Klaus Rifbjerg

Klaus Rifbjerg

Rifbjerg, som døde d. 4 april 2015, har været et fyrtårn i dansk litteratur siden sin debut i 1956. Allerede med sine første digtsamlinger slog han det moderne an i dansk lyrik, og 60’ernes såkaldte konfrontationsmodernisme er opkaldt efter hans banebrydende digtsamling Konfrontation. Ud over at være en uhyre talentfuld og meget sanselig forfatter, viste Rifbjerg gennem alle årene en usædvanlig flid og vedholdenhed og udgav flere bøger om året. Samtidig var han en skarp og til tider provokerende samfundsdebattør. Med Den kroniske uskyld fra 1958 fik han et folkeligt gennembrud, og den er senere blevet kanoniseret.

Amagerdigte er en ambivalent kærlighedserklæring til 30’ernes Amager som skueplads - på godt og ondt - for barndommens levede liv. Rifbjerg spidder balancen mellem erindringernes originale fylde og detaljerigdom på den ene side, og det modne jegs afklarede tristesse på den anden.  I digtet Engang beskrives en serie trivielle rutiner fra barnets dagligdag, som pludselig giver anledning til en intens dødsbevidsthed: ”En nat kan jeg huske/ det pludselig gik op for mig/ at jeg engang skulle dø.// Jeg lå længe i mørket/ med en stor fornemmelse over mig,/ og inden jeg faldt i søvn/ tænkte jeg meget på de ting,/ som jeg har nævnt i digtet/ og følte at jeg allerede havde mistet dem.”  Her bygger Rifbjerg bro mellem de to jeger, barnet og den voksne, og inddrager fortroligt læseren som vidne til erindringens enkle og smukke skrøbelighed.

I Rifbergs seneste digtsamling Fut fut fut fra 2014  lyder det:

”Selv så kan man leve lidt
Med alt sit fut
der går det gik
det går
vist går det
siger man og svinger døren op
for dér er stationen hvor man skal af
i fred og ro."

Men selv om digtsamlingen er fra 2014, blev det ikke Rifbjergs sidste digtsamling. Han skrev til det sidste, og derfor kan vi nu glæde os til digtsamlingen Besat, som udkommer om få dage, den 9. april.

Klaus Rifbjerg er født 15.12.1931 og opvokset på Amager. Han tog studentereksamen på Vestre Borgerdyd og studerede 1950-51 ved Princeton University i USA. I årene 1951-55 studerede han litteratur og engelsk ved Københavns Universitet. 

Forfatteren forlod studierne til fordel for at arbejde som filminstruktørassistent og siden anmelder og forfatter. I årene 1957-59 arbejdede han som kritiker ved Information og 1959-1963 var han sammen med Villy Sørensen redaktør af det litterære tidsskrift Vindrosen. I denne tid arbejdede Rifbjerg også med revy og film og var 1959-71 kritiker ved Politiken. I tiden 1984-92 var Rifbjerg direktør for forlaget Gyldendal, og fra 1967 har han været medlem af Det danske Akademi.

I 1956 debuterede forfatteren med digtsamlingen Under vejr med mig selv og han har tidligt placeret sig som en af landets førende forfattere. Fra hans hånd er kommet 150 bøger fordelt over genrerne digt- og novellesamlinger, romaner, essaysamlinger, skuespil, tv- og hørespil, filmmanuskripter, revyer, børnebøger, dagbøger m.m. 

Rifbjergs prosaforfatterskab indledtes i 1958 med Den kroniske uskyld, der efterhånden har opnået klassikerstatus.  Romanen har stadig et stort, ungt publikum og har interesseret analytikere ved sin tematisering af uskyld.

Med Konfrontation sætter Rifbjerg dagsordenen for 1960’ernes konfrontationsmodernisme, som med sin fascination af den moderne verden står i modsætning til forfatterne omkring tidsskriftet Heretica (1948-53), som var kritiske over for den moderne verden.

Forfatteren skriver med en stærkt sansende nerve over for sin omverden. Samtidig kendetegnes forfatterskabet af en rig erindringsevne, en billedmættet skrivestil og ofte uhøjtidelighed og humor. Som modernistisk digter mestrer Rifbjerg at skærpe læserens oplevelsesevne, så denne oplever selv at blive involveret og spejlet i hans værker.

