En holdt kvinde af Karin Slaughter

Oprettet: 29.11.2016 - 17:23

Bog: "En holdt kvinde " af Karin Slaughter

Bogens forside

I det øjeblik Will Trent sætter foden i den forladte pakhus, ved han, at dette vil blive hans karrieres farligste opgave.

Forfatter: 
Karin Slaughter
Udgivet: 
2016
Forlag: 
Harper Collins nordic
Sidetal: 
464
Lån bogen - Køb bogen

Længe ventet nyt om Sara Linton og Will Trent. Heldigvis er tiende bind i serien hele ventetiden værd og en af de bedste krimier, jeg har læst i år.

Karin Slaughter er en af mine yndlingsforfattere indenfor krimigenren. Hun skriver fantastisk godt, og jeg er især vild med bøgerne om Will Trent og Sara Linton, både dem hvor de begge er med og dem, der handler om Sara og Will hver for sig. Slaughter er eminent til plots og ’En holdt kvinde’ er ingen undtagelse. Fokus skifter hele tiden, tingene er sjældent, som de ser ud, og der er drejninger, jeg overhovedet ikke havde set komme. En rigtig page-turner, der er næsten umuligt at ligge fra sig. Som altid er bogen temmelig voldsom og meget blodig. Der er ikke nogen stille mord hos Karin Slaughter.

En ung kvinde findes myrdet i en tom bygning, og det viser sig hurtigt, at hun ikke er det eneste offer. Det er svært at identificere kvinden, da hun er banket til ukendelighed og huden på hendes fingerspidser nærmest skrællet af.  Hvorfor er det så vigtigt for morderen, at hun ikke kan identificeres? Har det noget med de rige og berømte basketball spillere Reuben Figaroa og Marcus Rippy at gøre eller måske med deres sportsagent Kip Kilpatrick og nogen af de andre rige investorer i det nye All-star-kompleks?  Marcus Rippy har tidligere været tiltalt for voldtægt, men da Will Trent ikke kunne finde håndfaste beviser, måtte sagen henlægges, selvom der ikke var nogen tvivl om, at Marcus var skyldig. Efterhånden som handlingen skrider frem, bliver man klar over, at sagen er temmelig omfattende, og da både Wills kone Angie og en eller flere korrupte politifolk dukker op i kulissen er forvirringen total. Det viser sig, at plottet er langt mere kompliceret end først antaget, og jeg var langt henne i historien, før jeg overhovedet turde gætte på, hvem både offer og gerningsmand var.

Karin Slaughter skriver i et helt fantastisk og medrivende sprog, og selvom bogen er lang, er der ikke en side for meget. Som læser føler man nærmest, at man er en del af handlingen, fordi plottet er så intenst og sproget så nærværende, at man identificerer sig med bogens personer, og man er med i jagten på morderen.  Der er flere lag i bogen, da historien om Will og Angies opvækst ligesom er en selvstændig føljeton i serien, og det kan jeg rigtig godt lide. Det gør personerne endnu mere levende og realistiske – ikke kun Will og Angie, men også Sara, Amanda og Faith, der alle kender det meste af Wills triste fortid. Jeg glæder mig allerede til nyt fra Karin Slaughter og kan varmt anbefale hendes krimier til alle, der kan lide krimier af den mere barske slags.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.