DR Krimiklubben

Qiuz billede

Her i DR Krimiklubben læser vi masser af krimier. Vi prøver kræfter med krimier fra hele verden og det vil være et mix af nye titler og lidt ældre. Vi læser bøger fra december til maj, begge måneder inklusiv. 

Nogle gange er vi heldige at få tilbudet om at podcaste bogen fra DR's hjemmeside.

 

Krimiklubben er  en del af DRs Kulturklubber på dr.dk - her kan du tilmelde dig Krimiklubbens nyhedsbrev og få direkte besked om kommende bøger til debat, interviews med forfattere og meget andet.
 

Vi hedder  Annebeth og Hanne (vikar for Kirstine), og ud over at være bibliotekarer og krimifans, er det os der er værtinder her i DR krimiklubben. 

Vi glæder os til at deltage i snakken om bøgerne sammen med jer, og håber vi får nogle gode pointer frem.

Husk, at du altid er velkommen til at skrive en kommentar til de bøger der er til debat, også selv om du ikke er tilmeldt Krimiklubben.

 

Læseplanen for dec. 2015 - maj 2016 er klar og denne gang er temaet 100- års Europa historie:

December:  Lene Kaaberbøl, ’Kadaverdoktoren’ foregår i 1894 

Januar: Volker Kutscher, ’Den våde fisk’  foregår i 1929-1930

Februar: Tom Rob Smith, ‘Barn nr. 44’  foregår i 1953

Marts: Christian Dorph og Simon Pasternak, ’Tal til mig’ foregår i 1989

April: Petros Markaris, ’Forfaldne lån’ foregår i 2010

Maj: ’Steffen Jacobsen, Et bjerg af løgne’ foregår i nutiden

 

Læs mere om de seks bøger her.

 

Aktive debatter

Tilføj kommentar

Deltag i debatten.

 • Annebeth Larsen...

  tir, 08/03/2016 - 23:00

  Weekendens Krimimesse i Horsens nærmer sig og jeg kan næsten ikke vente! Heldigvis kan ventetiden igen i år forsødes med Informations fantastiske krimitillæg. Der er bl.a. et tema om krimiens steder, et manifest fra Dorph & Pasternak om styrker og svagheder ved den danske krimi samt interviews med Jørgen Leth, Jens Lapidus og Håkan Nesser. 

  Informations Krimimagasin 2016

 • Kirstine Louise...

  ons, 28/10/2015 - 15:47

  Bor du i nærheden af København vil jeg lige oplyse dig om at CPH:DOX (Skandinaviens største dokumentarfilmfestival) i år har et helt program med krimifilm, der går under betegnelsen "Crime Wave". Festivallen er fra d. 5-15 november 2015. Der er mulighed for at bestille billetter til nogen af filmene og få 20% rabat, hvis I bestiller gennem DOX.

  Se her hvilken krimi film som bliver vist.

 • Annebeth Larsen...

  man, 16/03/2015 - 14:23

  Skal du på Krimimesse i Horsens den 21. og 22. marts? Kirstine Grøngaard har skrevet en lille artikel om dette års Krimimesse og de forfattere hun gerne vil møde. Læs den her

 • Kirstine Louise...

  man, 02/02/2015 - 09:50

  Der er kommet program til dette års krimimesse i Horsens d. 21-22. marts. Det kan ses her: http://krimimessen.dk/files/pdf/program-2015-01-30.pdf

 • Julie Henriksen

  ons, 30/07/2014 - 19:32

  Takk skal du ha! 

  Morro at noen for over 4 år siden lagde en liste over bøker, som direkte svarte på spørsmålet mitt! Jeg er igang med Jørn Lier Horst nå, kjøpte den 3. boken fra han i dag. Ellers så kjenner jeg jo Nesbø selvfølgelig og har lest Fjellet av Arnaldur Indridason.

  Skal se nermere på "Alex" og Susanne Staun! Tusen takk!

 • Michael Linde Larsen

  ons, 30/07/2014 - 10:28

  Hej Julie - Super dejligt at du som nordmand har lyst at være med på litteratursiden. Selv læser jeg ikke mange krimier, men du kan f.eks. gå på opdagelse i denne liste med bøger som ligner Jusasi Adler Olsens bøger.
  Nogle af dem kender du sikkert, da de er norske. Andre har du måske til gode, f.eks. dem af Susanne Staun.

  Men faktisk læste jeg nok den bedste krimi jeg meget længe har læst i min netop overståede ferie. Den er fransk og hedder Alex. Du kan læse mere om den her.

