Klaus Høeck

Jeg er født i København d. 27.11 1938 og voksede op hos min mor og mine bedsteforældre. Jeg blev student fra Sorø Akademi 1957, fik forskelligt arbejde, kom med min stedfar til søs og studerede medicin, jura og filosofi ved Københavns Universitet. I 1970 blev jeg exam. art i filosofi og arbejdede som undervisningsassistent i videnskabsteori ved Kultursociologi, Københavns Universitet 1970-1971. Jeg debuterede 1966 med digtsamlingen 'Yggdragsil', der senere indgik i digtcyklen 'Rejse I-V' (1971-1973). I 1970´erne og 1980´erne tjente jeg til livets ophold som ekstrapostbud. Jeg modtog Statens Kunstfonds treårige legat i 1973 og fik mit forlag Gyldendals boglegat i 1980. I 1985 blev jeg tildelt Statens Kunstfonds livsvarige ydelse. Jeg boede i Ryesgade på Nørrebro indtil 1986, hvor jeg flyttede til Røsnæs sammen med min kone, Anne-Marie Mai. Sammen med digterne Asger Schnack og F.P.Jac dannede jeg i 1980 Bandet Nul, der også indbød andre digtere til at skrive med. I 1989 blev jeg medlem af Det danske akademi og samme år flyttede min kone og jeg til Fyn.
Portrættet er udarbejdet af forfatteren i 2000 og opdateres af redaktionen  

Klaus Høeck er en mastodont i dansk lyrik. Forfatterskabet tæller over 30 udgivelser. Om den seneste skriver vores anmelder følgende

"Intet er for småt og konkret eller for højt og dybsindigt til at kunne rummes i Klaus Høecks digte. De 600 digte i ’Legacy’ folder generøst et univers ud, som læseren kan gå på opdagelse i.

Målt alene på den fysiske volumen af sine digtsamlinger er Klaus Høeck en enestående digter. At få hans seneste storværk ’Legacy’ i hånden, der føjer næsten seks hundrede nye digte til de mere end femten tusind, han har skrevet i forvejen, er en ganske særlig oplevelse".

Debut: 
1966
Land: 
Danmark
Links
Bøger
Inspiration

Jeg har ikke læst megen prosa, men jeg kan dog nævne Laurence Sterne, Walter Scott og Marcel Proust. Jeg har koncentreret mig om digtningen, og de digtere, der har gjort størst indtryk på mig, er Pablo Neruda, Saint-John Perse, Ezra Pound, T.S. Eliot og af danske digtere vil jeg nævne Schack Staffeldt, Ivan Malinovski og Paul la Cour. Af yngre digtere har jeg med stor glæde læst Michael Strunge. Min store inspirationskilde er Søren Kierkegaard.