Den egyptiske tenor af Bjarne Reuter

Oprettet: 08.11.2010 - 12:54

Bog: "Den egyptiske tenor" af Bjarne Reuter

Bogens forside

Kriminalkommissær Stelman og hans tåbelige assistent Larsen sættes på sagen om en chefforhandler, der myrdes før en vigtig global fredskonference, og sporene ender på et krydstogtsskib på Nilen

Forfatter: 
Bjarne Reuter
Udgivet: 
2010
Forlag: 
Gyldendal
Sidetal: 
278
Lån bogen - Køb bogen

Stelman og Larsen er tilbage, ligeså madglade som sidste - og det er tilladt at grine!

Det er meget svært, for ikke at sige umuligt, at give et kort og inspirerende resumé af denne bog. Simpelthen fordi der ikke er den store fornuft og sammenhæng i begivenhederne, og man fornemmer at det er sådan forfatteren helst vil have det.

Bogen tager sin begyndelse i København, hvor man gør klar til en stor fredskonference. Da den syriske chefforhandler Nazim al-Salu forsvinder under en rundvisning på Nationalmuseet for få timer senere at dukke op, halshugget, i en dansk kirke, tilkaldes kriminalkommissær Stelman for at forhindre at offentligheden får nys om begivenheden.

Snart befinder Stelman og hans kollega Larsen sig ombord på en gammel flodbåd på Nilen, og ombord på båden er også samtlige mordmistænkte, altså god, gammel Agatha Christie-stil. Alle har motiver, alle opfører sig mistænkeligt, men hvem er den rigtige morder?

Den voluminøse Stelman er i bund og grund mest interesseret i, hvornår han skal indtage sit næste måltid, og hvornår han igen kan smutte forbi det nærmeste konditori. Larsen er også madglad, men dertil et hjemmemenneske, der tænker meget på hvad han og konen, Minna, får fritiden til at gå med. ”Siden Minna og jeg hørte Zamfir spille ”White Christmas” på panfløjte i Holte Midtpunkt, har vi ikke oplevet noget lignende. Minna sagde, hun følte sig som en inka i regnskoven. Det var den aften, vi besluttede at plante bambus i forhaven.”

Stelman og Larsen er det danske politis svar på Gøg og Gokke. Derfor fristes jeg til at kalde denne bog for ”Gøg og Gokke på Nilen forsøger at sikre verdensfreden” i et kærligt/kritisk tonefald. Hvis man er tilhænger af ”falde-på-halen-komik” og fantasifulde anekdoter spundet over kendisser, politikere, topembedsmænd mm. vil man elske denne bog. Hvis man til gengæld er ude efter en rigtig spændende krimi med et klassisk plot, vil jeg anbefale at man vælger en anden bog.

Bjarne Reuter er især kendt for sine bøger til børn og unge. Titler som ’Zappa’, ’Busters Verden’ og ’Når snerlen blomstrer’ kan med rette kaldes for klassikere, som vi alle har enten læst, set eller hørt om. I 2008 udgav han ’Den Iranske Gartner’, som ’Den Egyptiske Tenor’ er en fortsættelse af.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - oktober 2017

15.10.2017 - 11:13 - Marit

Wassmo og Pamuk, Marstrand-Jørgensen og Gazan  –  det bliver ved og ved. Jeg har endnu ikke læst septembers must-reads, og nu snapper oktober mig i haserne.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.