldendal
Sidetal: 
660
Lån bogen - Køb bogen

Velfungerende blanding af politik, politiroman og kvindeskæbne afslutter på fornemste vis trilogien om kvinder og magt dagens Danmark.

I 'Dronningeofret' følger vi igen Charlotte Damgaard, som vi lærte at kende i 'Kronprinsessen', da hun blev headhuntet fra stillingen som leder af organisationen Naturens Venner til en post som miljøminister. Undervejs er hun kommet i opposition med Socialdemokraterne, den gamle formand er blevet skiftet ud, og da den nye roman åbner, er partiet under fhv. udenrigsminister Elizabeth Meyers ledelse og med Charlotte som politisk ordfører ved at ruste sig til et opgør med regeringen. Kvinderne har taget magten hos Socialdemokraterne, og de to hovedpersoner kører nu parløb mod magtens top i det forestående folketingsvalg.

Begge kvinder har dog bag facaden hver især sit at kæmpe med. Charlotte skal endnu en gang overveje om hendes fremtid ligger i politik eller udenfor. Kan hun klare både mand og børn samtidig med en travl politisk hverdag?

Elizabeth Meyers problem er af en helt anden beskaffenhed. I tre år har hun vidst, at hun lider af Alzheimers sygdom, men hvor længe kan hun med den sygdom inde på livet fortsætte sit virke og holde sin tilstand skjult for andre? Samtidig trues hun af islamiske fundamentalister, fordi hun er født og opvokset i en jødisk familie.

Scenen er sat for endnu en veloplagt og spændende roman fra Hanne-Vibeke Holst. Selvom personerne og den politiske baggrund m.m. er velkendt fra de to forrige bind, formår forfatteren lige at give denne roman en ekstra tak på spændingskurven, og alt andet lige bliver man godt og gedigent underholdt.

Hanne-Vibeke Holst er måske ikke lige den mest anerkendte forfatter i landet, men hun kan sit kram, og hendes særlige krydsklipteknik, der hele tiden fokuserer på en ny person, en ny konflikt og en ny drejning i handlingen, fungerer optimalt. Samtidig fornemmer man, at hun virkelig er godt inde i sit stof, og ingen kan som Hanne-Vibeke Holst beskrive de meget komplekse miljøer, der udgøres af mediefolk, ministre (eller dem der gerne vil være det) og andre magthavere.

Med sin indsigtsfulde blanding af politik, privatliv og thriller rummer romanen mange facetter, og det er en af den slags bøger, hvor man lige skal have en bid mere og så én til og én til og ...

Gyldendal, 2008. 660 sider.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.