Tillykke til Birgithe Kosovic

Oprettet: 26.05.2011 - 11:17

Så er vinderen af årets DR Romanpris fundet. Litteratursiden siger stort tillykke til Birgithe Kosovic, som har vundet prisen for romanen Det dobbelte land.

Romanen, som fortæller om Jugoslaviens blodige historie, har også tidligere vundet Weekendavisens Litteraturpris og har i det hele taget modtaget mange og store roser for dens smukke sprog og barske og rørende beskrivelse af krigens temaer.

Da bogen var til debat på Litteratursiden i DR Romanklubben var der både en særdeles aktiv brugerskare, som var meget begejstrede for bogen og en ligeså aktiv Birgitte Kosovic, som var meget engageret i debatten. Det blev til en virkelig intens og dybdegående debat, som bragte mange temaer og nye erkendelser hos både læsere og forfatteren selv på bordet.

DR Romanprisen gik sidste år til Jakob Ejersbo for bogen ”Liberty”. I år har de seks nominerede romaner været læst og diskuteret livligt i læseklubber rundt omkring på 50 af landets biblioteker og ikke mindst på Litteratursiden i DR Romanklubben, hvor forfatterne også har deltaget aktivt og engageret. De seks nominerede var:

Jens Blendstrups ”Bombaygryde”.
Birgithe Kosovics ”Det dobbelte land”
Hans Henrik Møllers ”Burgundia”
Anne Lise Marstrand-Jørgensens ”Hildegard II”
Olav Hergels ”Indvandreren”
Katrine Marie Guldagers ”Ulven”
Af disse gik ”Det dobbelte land”, Hildegard II”, ”Indvandreren” og ”Ulven” videre til semifinalen.  Det dobbelte land”og Hildegard II gik videre til finanalen, og Birgitte Kosovic endte så som vinder.

Du kan læse debatten, analyse af bogen, portræt og interview med forfatteren og anbefaling af bogen her på sitet, og høre juryens fulde samtale om bøgerne og vinderen på DR’s hjemmeside. dr.dk/roman.

Læseklubdebat: http://www.litteratursiden.dk/debat/det-dobbelte-land
Analyse: http://www.litteratursiden.dk/analyser/kosovic-birgithe-det-dobbelte-land
Interview: http://www.litteratursiden.dk/artikler/jugoslavien-paa-en-gang-fragmenteret-og-et-hele
Forfatterportræt: http://www.litteratursiden.dk/forfattere/birgithe-kosovic-0
Anbefaling: http://www.litteratursiden.dk/anbefalinger/det-dobbelte-land-af-birgithe-kosovi%C4%87
Bruger-anbefaling: http://www.litteratursiden.dk/anbefalinger/birgithe-kosovic-det-dobbelte-land
Blog: http://www.litteratursiden.dk/node/87428

En bruger og jurymedlem siger tillykke: http://www.litteratursiden.dk/node/93269

 

0
Din bedømmelse: Ingen