 • Anonym

  ons, 30/07/2014 - 08:33

  Jeanette Øbro Gerlow og Ole Tornbjerg Ret specielle, ligner ikke Jussi.

 • Julie Henriksen

  tir, 29/07/2014 - 23:40

  Som nordmann er jeg interresert i å vite litt mer om Danske krimforfattere.

  Jeg slukte hele serien til Jussi Adler-Olsen på litt over en måned og elsket den :-) Finnes det noen andre gode krimserier av tilsvarende type fra Danmark?

 • Anonym

  søn, 30/03/2014 - 12:04
  Dagbladet information inviterer til en krimiaften fredag d. 4. april med to nye krimiforfattere: Svenske Joakim Zander debuterer på dansk med ”Svømmeren” (2014), og israelske Dror Mishani har udgivet ”Din nabos søn” og er aktuel med ”Mistanke om vold”. Aftenens ordstyrer er journalist Tonny Vorm. Køb billetter her: http://ishop.information.dk/litteratur-147/krimikometer-892.html

   

   

 • Kirstine Louise...

  tor, 30/01/2014 - 10:37

  Krimimessen i Horsens er i år d. 5-6 april og I kan følge med på hjemmesiden www.krimimessen.dk hvor I kan se hvem der kommer og andet praktisk info.

   

  Håber at vi ses :-)

 • Rikke Smith

  ons, 25/09/2013 - 17:04

  Jussi Aldler Olsen på Østerbro Bibliotek

  Jeg har et enestående foredrag jeg vil præsentere for jer. 

  Danmarks største krimistjerne beriger Østerbro Bibliotek med et besøg som tak for, at personalet lod ham researche på biblioteket i forbindelse med bogen Marco Effekten. Bo Tao Michaëlis stiller spørgsmål til Jussi Adler-Olsen.

  Det sker 1 oktober kl 19.30

  Håber I har tid og lyst til at deltage, det bliver med garanti spændende.

  De bedste hilsener

   

  Rikke

 • Randi Nørskov

  tir, 05/02/2013 - 13:07

  Jeg har valgt ikke at se filmatiseringen. Jeg ved godt, det er enormt barnligt, men jeg synes bøgerne er virkelig gode, så jeg havde ikke lyst til at blive skuffet. Det kunne jo også gå den anden vej....måske ville jeg blive virkelig positivt overrasket. Men den chance tog jeg ikke lige i denne omgang;-)

  Som læser har man også en ide om, hvordan karaktererne/hovedpersonerne skal være og det kan jo nærmest blive helt ødelagt, når en skuespiller begynder at fortolke karakteren. Det er ikke noget personligt...men kender I ikke det? Man havde liiiige tænkt på en anden, når man "kørte" filmen for sit indre blik (okay, Tom Hanks vandt da ved nærmere bekendskab i Da Vinci og det håber jeg også Kaas gør i Afdeling Q). 

  Men jeg kunne nu også godt tænke mig at høre om filmatiseringen holder...måske man kunne blive fristet alligevel.  

 • Michael Linde Larsen

  tor, 24/01/2013 - 19:13

  Dichte og fjernsynet.

  Kære Krimilæseklub, - er der ikke nogen af jer som har et bud på om filmatiseringen af Elsebeth Egholms bøger om Dichte holder vand?

  Selv har jeg læst nogle af krimierne for en del år siden. Derfor står de ikke helt klare i min erindring. Men TV-serien så jeg for første gang i søndags, hvor Iben Hjele spiller Dichte. Jeg var da godt underholdt, og var positivt overrasket over endnu en god dansk filmatisering.

  Dog føler jeg mig ikke i stand til at drage nogen paraleller til bogen bag filmen.

  Er der nogen af jer som har en mening om den sag?

 • Kirstine Louise...

  tir, 29/03/2011 - 11:51

  Bøger er til diskussion under de enkelte bøger.

  Kære medlemmer. Det er meget fint at I til tider diskuterer bøger før " det er meningen" og også at I bliver ved med at diskutere bøger vi har læst. Men er I ikke venlige at skrive jeres kommentar under de enkelte bogtitler og ikke på forsiden af læseklubben. Under Gamle debatter finder i hele listen over de bøger vi har læst og dem kan I stadig kommentere på.

  Så holder vi ligesom bøgerne/diskussionerne adskilt fra hinanden og det giver et bedre overblik.

  Mvh Kirstine og Annebeth