Møde med fortiden af J. Wallis Martin

Oprettet: 21.12.2009 - 11:41

Bog: "Møde med fortiden" af J. Wallis Martin

Bogens forside

Robbie McLaughlan vokser op som søn af en kriminel og voldelig far, Da han som voksen betjent dræber en røver under et bankkup, rodes der op i fortiden og hans familie kommer i farezonen.

Forfatter: 
J. Wallis Martin
Oversætter: 
Michael Krefeld
Udgivet: 
2009
Forlag: 
Klim
Sidetal: 
286
Lån bogen - Køb bogen

Et bankrøveri går galt, og pludselig har betjent Robbie McLaughlan både sine kollegaer og en rasende gangsterkonge i hælene.

Nogle gange kan det være svært at skrive en anbefaling af en bog, man virkelig synes om. Skulle det kikse for mig at fortælle præcist, hvor god ’Møde med fortiden’ er, så giv den alligevel en chance, for J. Martin Wallis skriver fantastisk.

Robbie McLaughlan er betjent. En dag modtager han et tip om et forestående bankrøveri, som efter sigende skal udføres af byens ledende gangsterboss’ søn. Politiet står klar, men under aktionen bliver to af røverne skudt og dræbt, og det er Robbie, som har trykket på aftrækkeren.

I første omgang støtter korpset op om Robbie, men da han begynder at påstå, at han bliver forfulgt, mister han langsomt sympatien. For hvordan skulle gangsterbossen have fundet frem til, hvem der skød hans søn? Og hvis Robbie virkelig bliver forfulgt, hvorfor lader han så ikke sine kollegaer hjælpe?

Sideløbende med historien fortæller den pensionerede betjent Jarvis om en sag, som har fulgt ham i mere end 30 år. Som ung forelskede han sig i en berygtet forbryders kone, og mens hendes mand konstant var på flugt for loven, sørgede han for at betale regninger og skaffe mad til hendes to drenge. Men en dag forsvandt den ældste søn, og det lykkedes aldrig at finde ud af, hvad der skete med ham, selvom Jarvis var overbevist om, at den yngste søn vidste noget.

Hvad forbindelsen er mellem de to historier, vil jeg naturligvis ikke røbe her, men det er lykkes J. Martin Wallis at bygge nogle troværdige personer op, som man får lyst til at følge og vide mere om. Selvom der er spænding i den nutidige krimigåde, var det for mig alligevel spørgsmålet om barnets forsvinden, der var det altafgørende. Og her ryster Wallis ikke på hånden, men leverer en afslutning som både forløser og rører læseren.

Jeg har tidligere læst ’Dansen med den uindbudte gæst’, som også var god. I ’Møde med fortiden’ lægger Wallis mere vægt på personportrætterne, og det gør hun fremragende. Så er du til gode engelske krimier, hvor vægten ligger på personerne og det psykologiske spil frem for blod og hæsblæsende action, så grib endelig ’Møde med fortiden’. Du bliver ikke skuffet!

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.