Luftkasteller af Søren Jessen

Oprettet: 29.01.2016 - 14:47

Bog: "Luftkasteller" af Søren Jessen

Bogens forside

Roman om tilsyneladende almindelige mennesker, der viser sig at være tæt forbundne uden at vide det, og som oplever mærkelige hændelser.

Forfatter: 
Søren Jessen
Udgivet: 
2015
Forlag: 
Jensen & Dalgaard
Sidetal: 
290
Lån bogen - Køb bogen

’Luftkasteller’ er en smuk og krøllet fortælling om kærlighed og venskab, om fornemmelsen af ensomhed, om håb og drømme, og om de tanker vi har om os selv og verden omkring os.

Fantasi eller virkelighed, magisk realisme eller Søren Jessens Univers? Under alle omstændigheder er jeg fanget af bogen allerede efter få sider. Hvis man som jeg holder af at undres over verden og de mennesker, der bor i den, så kan jeg anbefale Søren Jessens nyeste roman ’Luftkasteller’. Sproget er meget visuelt, og det skærper min læseoplevelse tydeligt at kunne forestille mig steder og personer.

Ligesom i Jessens roman ’Zambesi’ fra 2000 følger vi en gruppe af mennesker, der har flere indbyrdes relationer. I ’Luftkasteller’ bor de i samme by og det kunne være Aarhus, måske i fremtiden, hvor et stort jordfaldshul midt i byen skaber trafikproblemer. Hovedpersonernes liv er vævet ind i hinanden på godt og ondt. De har hver deres kapitler, så nogle af begivenhederne ser vi fra flere sider, og det giver en god dynamik.

Vi møder Emma-Line, som kun går i sort og som opdager, at der bag døren til hendes bagtrappe gemmer sig et smukt krystalpalads. Uffe er hendes chef, og han opdager, at der er en revne i hans nye moderne hus. Revnen bliver større og større i takt med, at hans virkelighed krakelerer.

Ole, revisoren i samme IT-firma, går rundt med sin nyresten i lommen og bliver fortabt, da den forsvinder. Desuden har han fundet et uendeligt stort rum under kælderen i huset, som han og hans kone Ulla har købt af en forsvunden boghandler. Ulla lider af dybdeskræk, så hun går nødigt ned i kælderen. Ulla vil hellere være sammen med veninden Vivi. De går blandt andet til boksning, hvor de møder Emma-Line.

Camilla har fået en gigantisk baby, der vokser alt for hurtigt, så hun må skjule ham. Ingen må vide det, det er en hemmelighed. Løberen Thomas er ligeglad med, hvor hurtigt han løber, til stor irritation for hans sportsglade kolleger på gymnasiet. For Thomas er det fornemmelsen af at løbe, der tæller, og den er kædet sammen med ønsket om at opleve nullet, Brahmaguptas nul.

Jeg ville ønske, at romanen havde været dobbelt så lang, for jeg var i rigtig godt selskab med disse lidt skæve og dog almindelige personer: Det krøllede håb, Revnen, Hullet, Dybdeskræk, Giganterne og Nullet.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.