Rifbjerg har igennem årene været med til at præge strømningerne inden for litteraturen. Han har modtaget en lang række litterære priser, bl.a. Kritikerprisen i 1965, Det Danske Akademi Pris 1966, De Gyldne Laurbær 1967, Søren Gyldendal Prisen 1969, Nordisk Råds Litteraturpris 1970, PH-prisen i 1979, Svenska Akademiens nordiska pris 1999, Rungstedlund-prisen 2009 og DR's Ærespris i 2013.
Han har desuden været en meget aktiv samfundsdebattør og litteraturformidler.

SEKUNDÆRLITTERATUR

Bøger om Klaus Rifbjergs forfatterskab - et udvalg

99.4 Rifbjerg, Klaus
Klaus og kærligheden - Konfrontation med Rifbjerg
Udgivet af Kirsten Jacobsen. Gyldendal,  2007 - 151 sider
Klaus Rifbjerg, der har været gift med Inge i over 50 år konfronteres med spørgsmål om det livslange ægteskab og den kærlighed, der overlever konflikter og år.

99.4 Rifbjerg, Klaus
Så mange var ordene - Rifbjerg og den danske sang
Udgivet af Kim Larsen. Gyldendal,  2006 - 189 sider
Kim Larsen og Klaus Rifbjerg tørner sammen over kaffe og smøger, guitar og båndoptager, og mere end tredive danske sange. Det er blevet til en medrivende og humørfyldt samtale, om kærlighed, drømme, naturen og Vorherre. 
 

99.4 Rifbjerg, Klaus
Rifbjerg på kornet
Udgivet af Peter Michael Lauritzen. Gyldendal, 2006. - 150 sider
Indhold: Kalus Rifbjerg: Poulsen privat ; Og regnen den regner. Torben Brostrøm: I havstokken. Frits Andersen: Rifbjergs romaner: en ny prosa. Peter Stein Larsen: Opbrud og kontinuitet i Klaus Rifbjergs lyrik. Anne-Marie Mai: Den er i vinkel! : Om Klaus Rifbjergs noveller. Peter Michael Lauritzen: Klaus Rifbjerg - Indeni og udenpå samtidig : billeder fra den mentale sporvogn. 

99.4 Rifbjerg, Klaus
Kærligheden er alt : et portræt af Klaus Rifbjerg

Ved Janus Kramhøft; Jacob Kramhøft; Torben Brostrøm. Tiderne Skifter, 2003 - 196 sider 
Portræt af forfatteren Klaus Rifbjerg (f. 1931) tegnet af nære venner og forfatterkolleger (Torben Brostrøm, Frederik Dessau, Jesper Jensen, Jørgen Leth, Palle Kjærulff-Schmidt og Hanne Marie Svendsen). Med uddrag af Rifbjergs bøger og breve, samt egne udsagn i radioudsendelser

99.4 Rifbjerg Klaus
Rifbjergs naturaliekabinet eller Herlighedsværdien : en studie i tolv noveller
Redigeret af Per Svenson, f. 1941; Lars Gustaf Andersson . Gyldendal, 2002.- 253 sider 
En analyse af et udvalg af Klaus Rifbjergs (f. 1931) noveller. Novellerne er optrykt bagest i bogen
Indhold: Naturaliekabinettet ; Rejse til jordens centrum : "Dej" ; En svagstrømsdrøm : "Salat" ; Eventyr i ejendomsmæglerbranchen : "Dobbelt konfekt" ; Fru Svendsens koán : "Deller" ; Ingen som vingen løfte : "Påskeæg" ; Der var engang en krig ; "Torsk" ; Mein Kamfer : "Kamfer" ; Døden uden personligt ansvar : "Regn" ; Brief encounter : "Kammermusik" ; Den hvide sjæl : "Kvinder på stranden" ; Den pornografiske bevidsthed : "Snemanden" ; Den rigtige verden : "Tidens krumning"

