Lotte Petri

Jeg er opvokset i en lille by ved navn Hvalsø nær Roskilde, hvor vi boede i en embedsbolig i nær tilknytning til Avnstrup Plejehospital, der dengang fungerede som sindssygehospital (ja, det hed det altså dengang) under Skt. Hans Hospital. Min far var dengang psykiatrisk overlæge og derfor var vi som familie tæt knyttet til hospitalet, med hvad det indebar af snak om psykofarmaka ved middagsbordet og diskussioner på lægelatin. Jeg er endda også blevet passet af patienter, og vores nabo var et patientkollektiv.

Jeg gik på Osted Fri- og Efterskole, der var formet efter grundtvigianske principper og gik til dans på Osted Kro, hvor min dansepartner var en pige ved navn Lone – vi var desværre løbet tør for drenge.

Siden flyttede jeg med mine forældre til Klampenborg, hvor jeg gik på Skovgårdsskolen, hvilket var noget af et kulturchok, da jeg gik klædt i bredriflede fløjlsbukser, rullekravesweater og var noget af en drengepige. Pigerne i den nye klasse gik i pæne nederdele og talte med affekterede a’er. Men efter nogen tid faldt jeg da til og ser i det hele taget tilbage med glæde på min skoletid.

Efter folkeskolen startede jeg på Aurehøj Gymnasium, hvor jeg læste klassisk-sproglig linje – vi sad i det eneste ikke-molestrerede lokale i en tidligere rektorbolig, der nu var besat af eleverne og brugt til abefester, og bøjede græske verber – vi var kun seks elever, så vi fik noget for lærepengene!

Dernæst startede jeg på teologistudiet – egentlig inspireret af min farbror, der var biskop i Viborg. Studiet var spændende, men jeg mødte muren ved 3. uddøde sprog – hebræisk, så jeg sprang fra efter et års tid. Siden startede jeg på RUC, hvor jeg læste humaniora og fik et stipendium, der bragte mig et halvt år på et nordfransk universitet, hvor jeg læste filosofi – og jeg kan bekræfte, at Kant og Kierkegaard ikke bliver nemmere på fransk!

Efter studierne startede jeg på Handelshøjskolen på HD-studiet, hvor jeg læste afsætningsøkonomi, eftersom ledigheden i 1992 for nydimitterede cand.mag.’er var historisk høj, og jeg håbede, at det ville være nemmere at få job med en HD i bagagen. Mens jeg læste økonomi, fik jeg to børn med kun 1½ års mellemrum, så det var rimeligt udfordrende.

Siden fik jeg arbejde som direktionssekretær i VSOD – en brancheforening for vin og spiritus, som havde til huse i Børsbygningen. Efter næsten 2 år fik jeg titel af direktionssekretær i Handelskammeret, som dog hurtig blev ændret til marketingchef, da jeg havde mere interesse for salg og markedsføring. Det blev til næsten 8 års daglig gang i Børsbygningen som marketingchef.

Efter nogle år begyndte jeg at skrive i min fritid. Det var blevet til omkring 50 sider, før jeg tog mig mod til og opsagde min stilling. Jeg havde fået smag for skriveriet og var så heldig at det første forlag, jeg sendte mit manuskript til – Det Schønbergs Forlag - vendte positivt tilbage. Manuskriptet blev antaget – efter nogen tid ganske vist, men antaget blev det. Bogen kom til at hedde ”Den 5. Plage” og udkom i foråret 2009. Den handler om to seje og fandenivoldske veninder, der får mistanke om et biologisk terrorangreb i København, og starter med, at en ung kvinde myrdes på brutal vis og smides i Københavns havn. Kort efter modtager hendes kollega, forskeren Selma Eliassen, en mystisk mail og begynder at undersøge sagen nærmere. Inden længe bliver hun via sit arbejde på Epidemiologisk Institut involveret i en sag om potentiel biologisk terror i København, der kommer til at få kraftige indvirkninger også på hendes eget privatliv. Sideløbende bliver hendes veninde Lisa Brodersen chikaneret af sin psykisk ustabile, voldelige eksmand, der tilsyneladende har sat sig for at vinde hende tilbage, koste hvad det vil. De to uafhængige og fandenivoldske veninder kastes begge ud i hæsblæsende udfordringer i et plot, der involverer mord, jalousi, islamistisk fanatisme, misbrug af psykofarmaka, biologisk terror og smitte med dødbringende bakterier.

Efterfølgeren "Vand til blod" udkom i 2011 og er en fortsættelse af "Den 5. Plage", og titlen relaterer sig til den første af de 10 ægyptiske plager, hvor Nilens vand farves rødt som blod. Selma Eliassen og Lisa hvirvles igen ind i et uhyggeligt spil om liv og død, da en terrordømt fange flygter fra Statsfængslet i Vridsløselille. Samtidig sker der en mystisk opblomstring af giftige røde alger i Limfjorden, og en formodet narkokurer er netop ankommet til Danmark bærende på den dødelige blødningsfeber. Det er kun et spørgsmål om tid, før smitten vil brede sig som en epidemi.

