Lea Marie Løppenthin

Lea Løppenthin

Lea Marie Løppenthin (født 1987) debuterede i 2014 med digtsamlingen Nervernes adresse. De episke digte er sitrende, eksistentielle og konfronterende i form og udtryk. Tidligere har hun været udgivet i en række tidsskrifter, heriblandt Hvedekorn.

Løppenthin er som diplomatbarn vokset op i København, Dhaka og Hanoi. Hun har læst Litteraturvidenskab på Københavns Universitet og gik i perioden 2011-2013 på Forfatterskolen.

Udover digterskabet har Løppenthin en blog, hvor hun løbende poster kortere og længere tekster, links, videoer og billeder af det, som optager og inspirerer hende.

Nervernes adresse er præget af en nervøsitet, der behandles som et menneskeligt grundvilkår: ”Jeg er nervøs, porøs og delelig, i det uendelige”, som det formuleres et sted i samlingen. Mette Østgaard Henriksen beskriver i sin analyse af samlingen på Litteratursiden, hvordan digtene stræber efter at indfange en eksistentiel skrøbelighed, og hvordan der i denne skrøbelighed ikke er nogen håndfaste manifestationer af holdninger og positioner, men bare en åbenhed og en undren, og det nervøse og porøse bliver derfor en særlig tilstand af modtagelighed over for det, der er. Læs hele analysen. Litteratursiden har også en anmeldelse af Nervernes adresse.

Løppenthin blev i 2014 shortlistet til Danmarks største debutantpris Bodil og Jørgen Munch-Christensens Debutantpris for digtsamlingen.

Debut: 
2014
Land: 
Danmark
Bøger

Se også