99.4 Rifbjerg, Klaus
Rif om Rifbjerg (CD)

Klaus Rifbjerg; Lars Christian Wredström Wallenberg
tilrettelæggelse: Lars Wredstrøm ; medvirkende: Torben Brostrøm m. fl.  
Portrætsamtale med forfatteren Klaus Rifbjerg (f. 1931) med korte uddrag af nogle af hans værker
DR Multimedie,  1999. - 1 cd. (45 min)- (Litteratur - forfattersamtale)
Tilrettelæggelse: Lars Wredstrøm ; medvirkende: Torben Brostrøm m. fl.
Portrætsamtale med forfatteren Klaus Rifbjerg (f. 1931) med korte uddrag af nogle af hans værker
Produceret af Radioteatret i 1997  

99.4 Rifbjerg, Klaus
Juul Jensen, Henrik:
Afterbeat : en samtale med Klaus Rifbjerg 
Munksgaard /Rosinante, 1996. - 153 sider  
Bygger på interview med Klaus Rifbjerg (f. 1931) i Malmø, Spanien og Kandestederne i perioden november 1994 til december 1995

99.4 Rifbjerg, Klaus
Spinatfugl : Klaus Rifbjerg om sit liv med pressen
Gyldendal, 1995. - 160 sider
Indhold: Mit liv med pressen : Klaus Rifbjerg i samtale med John Chr. Jørgensen ; John Chr. Jørgensen: Spinatfugl og høg - Klaus Rifbjerg i pressen ; Klaus Rifbjerg debuterer som journalist og kritiker : syv artikler 1952-59

99.4 Rifbjerg, Klaus
Brostrøm, Torben

Klaus Rifbjerg : en digter i tiden   
Gyldendal, 1991 - 2 bind, 560 sider
Gennemgang af Klaus Rifbjergs (f. 1931) værker - fiktion, litteraturkritik, tekster til radio og tv m.m. - fra midten af 1950'erne frem til 1991 

99.4 Rifbjerg, Klaus
Bonde Jensen, Jørgen: Klaus Rifbjergs prosa
 
Babette, 1989. - 238 sider
Analytisk gennemgang af udvalgte dele af Klaus Rifbjergs prosaforfatterskab.

Debut: 
1956
Død: 
2015
Land: 
Danmark
Links
Bøger
 • Bog: "Stemmerne" af Klaus Rifbjerg

  Bogens forside

  Digte der inviterer indenfor til en verden, hvor blodtrykket stiger, pispotten er fuld og det kniber med at høre.

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  2016
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  52
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Til rette vedkommende" af Klaus Rifbjerg

  Bogens forside

  Forfatteren Klaus Rifbjergs (1931-2015) erindringer om den allertidligste barndom, forældrene, gymnasietiden, forelskelse og ægteskab, den første indtræden på den litterære scene,

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  2016
  Forlag: 
  Tiderne Skifter
  Sidetal: 
  214
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Besat" af Klaus Rifbjerg

  Bogens forside

  Ordet ’besat’ kan være både et adjektiv og den korte tillægsform af verbet besætte.Når man bruger adjektivet, taler man om en person, der er afsindig, bindegal, vanvittig og vild.Når man brug

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  2015
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  176
 • Bog: "Idræt" af Klaus Rifbjerg

  Bogens forside

  Den midaldrende Steffen Gurt, lektor i idræt, tager spontant sin kone Harriet med på en biltur til sommerhuset i Nordjylland. Undervejs luftes meninger om Danmark og danskerne i satirisk form.

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  2014
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  110
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Blandede bolsjer" af Klaus Rifbjerg

  Bogens forside

  I 43 korte essays reflekteres der bl.a.

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  2014
  Forlag: 
  Tiderne Skifter
  Sidetal: 
  203
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Fut fut fut : digte" af Klaus Rifbjerg

  Bogens forside

  Vi stiger alle sammen på toget og kører i hver sin retning, og vi aner ikke, hvor vi ender. En digtsamling med tog og togrejser som gennemgående motiv.

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  2014
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  64
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Året vender" af Klaus Rifbjerg

  Bogens forside

  Essays om en bred vifte af emner, såsom politik, kunst, det personlige, vejret, alderen, hjertets viden, mandens hemmelighed, kønnet og kønnene, tro, fortid og nutid, fortryllelse, forførelse, forb

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  2013
  Forlag: 
  Tiderne Skifter
  Sidetal: 
  70
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Intet sikkert abnormt" af Klaus Rifbjerg

  Bogens forside

  'Intet sikkert abnormt' er et lægefagligt udtryk, der bruges om undersøgelsesresultater, hvor man ikke umiddelbart kan påvise nogen unormalitet.

