Krimimessen 2016

Oprettet: 14.03.2016 - 18:51

Så er Krimimessen 2016 forbi. Det gik forrygende godt. Lørdagen var som altid den mest hektiske. De største navne og de fleste besøgende. Om lørdagen kommer der busser fra hele landet med forventningsfulde gæster. Forfatterne er i topform, og der er en hektisk aktivitet dagen igennem. Om aftenen mødes forfattere, forlæggere, journalister, personale, frivillige medhjælpere, - ja kort sagt alle der har ydet en indsats  - til en festmiddag. I år var det Bygholm, som lagde lokaler til, og leverede festmad til 350 (slag på tasken) deltagere. Det var den bedste krimi-festmiddag jeg nogensinde har været med til. Maden var god og der blev sat ekstra vin på bordene. Borgmester Peter Sørensen modtog Informations årlige pris, og han var hurtig til at rose personalet og give os credit for det succesfulde arrangement. Det blev jeg sørme glad for. Men hold da helt op hvor er vi trætte efter sådan en arbejdsdag.

Jeg var scenevært i Trykkeriet. Det gik rigtig godt selv om brandarlarmen gik i gang midt i samtalen mellem Elsebeth Egholm og Ulla Hinge Thomsen. I ca 20 minutter var der kaos, mens det brølede ud i højttalerne: "Der er opstået en situation. Forlad lokalet" - noget i den retning. Lydsporet kørte som en sløjfe i laaaaang tid. Der kom brandbil og røgdykkere, men det var bare en teknisk fejl. En eller anden var kommet til at trykke på en forkert rød knap, hvilket udløste alarmen. Forfatterne og journalisterne tog det i stiv arm.

 

Søndag morgen indledte Ibena-Koret med "Aisha" som optakt til den samtale, som Jesper Stein havde med Carl Grauballe Wengel. Anledningen var selvfølgelig Steins nyeste krimi, som har titlen "Aisha". Jesper Stein sagde efterfølgende at han blev helt rørt over vores sang. DEJLIGT!  når følelserne blafrer lidt i vinden.  Efter samtalen sang Ibena-Koret igen, og det skulle selvfølgelig være noget "kriminelt", så det blev "De 24 røvere" af Leo Mathiesen.

"Det sagde man" om Krimimessen 2016 - en metaside med links til skriverier, blogs, billeder og film

Videoklip her

Om efter middagen havde jeg igen scenevagt i Trykkeriet. Alt klappede uden tekniske uheld, og Susanne Bjertrup havde en samtale med den kinesiske forfatter Mai Jian, (med tolk) - og det var en lidt sej og langsom samtale. Det er svært at få kontinuitet når det foregår med tolk. Vi fik i hvert fald løsnet på smilebåndet, da der kom en sammenhæng mellem matematiske koder og svigermødre.  Hun er godt nok dygtig hende Susanne Bjertrup! hatten af for hende.  Jakob Sheik snakkede med Leif Davidsen om "Danmarks børn i hellig krig". Senere kom en meget spændende og livlig formidler Peter Grøndal på scenen.  Han fortalte om Fængselsliv og Vridsløselille.

Der er flere billeder fra Krimimessen 2016 her (fotograf Willy Wegner)