Stine Pilgaard

Stine Pilgaard

Født: 27. marts 1984 i Aarhus. Forfatterskolen, 2010. Cand.mag. i dansk, Københavns Universitet, 2012.

Stine Pilgaards debutroman 'Min mor siger' (2012) er et originalt, humoristisk og let absurd univers af misforståelser. Den unavngivne hovedperson mister sin kæreste og flytter midlertidigt ind på sin fars præstegård, hvor hun synker ned i selvmedlidenhed og har svært ved at få hul på sin specialeskrivning.

Med 'Lejlighedssange' har Stine Pilgaard skrevet en såkaldt kollektivroman om en gruppe mennesker, der er bundet sammen af andelskronen, arbejdsweekender og gårdfester. Romanens  fortæller skriver sange til de andres mærkedage og  beskriver sine mange betragtninger med sin skrape pen: ”Jeg går gennem verden med popcorn og cola, det offentlige rum er min biograf.”

Stine Pilgaard har i sine to romaner skrevet satiriske portrætter af et stykke hverdagsdanmark, der er kendt for de fleste. Hendes replikker er skarpe og præcise og  giver hendes karakterer liv og genkendelighed. Med originale referencer til litteraturhistorien og populærkulturen skriver forfatteren  om parforhold, familier, misforståelser og mangelfuld kommunikation. Stine Pilgaard er en ny og forfriskende stemme i dansk litteratur med et parodisk talent, der vil more rigtig mange.

Debut: 
2012
Land: 
Danmark
Links
Bøger
 • Bog: "Lejlighedssange" af Stine Pilgaard

  Bogens forside

  Lejlighedssange er et netværk af fortællinger om en gruppe mennesker, der er bundet sammen af andelskronen, arbejdsweekender, gårdfester og internetproblemer.

  Forfatter: 
  Stine Pilgaard
  Udgivet: 
  2015
  Forlag: 
  Samleren
  Sidetal: 
  220
 • Bog: "Min mor siger" af Stine Pilgaard

  Bogens forside

  Fortælleren er en ung kvinde, der er blevet smidt ud af sin (pige)kæreste. Hun flytter hjem i præstegården til faderen.

  Forfatter: 
  Stine Pilgaard
  Udgivet: 
  2012
  Forlag: 
  Samleren
  Sidetal: 
  167
  Lån bogen - Køb bogen

Se også