Litterære knald

Oprettet: 10.12.2012 - 12:23

Dampende lagner, svedglinsende kroppe og hede drømme. Mens isen sætter sig på vandpytterne og dagene synes uendelig mørke, skruer vi op for varmen og sætter fokus på erotisk litteratur. Den erotiske bølge af litteratur får verden over flere og flere læsere til at kravle under dynen for at lune sig med de forbudte fantasier.

Den erotiske tiltrækning har til alle tider og i al litteratur ofte været fortællingens drivkraft. Den taler til vores drifter, vores begær og ikke mindst vores fantasier. I den erotiske litteratur er det netop disse følelser, der får frit spil, og derfor har genren altid både fascineret og provokeret. Men hvor de erotiske værker tidligere har levet en lyssky tilværelse og ligefrem været forbudte, er det i dag blevet fuldstændig legalt at læse erotisk litteratur.

Man kan købe de nye erotiske værker i det lokale supermarked, læse selv de mest vovede bøger i toget og diskutere den seneste nats dristige læsning i frokostpausen på kontoret.  På den måde er der næsten noget demonstrativt i at læse erotisk litteratur, og det er formentlig én af årsagerne til, at fx bestselleren 50 shades of grey ikke er slået igennem på e-bogsmarkedet. Der ligger et statement i at læse erotisk litteratur: Man vil gerne have, at enhver kan se, at man er med på bølgen og ikke mindst, at man er et erotisk og sansende menneske.

Som genre kan det være svært at lave en klar definition af erotisk litteratur. Det, der bliver fortalt indirekte og diskret, kan mange gange være lige så erotisk og opstemmende som de værker, der springer ethvert forspil over og går direkte til sagen – og ofte vil det være forskelligt fra person til person, hvad der virker pirrende.  Og er det i det hele taget selve ophidselsen eller blot de erotiske beskrivelser, der er formålet med genren? Under alle omstændigheder er det, der adskiller genren i forhold til billed- og filmporno, at de skrevne ord giver plads til at drømme.  I bøgernes verden får man som læser selv lov til at skabe billederne og bygge videre på fantasierne.  Skal førsteelskeren være lys eller mørk, være i uniform eller i løbetøj - du bestemmer selv.

På Litteratursiden vil vi gerne favne genren bredt og sætte fokus på både de klassiske værker som Lady Chatterleys elsker og Lolita og så naturligvis de helt nye erotiske bøger, som i de senere år er piblet frem fra de danske forlag. Vi har gjort plads til både de store æstetiske oplevelser og til de lystdrevne og letsindige lege – og samtidig finder du noget for enhver smag i forhold til hvor grænsesøgende og direkte, det erotiske skal være. 

Grib chancen for at prøve dig frem inden for en genre, som giver plads til både at føle, sanse og begære.

God fornøjelse

Tina Brødsgaard Andersen

Nye erotiske værker
Øverst på listen finder du et udvalg af nye erotiske værker fra de seneste år. Vi har primært sat fokus på danske værker - dog med enkelte afstikkere. På listen over nye værker finder du også 3 erotiske selvbiografier.

Klassiske erotiske værker
Under de nye værker har vi samlet et udvalg af erotiske klassikere, hvoraf flere er udkommet i nye udgaver inden for de seneste år. Her finder du både anmeldelser, analyser af enkeltværker samt to klassikerguides, som giver dig mulighed for at dykke ned i hele forfatterskabet.

BilagStørrelse
Liste. Nyere erotisk litteratur.pdf1.6 MB
Liste. Erotiske klassikere.pdf939.52 kB
Plakat. Litterære knald.pdf1.51 MB
0
Din bedømmelse: Ingen