Ny Blixenpris til årets bedste litteraturformidler

Oprettet: 20.02.2017 - 10:30

Litteratursiden lancerer i samarbejde med Blixenprisen, Danmarks Biblioteksforening og Bibliotekarforbundet en ny pris, der hylder landets professionelle litteraturformidlere.

Den nye pris 'Årets indsats for litteraturformidling' er hjørnestenen i Blixenprisens fokus i år på netop litteraturformidling, og prisen skal skabe opmærksomhed om de mennesker, der løfter litteraturen og inspirerer os til at læse. På Litteratursiden er vi glade for at have været med til at tage initiativ til prisen, da den gode litteraturformidling i alle dens afskygninger er en hjertesag for os - og vores læsere.


Indstil din kandidat til prisen
Du kan indstille en kandidat, som du synes har leveret 'Årets indsats for litteraturformidling'. Det kan for eksempel være en bibliotekar, en underviser, en litteraturformidler eller -kritiker, som arbejder via medierne, eller en boghandler. Du kan indstille via blixenprisen.dk/indstillinger inden den 8. marts 2017 kl. 12.00 og være med i lodtrækningen om 2x2 billetter til Blixenprisfesten. 

Prisen ledsages af en landsdækkende kampagne #DuFårMigTilAtLæse. Kampagnen vil køre på sociale medier fra i dag, og du kan være med til at fortælle om de ildsjæle, som gør en særlig indsats for at smitte andre med læseglæde.

Vinderen af den nye formidlingspris, der er på 30.000 kr, udpeges af en jury på baggrund af indstillingerne. Lise Vandborg fra Litteratursiden er formand for juryen. Prisen er en af de i alt 14 priser, der overrækkes til Blixenprisfesten den 19. maj 2017 i Den Sorte Diamant i København.


Tema på Litteratursiden om Blixen-priserne
Ud over at Litteratursiden er medsponsor på prisen kan vi i maj præsentere et tema om Blixen-priserne, litteraturformidlere og hvad der inspirerer os til at læse som del af kampagnen #DuFårMigTilAtLæse.

I temaet vil vi stille skarpt på den iderige og professionelle formidling, som litteraturformidlere med stor engagement og kreativitet arbejder med hver eneste dag. Vi vil fortælle om hvordan mange mennesker gør en kæmpe indsats for at formidle litteraturen til et bredt publikum, og vi håber at være med til at inspirere andre litteraturformidlere til at give læseglæden videre på nye og opfindsomme måder. 

I temaet vil vi også gå bag om de andre Blixenpriser, der alle er sat i verden for at skabe et fællesskab omkring litteraturen og fejre de forfattere, der gør en forskel og beriger os med stærke litterære oplevelser. Vi vil også interviewe tidligere vindere af nogle af Blixenpriserne og præsentere deres værker.

Bag Blixenprisen står Dansk Forfatterforening og Danske skønlitterære Forfattere. Læs mere om Blixenprisen. På Litteratursiden bringer vi naturligvis også en reportage fra prisoverrækkelsen i maj ligesom vi rapporterer fra Blixenprisens konference på Christiansborg i april, der også har litteraturformidling som omdrejningspunkt.

Læs reportagerne fra Blixenprisfesten i 2016 og 2015

0
Din bedømmelse: Ingen

Tilføj kommentar

Deltag i debatten.