Per Helge Sørensen

Født 1968 i Glostrup. Vokser op i sydlige forstæder.

Student 1987 fra Sankt Annæ Gymnasium. Påbegynder samme år civilingeniørstudiet ved Danmarks Tekniske Højskole (nu DTU). Involveres i 1989 i studenterpolitik og tilbringer det meste af de næste to år i Polyteknisk Forenings mødelokaler. Formand for foreningen i 1990/91.
1992: Orlov. Spiller jazzguitar på den Synderjyske Højskole for Musik og Teater og prøver kræfter med den københavnske jazzscene (den vandt).
Bager pizzaer på hovedbanegårdens restaurant: "City Pizza og Burger". Genoptager civilingeniørstudiet i 1993. Fuldfører i 1995 efter en enkelt afstikker med kodningsteori og bossanova-guitar i Brasilien i 1994.
Speciale ved Institut for Matematik: "Binær indkodning af cykliske koder via isomorfi med pseudocykliske koder i dellegemer". (Kan rekvireres hos forfatteren).
Ansættes i 1995 i Forskningsministeriets nyoprettede kontor for IT-politik. Fungerer fra 1996-98 som sekretær for regeringens ekspertudvalg om kryptering. Konstitueres i april 1998 som kontorchef. Forlader ministeriet i januar 1999 og bor de næste 6 måneder i Cuba og Mexico. Skriver her hovedparten af romanen "Mailstorm".
April, 2000: Medstifter af foreningen Digital Rights, der arbejder for ytringsfrihed og privatliv på Internettet

Redigeres af Horsens Bibliotek  

Debut: 
2000
Land: 
Danmark
Links
Bøger
 • Bog: "Spin" af Per Helge Sørensen

  Bogens forside

  En konsulent surfer på nettet og ender på en børnepornosite og bliver uforvarende drevet ind i et spil om politik, medier og børneganisationers behov for marke

  Forfatter: 
  Per Helge Sørensen
  Udgivet: 
  2003
  Forlag: 
  Lindhardt og Ringhof
  Sidetal: 
  408
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Mailstorm" af Per Helge Sørensen

  Bogens forside

  Kriminalroman - En dansk studerende kommer i fare, da han via Internettet opdager forbindelsen mellem et mord på nettet og en amerikansk programmørs død, for både IT-industrien o

  Forfatter: 
  Per Helge Sørensen
  Udgivet: 
  2000
  Forlag: 
  Centrum
  Sidetal: 
  357
  Lån bogen - Køb bogen
Inspiration

Læste som teenager alt hvad der var udgivet af Alistair MacLean og Desmond Bagley. Har ikke siden gjort det meget i spændingsromaner, men må dog indrømme at have et svagt punkt for Michael Crichtons techno thrillers.
Favoritter i den mere seriøse genre er: "Vinland" af Thomas Pynchon, "The Wind-up Bird Chronicle" af Haruki Murakami, "Mr. Vertigo" af Poul Auster og Don Delillos massive "Underverden".
Skal det være science fiction er Phillip K. Dicks "Drømmer androider om elektriske får" en evig klassiker.  

Se også