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  2013
  Forlag: 
  Gyldendal
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Nøleren" af Klaus Rifbjerg

  Bogens forside

  En 70-årig pensioneret litteraturprofessor får stjålet et maleri, som forestiller hans tidligere ven kunstmaleren Nikolaj Værn - Tyveriet får ham til at tænke deres lange venskab igennem og de

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  2012
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  225
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Dag efter dag" af Klaus Rifbjerg

  Bogens forside

  Dagbogslignende essays om en bred vifte af emner, der melder sig, mens tiden går, såsom politik, litteratur, det personlige, alderen osv.

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  2011
  Forlag: 
  Tiderne Skifter
  Sidetal: 
  143
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Jordbær" af Klaus Rifbjerg

  Bogens forside

  Edith sidder ved sin mands dødsleje og lader tankerne gå på vandring gennem sit lange liv og især sine relationer til familie, venner, elskere og kærester, mens hun vurderer sit lange ægteskab

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  2011
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  197
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Skiftespor" af Klaus Rifbjerg

  Bogens forside

  Engelske George og hans tyske kæreste Erich flygter fra Berlin til København, da det nazistiske miljø ikke er gunstigt for homoseksuelle, men møder småborgerlighed i stedet for frisind
   

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  2010
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  113
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Dagstelegrafen" af Klaus Rifbjerg

  Bogens forside

  Københavnerfamilien Nielsen følges i tre generationer med punktnedslag i tid, sted og generation.

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  2009
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  117
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Time Out : en forårselegi" af Klaus Rifbjerg

  Bogens forside

  Digte om samspillet mellem naturen, erindringer fra barndommen og den naturligt kommende alderdom, der lurer lige om hjørnet

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  2009
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  64
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Ankomst til stilheden" af Klaus Rifbjerg

  Bogens forside

  40 af Klaus Rifbjergs udvalgte journalistiske tekster, som er kategoriseret under: Rejsebreve, Essays, Kronikker og Anmeldelser

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  2008
  Forlag: 
  Forlaget Hjørring
  Sidetal: 
  235
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Rod" af Klaus Rifbjerg

  Bogens forside

  3. del af: Esbern.  Den 11. september 2001 gør den 67-årige Kim Dahlman-Winther status over sit liv og især opgøret med faderen, der faldt under den spanske borgerkrig

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  2008
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  269
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Hovedløs" af Klaus Rifbjerg

  Bogens forside

  Kaleidoskopisk skildring af mennesker og begivenheder i København under besættelsen, med Kim, søn af Esbern der faldt i Den Spanske Borgerkrig, som et af mange omdrejningspunkter

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  2007
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  344
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Ting & sager" af Klaus Rifbjerg

  Bogens forside

  Forfatter: Klaus Rifbjerg ; billedkunstner: Mette Stausland

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  2007
  Forlag: 
  Forlaget Hjørring
  Sidetal: 
  50
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Den kroniske uskyld" af Klaus Rifbjerg

  Bogens forside

  Om to københavnske drenges forelskelser, pubertetsproblemer og gymnasieverden og om deres opvågnen fra uskylds-drengeårene til de voksnes brutale verden

  Originaludgave: 1958

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  2006
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  218
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Det gælder om at holde balancen" af Klaus Rifbjerg

  Bogens forside

  Udgivet i forbindelse med Klaus Rifbjergs 50-års forfatterjubilæum og 75-års fødselsdag
  Originaludgave: 2006

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  2006
  Forlag: 
  Schønberg
  Sidetal: 
  139
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "En naturlig forklaring" af Klaus Rifbjerg

  Bogens forside

  Noveller, der kredser om dødens nærhed, meningen med livet og den tilværelse man kan se tilbage på, men også kærligheden spiller med i baggrunden.

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  2006
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  195
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Knastørre digte" af Klaus Rifbjerg

  Bogens forside

  Af indholdet: Bagrus. ( I bagrusens flaskegrønne klarhed. ) Bellavista. ( Fra mit hus kan jeg se mod alle verdenshjørner. ) Den uldne hånd. ( Min skrækslagne beundring har altid omfattet.

