Møde i mol af Lisbeth Nebelong

Oprettet: 07.04.2014 - 13:57

Bog: "Møde i mol" af Lisbeth Nebelong

Bogens forside

Umiddelbart op til sin 50 års fødselsdag, indleder Lisa en rejse mod sit sande jeg og sine drømme.

Forfatter: 
Lisbeth Nebelong
Udgivet: 
2014
Forlag: 
Hovedland
Sidetal: 
215
Lån bogen - Køb bogen

Solid kærlighedsroman, hvor der er skruet på alt det rigtige: Naturromantik, faderbinding og begrebet om den eneste ene.

Hovedelementerne i denne historie er så forskellige: Klassisk musik, naturens storhed, faderbinding, ambitioner, forventningernes pres, ytringsfrihed, loyalitet og så naturligvis kærlighed. Den slags der ikke kan holdes nede. Og fortællingens vigtigste vilkår er Færøerne, nationalidentiteten og kulturmødet.

De forrige bind i forfatterens Færø-trilogi tegnede billeder af de to unge, færøske Kàri og danske Lisa, der mødes og forelsker sig for at skilles igen. Kàri bliver til Kåre, levebrødsmusiker trods sine kunstneriske drømme og familiefar i Stavanger og Lisa karriereadvokat med kontor Strøget i København. Nu er de begge midaldrende. Lisa vil ikke fejre sin 50-års fødselsdag - træt af ægtemanden, træt af jobbet, den altdominerende far er død, så hvad nu? Kàri er kørt træt i sit musikerjob, teenageungerne er ulidelige, konen brokker sig, så hvad nu?

De flygter begge hver for sig og ender naturligvis – surprise - på Færøerne sammen! Lisa sætter sin professionelle rutine i gang i hotellobbyen (for havde hun nu tænkt sig at rejse efter ham?) og får bestilt de rette flybilletter med omveje i sin jagt på Kàri til Færøerne. Kàri tager til fødselsdag hos sin gamle læremester også for at reflektere lidt over tilværelsen. Det er en meget romantisk afslutning på trilogien med den altopslugende kærlighed. Men begges livsvilkår har jo ændret sig i mellemtiden, så vil kærligheden omstyrte alt? Vi ved det faktisk ikke, men alt inddrages i skildringen, om det så er den lokale hyrdehund, der et lille øjeblik forlader sine får for at komme og kærligt passe på Lisa.

Hele plottet har urolighederne omkring Muhammed-tegningerne som baggrundsstøj. Lisa rystes inderligt, også da hun med ét genkender et lillebitte glimt af færingernes underlegenhedsfølelse overfor Danmark. Historien er ”illustreret” af en håndfuld af Lisas bror Eriks (psykiater og belæst) nytårsbreve til Kåre, de skal nok give et ekstra perspektiv. Som musikken i øvrigt også gør, især den klassiske men skam også deres fælles ungdoms pop.

Det er en velfortalt og underholdende trilogi, forfatteren her fik afsluttet. Finder hun mon på noget nyt? 

Originally published by Beth Høst, Litteratursiden.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.