Høstoffer af Mons Kallentoft

Oprettet: 18.10.2010 - 11:40

Bog: "Høstoffer" af Mons Kallentoft

Bogens forside

Krimi - Kriminalkommissær Malin Fors søger sandheden bag mordet på en skruppelløs advokat i Linköping

Forfatter: 
Mons Kallentoft
Oversætter: 
Lilian Kingo
Udgivet: 
2010
Forlag: 
Gyldendal
Sidetal: 
476
Lån bogen - Køb bogen

Mørkt efterår, silende regn, slud, kulde og trøstesløshed  tilsat et bestialsk mord - velkommen til efteråret i Mons Kallentofts univers!

Efteråret er kommet til Linköping, og byen ligger grå og trøstesløs hen. Uden for byen ligger slottet Skogså, og da den nyrige slotsejer Jerry Petersson findes myrdet i sin egen voldgrav, er der en ny sag at opklare for kriminalkommissær Malin Fors.

Mistanken peger i første omgang mod familien Fågelsjö, den adelsfamilie som Jerry Petersson købte Skogså af, efter at den var gået fallit. Hurtigt viser det sig dog, at der er mange andre mulige mordere, eftersom Jerry Petersson havde mange lig i lasten. Det lokale politi står derfor over for en større opklaringsopgave, end de først havde regnet med, og som altid har Malin Fors en central rolle i opklaringsarbejdet.
Samtidig er hendes privatliv ved at falde fra hinanden, hun er begyndt at drikke mere og mere, og det påvirker hendes forhold til familien. Da hun en aften slår sin mand Janne for øjnene af datteren Tove, vælger hun at flytte tilbage til sin egen lejlighed. Desværre ikke i et forsøg på at få styr på sig selv, men nærmere for at kunne drikke i fred.

Malins liv er blevet en balancegang imellem aftener med sanseløs druk, og tømmermændsplagede arbejdsdage, hvor hun skal kæmpe for at få hjernen til at tænke klart. Hvor længe kan dette blive ved med at gå?

Mons Kallentoft har tidligere skrevet krimierne ’Midvinterblod’ og ’Sommerdøden’, som også handler om Malin Fors, og nu har han udgivet ’Høstoffer’.  Man kan altså kalde forfatterens bøger for ”årstidskrimier”. I denne tredje krimi siler regnen ned over Linköping, og de omkringliggende marker ligger grå og øde hen. Efteråret har også ramt hovedpersonernes sind, og der er meget lidt glæde at spore i denne efterårskrimi.

Fraværet af glæde betyder dog ikke, at ’Høstoffer’ ikke er en god bog, tværtimod. Læs den på en grå efterårsdag, og lad dig indfange af den dystre stemning og det spændende plot.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.

Artikel: Årets anmelderfavoritter

13.12.2016 - 13:52 - Barbara Rugholm Hessellund

2016 synger på sidste vers, og hvis jeg skulle forberede en nytårstale, skulle den tage udgangspunkt i årets litteratur. Hvilken bedre prisme kan man tænke sig?

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i december

04.12.2016 - 00:54 - Marit

Jane Gardam, Håkan Nesser og Bob Dylan er december måneds højdespringere på min skala.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - november 2016

01.11.2016 - 19:06 - Marit

Igen en stor læsemåned, hvor vi kan glæde os til bl.a. Erling Jepsen, Thomas Rydahl, Josefine Klougart og Orhan Pamuk.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - oktober 2016

03.10.2016 - 10:44 - Marit

Jussi og Reuter; Ragde, Guillou og Murakami, det mærkes at BogForum er lige om hjørnet, og der er meget at glæde sig til.