Bøger du selv kan lave af Arne Nerjordet og Carlos Zachrison

Oprettet: 07.01.2016 - 09:15

Bog: "Bøger du selv kan lave" af Arne Nerjordet

Bogens forside

Lær at lave dine egne bøger af en blanding af genbrugspapir, hvidt papir, gavepapir og konvolutter.

Forfatter: 
Arne Nerjordet
Forfatter: 
Carlos Zachrison
Oversætter: 
Pelle Koppel
Udgivet: 
2015
Forlag: 
Koppelwrite
Sidetal: 
160
Lån bogen - Køb bogen

Smid aldrig papir ud! Alt kan genbruges til dine helt egne bøger, og når du har læst denne lækre hobbybog, vil det krible i fingrene efter at komme i gang.

Flot og indbydende hobbybog smækfuld af inspiration og idéer til at lave sine egne seje bøger helt fra bunden. Fyld dem med kære minder eller brug dem som projekt- og notesbøger – kun fantasien sætter grænser. Arne og Carlos har gennem flere år lavet deres egne bøger og anvendt dem som scrap- og inspirationsbøger i deres projekter. Bøgerne har ofte været med i baggrunden på illustrationer og fotos i forfatternes tidligere udgivelser. I denne bog viser Arne og Carlos trin for trin, hvordan du laver en bog belyst med enkle illustrationer af alt lige fra syteknik, limning og samling af bogen med bogomslag til finurlig pynt med blonde stencils af gamle flakoner og hvad man ellers måtte have liggende i skufferne. Grundopskriften er så let at følge, at alle kan være med.  Alt forklares på en letforståelig måde, og forfatterne er virkelig gode til at vise og beskrive teknikkerne. Sidst men ikke mindst er der masser af inspiration og eksempler på temaer og projekter, hvortil bøgerne vil være ideelle.

Der er ingen tvivl om, at dette er en af de flotteste hobbybøger, jeg længe har set – både at føle, mærke og se på. ’Bøger du selv kan lave’ er virkelig grundigt gennemarbejdet og oser af kvalitet. Arne og Carlos er især kendte for deres strikkebøger, men i denne bog ser man, at de har mange kreative talenter. Selvom bogen handler om papir og hjemmesyning af bøger, bliver man ikke snydt for strikkerierne. På enkelte sider er der indlejret QR koder, og med en hurtig skanning får man en fin strikkeopskrift med i købet. Bagerst i bogen er der en materialeliste over det mest nødvendige til bogfremstillingen samt forskellige skabeloner.

Smash books er et kendt begreb, men ’Bøger du selv kan lave’ er virkelig en guldgrube for dig, der elsker bøger og gerne vil tilføje den ekstra dimension at lave bogen selv uden køb af grundprodukter. Det kræver meget få forudsætninger at gå i gang, og har man papir, lim, nål og tråd, er man allerede godt på vej. Det sjove er, at man pludselig får øjnene op for alle de mange muligheder, der er i papir, man ellers ville sende til genbrug. Så hvorfor ikke kaste sig ud i det og bruge papiret til sine egne unikke og smukke bøger?

Originally published by Pia Bechmann, Litteratursiden.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.