Det er blevet til 4 krimier i Selma-serien – Sort død udkom i 2014 og Hvidt snit sætter et punktum for serien.

I 2017 udkommer Djævlens værk - en moderne thriller om eksorcisme, og den er tænkt som første bind af en kommende serie. I forbindelse med metrobyggeriet i København, skal der fjernes næsten 1000 skeletter fra den nordlige del af Assistens Kirkegård. Ikke alle er lige begejstrede, og nogle mener, at der er blevet åbnet en port til det onde, fordi gravfreden bliver forstyrret. Retsantropolog Josefine Jespersen er involveret i projektet samtidig med, at hun arbejder på Retsmedicinsk Institut, hvor hun assisterer patologen. Hendes speciale er knogler og brudflader. Hendes kollega, som er arkæolog, leder arbejdet med gravrydningen. Hun bliver brutalt myrdet og smidt i en åben grav. Morderen har indridset et omvendt kors i hendes hjerneskal. Politiets efterforskningsleder, Alexander Damgaard, beslutter sig for at konsultere en eksorcist, da meget peger i retning af, at motivet er religiøst funderet. Der sker endnu et mord på en ung pige, som viser tegn på ægte besættelse. Herefter starter en nervepirrende jagt på en seriemorder, der tilsyneladende har allieret sig med selveste Djævlen, og meget tyder på, at Josefine er udset som det næste offer. Thrilleren bevæger sig i gråzonen mellem psykiatrien og djævelskab.

I løbet af 2017 udkommer krimiføljetonen Black Notice om en grænseløs seriemorder, som står bag en række uhyggelige mord i Europa. Historien er baseret på virkelige begivenheder.

Når jeg ikke skriver krimier, elsker jeg at lave mad, gå lange ture skoven og nyder at være sammen med familie og venner. Desuden har jeg fået en dejlig labrador ved navn Bella, der er fuld af spilopper.
Jeg er hovedbestyrelsesmedlem i Dansk Forfatterforening og medlem af bestyrelsen i Det Danske Kriminalakademi.

Debut: 
2009
Land: 
Danmark
Links
Bøger
 • Bog: "Djævelens værk" af Lotte Petri

  Bogens forside

  Et mord bliver begået på Assistens Kirkegård og ved obduktionen opdager knogleekspert Josefine Jespersen, at der er ridset et kors ind i kraniet.

  Forfatter: 
  Lotte Petri
  Udgivet: 
  2017
  Forlag: 
  Lindhardt og Ringhof
  Sidetal: 
  284
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Hvidt snit" af Lotte Petri

  Bogens forside

  Hvidt snit er en ny krimi i serien om forskeren og lægen Selma Eliassen, som er ansvarlig for forebyggelse af epidemiske udbrud og angreb med biologiske våben.

  Forfatter: 
  Lotte Petri
  Udgivet: 
  2015
  Forlag: 
  Turbine
  Sidetal: 
  320
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Hvidt snit" af Lotte Petri

  Bogens forside

  “Hvidt snit” er en ny krimi i serien om forskeren og lægen Selma Eliassen, som er ansvarlig for forebyggelse af epidemiske udbrud og angreb med biologiske våben.

  Forfatter: 
  Lotte Petri
  Udgivet: 
  2015
  Forlag: 
  Turbine
  Sidetal: 
  318
 • Bog: "Sort død" af Lotte Petri

  Bogens forside

  Forskeren Selma Eliassen og hendes veninde Lisa Brodersen kommer i kontakt med en særlig resistent pestbakterie, som nazi-sympatisører vil sprede.

  Forfatter: 
  Lotte Petri
  Udgivet: 
  2014
  Forlag: 
  Turbine
  Sidetal: 
  344
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Sort død" af Lotte Petri

  Bogens forside

  Forskeren Selma Eliassen og hendes veninde Lisa Brodersen kommer i kontakt med en særlig resistent pestbakterie, som nazi-sympatisører vil sprede

  Forfatter: 
  Lotte Petri
  Udgivet: 
  2014
  Forlag: 
  Turbine
  Sidetal: 
  344
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Vand til blod" af Lotte Petri

  Bogens forside

  Epidemiologen Selma Eliassen og hendes veninde, Lisa Brodersen bliver igen hovedpersoner i et drama, hvor en terrorcelle forsøger at starte en dødelig epidemi Danmark

  Forfatter: 
  Lotte Petri
  Udgivet: 
  2011
  Forlag: 
  Mellemgaard
  Sidetal: 
  330
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Den 5. plage" af Lotte Petri

  Bogens forside

  Forskeren Selma Eliassen kommer på sporet af, at nogen planlægger et terrorangreb med miltbrand i Danmark.

  Forfatter: 
  Lotte Petri
  Udgivet: 
  2009
  Forlag: 
  Schønberg
  Sidetal: 
  414
  Lån bogen - Køb bogen