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  2006
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  60
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Esbern" af Klaus Rifbjerg

  Bogens forside

  Esbern Dahlman-Winther vokser op i et frisindet akademikerhjem i 1920'erne og forsøger at slå igennem som digter og kunstmaler inden han falder i den spanske borgerkrig i 1938

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  2005
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  363
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Pap" af Klaus Rifbjerg

  Bogens forside

  Digte som veloplagt, ondskabsfuldt og indigneret skildrer dumheden og tankeløsheden, som forfatteren kan få øje på alle vegne

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  2004
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  70
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Alea" af Klaus Rifbjerg

  Bogens forside

  En sammenvævet kreds af fortællinger, erindringsglimt, meninger og ironiske udfald mod kolleger, politikere og mediefolk.

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  2003
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  462
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Jazz-oratorium" af Klaus Rifbjerg

  Bogens forside

  Improvisatoriske digte med motiver der gentages og varieres med bogstavrim til at understøtte rytmen

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Oversætter: 
  Per Svenson
  Udgivet: 
  2003
  Forlag: 
  Kolibri
  Sidetal: 
  115
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Sæsonen slutter" af Klaus Rifbjerg

  Bogens forside

  Korte prosalyriske tekster som tager afsæt i digterens højst personlige hverdagsvirkelighed og breder sig ud til kloge, kritiske og elegant formulerede betragtninger om livet og verden netop nu

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  2003
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  58
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Nansen og Johansen" af Klaus Rifbjerg

  Bogens forside

  Den fiktive historie om ekspeditionslederen Nansen og hans medhjælper Johansen, som følger ham fra skibet 'Fram' for til fods at nå Nordpolen, og om deres personlige forhold som udvikler sig til er

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  2002
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  143
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Rifbjergs digte" af Klaus Rifbjerg

  Bogens forside
  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  2001
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  488
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "70 epifanier" af Klaus Rifbjerg

  Bogens forside

  Prosadigte om pludselige, intense oplevelser af i og for sig trivielle og banale begivenheder, som dog vækker erindringen og åbner for ny indsigt

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  2001
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  90
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Oven over alting og andre noveller" af Klaus Rifbjerg

  Indhold: En god dag ; Det vigtigste ; Drøvtyggere ; Oven over alting ; I møllen ; Mørket ; Singin' in the rain ; Solnedgang ; Som i et spejl

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  2001
  Forlag: 
  Frederiksberg : Fisker
  Sidetal: 
  95
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Regnvejr" af Klaus Rifbjerg

  Bogens forside

  Rejsebogsforfatteren, der i slutningen af 1960'erne bor i Spanien, er gæstfri vært for en flok kunstnere, der både drikker og reflekterer over livets gang.

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  2001
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  177
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Kort sagt" af Klaus Rifbjerg

  Bogens forside

  Forfatteren har selv foretaget et udvalg af egne noveller, der spænder fra samlinger fra 1964 til 1997

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1999
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  279
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Billedet" af Klaus Rifbjerg

  Bogens forside

  Hele familien er samlet hos den rige onkel Nikolaj for at fejre mormorens 90 års fødselsdag i 1930'erne, og den lille Morten (som ikke er med) fortæller brudstykker af familiekrøniken

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1998
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  133
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Terrains vagues" af Klaus Rifbjerg

  Bogens forside

  Digte om de vage og ubestemmelige egne af sindet, livet og erindringen, hvor før og nu mødes og i heldige tilfælde giver rum for erkendelse og forståelse

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1998
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  75
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Andre tider" af Klaus Rifbjerg

  Bogens forside

  Noveller som bevæger sig i voksne menneskers univers og skildrer deres liv og baggrund med den særegne rifbjergske blanding af ironi, sarkasme, varme, ømhed og sproglig elegance

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1997
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  154
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Divertimento i moll" af Klaus Rifbjerg

  Elise Krag vil skilles fra sin mand, men forfatteren har det største besvær med at fortælle historien, fordi læseren, litteraturkritikeren og de andre personer i romanen hele tiden blander sig

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1996
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  211
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Leksikon" af Klaus Rifbjerg

  Digte, skrevet med Gyldendals tobindsleksikon i den ene hånd, og en kuglepen i den anden, opstillet alfabetisk efter stikord, som fører forfatteren vidt omkring

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1996
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  193
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Kandestedersuiten" af Klaus Rifbjerg

  Bogens forside

  Digte om dengang og nu i Kandestederne i Vendsyssel, husket af Klaus Rifbjerg som siden sin barndom har haft et særligt forhold til området

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1994
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  79
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Vi blir jo ældre" af Klaus Rifbjerg

  Tilværelsens udgang - ikke kun den dødelige - kommer til os alle, men inden da skal dagligliv, kærlighed, venskab og intense følelser gennemleves.

