Ondt blod af Arne Dahl

"Ondt blod" af Arne Dahl

Bogens forside

Krimi. En svensk litteraturkritiker myrdes i Newark-lufthavnen og morderen overtager hans plads i flyet til Stockholm.

Oversætter:
Modtryk
Sidetal:
343
Lån bogen - Køb bogen

Andet bind i serien om specialafdeling A, der skal opklare kriminalitet med internationale aspekter.

Det hele begynder med, at en svensk litteraturkritiker dræbes i en lufthavn udenfor New York det svenske polti får oplyst, at den formodede morder (en seriemorder) har booket sig ind på den nu afdødes plads. Andre kan dog også have vist sig have et motiv for at dræbe kritikeren, bl.a. hans søn.

Hele specielafdelingen samt en masse øvrigt politi møder op i Stockholm´s lufthavn med en målsætning om at anholde morderen. Aktionen lykkes ikke, til gengæld har Sverige nu en massemorder i landet.

Det skal vise sig, at det hele er en meget vanskelig sag. CIA har i mange år været på jagt efter selvsamme massemorder. Hjelm og Holm fra specialenheden tager derfor til USA og forsøger samarbejde med CIA for at få skabt en profil af gerningsmanden.

Der er mange overraskelser i bogen og det hele bliver mere og mere kompliceret. Flere mord foregår i det svenske men hvem er reelt bagmanden, er det virkelig en massemorder eller er der måske et helt særligt motiv bag mordene?

Vi følger meget detaljeret forsøget med opklaring af sagen, samtidig med at relationerne mellem specialenhedens ansatte tydeliggøres. Det sidste bliver efter min mening gjort for meget i Ondt Blod. Det er en meget kompleks sag og et gennemtænkt plot, hvor det kan være svært at være helt sikker på, hvad der reelt er fakta. Det er en lidt mere krævende udfordring som læser end første bind i serien var.

Til top