J. R. R. Tolkien

Engelsk forfatter og professor i engelsk sprog og middelalderlitteratur (primært folkevandringstiden) på Universitetet i Oxford.

Var sprogkunstner og skrev både fiktion og lyrik som voksen.  Forfatteren af eventyrromanen Hobbitten eller ud og hjem igen og trebindsværket Ringenes Herre og har også skrevet Tom Bombadils Eventyr. Disse bøger udspiller sig i Tolkiens eget litterære univers, Midgård: en projektion af nord-vest-Europa i en fiktiv forhistorisk tid. Det er denne verden og skabelsen af den, som gjorde ham kendt som den moderne fantastiske litteraturs skaber. 

Han arbejdede meget på Beowulf og lærte sig finsk for at læse Kalevala på originalsproget. Tilhørte den litterære diskussionsgruppe, The Inklings sammen med C. S. Lewis, som han var nær ven med. Posthumt er blandt andet udkommet Silmarillion, Roverandom og Efterladte historier. Tolkien udviklede desuden flere sprog i forbindelse med Ringenes Herre, bl.a. de to elversprog; Quenya (Eldarin), som er baseret på finsk, og Sindarin, som er inspireret af walisisk.

Hans søn, Christopher Tolkien, skrev videre på hans eventyr om Húrins Børn.

 

Teksten er hentet fra:

http://da.wikipedia.org/wiki/J.R.R._Tolkien

Debut: 
1918
Død: 
1973
Land: 
Storbritannien.
Links
Bøger
Inspiration

Tilføj kommentar

Deltag i debatten.

  • Spirits Valley

    tir, 03/03/2009 - 21:34

    Jeg er en stor fan af Tolkiens Ringenes Herre. Både film og bøger er absolut værd at bruge lidt tid på.

    Jeg kunne god tænke mig at høre fra andre der har læst bøgerne og/eller set filmene. Har selv både bøgerne og filmene.

    Spirtis Valley.

Se også