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1993
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  182
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Krigen" af Klaus Rifbjerg

  Digtcyklus, som spænder krigens idioti og nonsens op mod et levet og sanset liv med menneskelige værdier

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1992
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  55
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Rapsodi i blåt" af Klaus Rifbjerg

  Bogens forside

  I et vittigt portræt af 1930'ernes Danmark fortælles om tjenestedrengen, der stikker af med Ølstykkepræstens arvesølv og havner i København, hvor han hurtigt lærer at begå sig mellem smågangstere o

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1991
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  277
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "150 korte og meget korte tekster" af Klaus Rifbjerg

  Digte og udsagn om alt muligt mellem himmel og jord, formet sprogligt stramt og præcist

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1991
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  63
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Den hemmelige kilde" af Klaus Rifbjerg

  Billedbog. Der er masser af sne i vinteren 1940. Morten og hans kammerater leger krig mellem finner og russere, men ved sengetid bliver Morten lidt urolig ved tanken om krig

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1991
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  24
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Bjerget i himlen" af Klaus Rifbjerg

  Digte skrevet i et levende og rytmisk sprog og med et indhold, der varierer fra filosoferen over hverdagslivet til beskrivelse af stemninger og sindstilstande

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1991
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  105
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Det ved jeg da godt!" af Klaus Rifbjerg

  Billedbog. Hverken forældre, lærere eller nogen andre kan fortælle Leif noget, han ikke ved i forvejen. Han bliver sendt ud på landet, og der bliver han endelig en erfaring rigere

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1991
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  28
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Da Oscar blev tosset" af Klaus Rifbjerg

  Billedbog. Oscar går helt fra snøvsen, da hans mor og far begynder at tale om, hvor godt det vil være for ham at komme i børnehave

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1990
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  24
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Linda & Baronen" af Klaus Rifbjerg

  Billedbog. Hunden Linda er både grim og hjemløs. Men en nat kommer eventyret forbi i form af en berømt tyrefægters flotte han-hund

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1989
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  30
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Det svage køn" af Klaus Rifbjerg

  Varme og underfundige noveller om kvinder af mange slags

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1989
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  208
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Det ville glæde -" af Klaus Rifbjerg

  Letbenet nøgleroman om den store og verdenskendte billedhugger Boy, der iscenesætter sit sølvbryllup, så hele den danske kulturelite havner i den ene barokke situation efter den anden

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1989
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  125
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Septembersang" af Klaus Rifbjerg

  Bogens forside

  Digte fra livets september: ikke sommer, ikke efterår, men den rene, klare måned hvor man ved besked, og hvor det endnu ikke er for sent

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1988
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  66
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Kender du Klaus Rifbjerg" af Klaus Rifbjerg

  Efter en kort beskrivelse af forfatterens liv og baggrund gives eksempler på og uddrag fra forfatterskabet, herunder bl.a. "Kesses krig", "Tak for turen", "Det bliver regnvejr", "År" samt digte

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1988
  Forlag: 
  Grafisk
  Sidetal: 
  63
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Engel" af Klaus Rifbjerg

  Bogens forside

  Under en ferierejse til Frankrig og Spanien mindes en midaldrende psykiater sin ungdom og en tilsvarende tur, som blev indledningen til hans livslange kærligheds- og afhængighedsforhold til hustrue

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1987
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  155
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "På sporet" af Klaus Rifbjerg

  Noveller.

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1987
  Forlag: 
  Gyldendal : Dansklærerforeningen
  Sidetal: 
  159
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Byens tvelys" af Klaus Rifbjerg

  Digte

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1987
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  87
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Borte tit" af Klaus Rifbjerg

  Originaludgave: 1985

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1986
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  239
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Som man behager" af Klaus Rifbjerg

  15-årige Adam, også kaldet "Lille A", forsøger at finde sig selv efter besættelsen. Men det er svært, når man samtidig er forelsket både i en jævnaldrende pige og sin bedste vens mor!

