Skrig under vand af Jeanette Øbro Gerlow og Ole Tornbjerg

Oprettet: 10.07.2010 - 10:56

Bog: "Skrig under vand" af Jeanette Øbro Gerlow

Bogens forside

Krimi - Profileringsekspert Katrine Wraa bliver headhuntet fra England til en speciel task force, men bliver fra første dag involveret i et mord på en fødselslæge sammen med makkeren Jens Høgh fra

Forfatter: 
Jeanette Øbro Gerlow
Forfatter: 
Ole Tornbjerg
Udgivet: 
2010
Forlag: 
Politiken
Sidetal: 
310
Lån bogen - Køb bogen

Et voldsomt mord på en ung læge sætter scenen. Mads Winther omtales i positive toner – familiefaderen med den pæne facade. Facaden brydes langsomt ned og sandheden kommer frem.

Psykologen Katrine Wraa har arbejdet i England, hvor hun blev uddannet i profilering. Hun har netop mistet sit job, da hun får tilbudt et nyt i Danmark. Den dag hun starter bliver en ung fødselslæge brutalt myrdet, og sagen ser temmelig speget ud. Især fordi alle omtaler den dræbte i et lyserødt skær. Men efterforskningen viser et andet billede af den pæne familiefar.

Katrine kaster sig over sagen sammen med sin nye makker Jens Høgh. De arbejder koncentreret på sagen, men begrænses indimellem af en skeptisk ældre kollega, som synes at Katrines viden er det rene hokus-pokus. Det lader hun sig dog ikke påvirke væsentligt af, da hun har sine egne dæmoner at slås med, selvom hun har haft fred i den tid hun har boet i England, væk fra alle de dårlige minder.

I romanen er der lange passager hvor en, indtil slutningen ukendt person, som gennem livet er udsat for nogle grove overgreb og deraf følgende misvækst. Disse er skrevet i kursiv, og først til sidst forstår man hvorfor. Derefter kan man ikke undre sig over personens karakter og adfærd

Sagen involverer mange personer efterhånden som opklaringen skrider frem, men det underbygger historien på fineste vis, og intet synes overflødigt. Imponerende!

’Skrig under vand’ fik Politikens krimipris. Og bestemt ikke uden grund. Den er meget velskrevet, sproget flyder godt, og det er et rigtig spændende plot forfatterne har bygget op. Der er mange faktuelle informationer i romanen, og de medvirker til at øge spændingen, det er langt fra kedeligt. Også miljø- og personbeskrivelser er helt i top.

Romanen er den første i en serie om Katrine Wraa , jeg ser frem til den næste.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.

Artikel: Årets anmelderfavoritter

13.12.2016 - 13:52 - Barbara Rugholm Hessellund

2016 synger på sidste vers, og hvis jeg skulle forberede en nytårstale, skulle den tage udgangspunkt i årets litteratur. Hvilken bedre prisme kan man tænke sig?

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i december

04.12.2016 - 00:54 - Marit

Jane Gardam, Håkan Nesser og Bob Dylan er december måneds højdespringere på min skala.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - november 2016

01.11.2016 - 19:06 - Marit

Igen en stor læsemåned, hvor vi kan glæde os til bl.a. Erling Jepsen, Thomas Rydahl, Josefine Klougart og Orhan Pamuk.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - oktober 2016

03.10.2016 - 10:44 - Marit

Jussi og Reuter; Ragde, Guillou og Murakami, det mærkes at BogForum er lige om hjørnet, og der er meget at glæde sig til.