Koldfronter af Keld Broksø

Oprettet: 30.01.2017 - 15:51

Bog: "Koldfronter" af Keld Broksø

Bogens forside

Et kranium graves op på Vestre Kirkegård i København, hvor næsten 10.000 tyske krigsflygtninge fra Anden Verdenskrig er begravet.

Forfatter: 
Keld Broksø
Udgivet: 
2017
Forlag: 
Egolibris
Sidetal: 
544
Lån bogen - Køb bogen

Koldkrigsroman nouveau. Aktuel politisk thriller med baggrund i den tiltagende konfrontation mellem Rusland og Vesten.

Keld Broksø har udgivet fem spændings- eller krimiromaner, og fælles for dem alle er en utrolig grundig research, hvor han fermt udnytter sin journalistiske baggrund til at tage fat på aktuelle emner tilsat spændingslitteraturens virkemidler og tricks. Sammenligningen med Leif Davidsens romaner er nærliggende.

Den indviklede historie tager sin begyndelse i København, hvor den forhutlede akademiker, Jack Wolff bliver overfaldet på Vestre Kirkegård sammen med sin overbo, politimanden Stefan. Overfaldet viser sig at hænge sammen med nogle papirer, som Jacks morfar, der var fra Estland, men gjorde tjeneste som nazistisk soldat under Anden Verdenskrig, begravede fire forskellige steder i Europa. Sporene fører Jack og Stefan til Tyskland, hvor Jack opdager, at han både har en onkel, en mor og en halvsøster, og igen dukker der flere dokumenter op. 

De tre umage og ikke så helteagtige personer hvirvles nu ind i totalt uforklarlige, men også dødsensfarlige begivenheder, hvor de undervejs får uventet hjælp fra en gammel indflydelsesrig estisk dame, men endnu flere typer vil ikke noget godt for heltene. Dokumenterne har noget at gøre med kæmpestore landområder i Estland, men hvad de egentlig skal bruges til, og hvad det egentligt er for et storpolitisk spil, der er i gang, går først langsomt op for de tre hovedpersoner og for læseren. 

Det er noget af et plot, forfatteren har fået skruet sammen, og handlingen og kompositionen med flere tilbageblik og indskudte historier gør bestemt ikke bogen lettilgængelig. I starten virker det lidt for udspekuleret med de spegede familieforhold og deres sammenhæng, men i bund og grund hænger det hele meget godt sammen, og historien er både overraskende, spændende og tankevækkende.

Der må ligge en omfattende research til grund historien, og de aktuelle problemstillinger omkring den nye kolde krig mellem Putins Rusland og Vesten og den fare for annektering, som bl.a. de baltiske lande har tæt på, er ganske aktuel og interessant læsning.

Udover at være en politisk roman og en spændingsbog er historien også en fin beskrivelse af en person, der har opgivet livet, men langsomt finder en mening med tilværelsen igen. Dette føjer endnu en flot dimension til en på alle måder interessant historie, og så kan man sagtens leve med den indviklede og ikke helt troværdige spændingsdel.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - oktober 2017

15.10.2017 - 11:13 - Marit

Wassmo og Pamuk, Marstrand-Jørgensen og Gazan  –  det bliver ved og ved. Jeg har endnu ikke læst septembers must-reads, og nu snapper oktober mig i haserne.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.