Pia Reesen Brønnum

Født 2. april 1960. Opvokset i Gl. Holte Nord tæt ved Høje Sandbjerg og et stenkast fra Søllerød Naturpark, der nu er en 18 huls golfbane. Men i 60'erne var det kun grønne marker med køer.

Her elskede jeg at være, nød at ligge hos de halvstore kalve - helst på deres maver, kunne dermed mærke deres rolige hjerteslag - og se op i sommerhimlen og fantasere.

Jeg er et naturmenneske, og nyder udendørslivet, det er her jeg lader op og får ideer til nye historier. I kajakken på Bagsværd Sø eller lange gåture rundt om Lyngby Sø eller i Geels Skov. MusiCure musikken af Niels Eje inspirerer mig voldsomt til at skrive. Den musik får mig nærmest i trance, når jeg skriver, og dette er godt for mig, da jeg dermed ikke kontrollere, hvad jeg må eller bør skrive. 

Jeg har altid elsket at læse bøger, en lang overgang kun krimier, som dengang bla. talte Maria Lang, Else Fischer og Agatha Christie. Men jeg elskede også at gå i biografen, og var derfor inde og se en film hver weekend. 

Da jeg var lille kopierede jeg film og bøger i min leg. Elskede også heste og red en del, da jeg var teenager i de tilhørende skove i nabolaget. På hesteryg var man i en anden verden...

Fra jeg var 12 år begyndte jeg selv at skrive små noveller, først til skuffen, men senere prøvede jeg at sende til Berlingske Tidende, der havde en spalte for børn og unge, der dengang hed Pingposten. Jeg var også så heldig at få lov at anmelde et par bøger. Det gav blod på tanden. 

Men siden tog gymnasietiden min tid, men da jeg var blevet student i 1981, fik jeg et free-lance job som journalist for et par erhvervsblade. Det var sjovt og lærerigt. Siden tog jeg en kontoruddannelse, langt senere endte jeg endelig i ønskejobbet i Danmarks Radio, hvor jeg havde et job med Tv-planlægning. Her var jeg i 16 år. 

Har taget en psykoterapeutisk uddannelse i 2001, hvorefter jeg arbejdede i egen praksis i en kort overgang og senere indenfor Human Ressource. 

I 2005 blev jeg tilknyttet en lokalradio, Radio Mølleå, hvor jeg arbejdede som studievært og journalist. Her var jeg, indtil radioen lukkede i 2011. 

Samtidig begyndte jeg seriøst at skrive romaner. Min debut kom i 2006 med den psykologiske krimi "Hænges ej som druknes skal" med psykologen Jennifer Fontaine som hovedperson. 

Senere fulgte "Når fanden banker på" i 2008 med en ny hovedperson, Sabrina Fanø, der arbejder som kriminal-reporter på en stor lokalradio. Den blev den første i en serie, for i 2010 fulgte så "Ansigtet i spejlet" igen med Sabrina Fanø som hovedperson. Her møder man også lidt underfundigt psykologen Jennifer Fontaine fra debutromanen! 

I 2012 udkom ungdomsromanen “Korsets Hemmelighed”. En krimi for 12-16 årige med stor psykologisk dybde om den psykisk sårbare Lisa, der mobbes forfærdeligt af nogle skolekammerater. 12-årig Lisa sørger samtidig over sin mors død. Alligevel udviser hun mod og viljestyrke, da hun sammen med sine 2 søskende vil opklare nogle mystiske indbrud efter fundet af et kors i en sø. Romanen er fyldt med engle, dæmoner og mystik med en meget overraskende slutning!

December 2014 udkommer 3 bind i serien med reporteren Sabrina Fanø “Magt og afmagt.” Romanen handler i sidste ende om psykologiske mekanismer. Hvordan er vi skruet sammen, og hvad får os til at opføre os, som vi gør? Hvad er det egentligt, vi søger efter, og kan vi overhovedet blive tilfredse af at finde det? Sabrina Fanø vil have fred. Vold og død har præget hendes liv længe nok, og jobbet på lokalradioen skulle gerne holde hende langt fra kriminaljournalistikken og alt, hvad den fører med sig af kontroverser og stress. Kulturprogrammerne er, hvad hun brænder for nu.

De unge, smukke mennesker vil have rigdom, berømmelse og anerkendelse, og i det ene outrerede realityshow efter det andet tramper de brutalt hinanden ned i sølet for at nå til tops.

Og den nøjeregnende og superkompetente seriemorder vil have samfundet til at forstå, at vi ikke kan fortsætte ud ad dette spor.

Alle vil have noget, de ikke kan få, og dét bliver ikke en kamp uden ofre.

 

Biografien er udarbejdet af forfatteren.

 

Debut: 
2006
Land: 
Danmark
Links
Bøger
Inspiration

De nuværende forfattere, der inspirerer mig er Minette Walters, Sadie Jones, Elsebeth Egholm, Karen Blixen og Dan Brown.