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1986
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  126
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Harlekin skelet" af Klaus Rifbjerg

  Burlesk fantasi om reklamemanden Stangert, der føler liver visne omkring sig, indtil han får til opgave at skaffe en omvendt narkoluder til et reklamefremstød

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1985
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  183
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Intet nyt fra køkkenfronten" af Klaus Rifbjerg

  Skuespil om en gruppe veninder, der som sædvanlig mødes til en middag uden mænd, men denne aften udvikler sig anderledes

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1984
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  68
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Kesses krig" af Klaus Rifbjerg

  Besættelsestidens oplevelser - især bekendtskabet med en tysk feldwebel - ødelægger langsomt venskabet mellem to halvstore drenge, så de efterhånden sympatiserer med hver sin af krigens parter

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1984
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  133
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Det svævende træ" af Klaus Rifbjerg

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1984
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  124
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Falsk forår" af Klaus Rifbjerg

  Bogens forside

  Romanen fortæller om de problemer, der opstår, da en rig, kvindelig modedesigner for første gang efter næsten 40 års forløb ser sin bortadopterede datter, der er fiskesorterer i Skagen.

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1984
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  242
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Udenfor har vinden lagt sig" af Klaus Rifbjerg

  Prosadigte fra 1984, som tager udgangspunkt i noget meget konkret, men som ad svimlende associationsbaner gør det konkrete alment. Illustreret af Arne Haugen Sørensens sort/hvide grafik

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1984
  Forlag: 
  Brøndum
  Sidetal: 
  42
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Hvad sker der i kvarteret?" af Klaus Rifbjerg

  Skildring af hverdagen som den former sig for beboerne på en villavej på Amager i begyndelsen af 1930'rne

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1983
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  178
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "En omvej til klostret" af Klaus Rifbjerg

  En dansk forfatter, der er på vej til et italiensk kloster for at skrive en bog, ser sig pludselig forvandlet til en brik i et spil mellem yderliggående venstre- og højrebevægelser

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1983
  Forlag: 
  Vindrose
  Sidetal: 
  166
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Patience" af Klaus Rifbjerg

  En pastiche i Samuel Beckett-form, hvor en jeg-fortæller beretter om sit mislykkede liv og forhold til det omgivende samfund

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1983
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  100
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Jus" af Klaus Rifbjerg

  En midaldrende københavnsk apoteker kommer pludselig ud i en alvorlig personlig krise, hvis årsager han ikke forstår

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1982
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  213
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Mænd og kvinder" af Klaus Rifbjerg

  Originaludgave 1982

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1982
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  172
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Landet Atlantis" af Klaus Rifbjerg

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1982
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  80
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Rifbjerg rundt" af Klaus Rifbjerg

  Brudstykker fra hele forfatterskabet krydsklippet til en ny sammenhæng

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1981
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  433
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Drenge - et tema i Klaus Rifbjergs forfatterskab" af Klaus Rifbjerg

  Indhold: Såret ; En hugorm i solen (kap. 14) ; De hellige aber (af kap.

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1981
  Forlag: 
  Dansklærerforeningen
  Sidetal: 
  191
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "De hellige aber" af Klaus Rifbjerg

  1941 kravler to drenge gennem et jordhul og dukker op i Danmark år 1981.

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1981
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  170
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Spansk motiv" af Klaus Rifbjerg

  Bogens forside

  Digte

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1981
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  112
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Lena Jørgensen, Klintevej 4, 2650 Hvidovre" af Klaus Rifbjerg

  En almindelig husmoder skriver en dag et brev til en kendt forfatter, og hans reaktion på brevet får hende til på mange måder at se anderledes på sin tilværelse

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1971
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  190
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Udviklinger" af Klaus Rifbjerg

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1965
  Forlag: 
  Gyldendal
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Camouflage" af Klaus Rifbjerg

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1961
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  91
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Den søndag" af Klaus Rifbjerg

  Digte. Originalgrafik af Søren Hansen

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1975
  Forlag: 
  Brøndum
  Sidetal: 
  109
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Rejsende" af Klaus Rifbjerg

  Noveller om mennesker på rejse i søgen efter oplevelser eller for at løse personlige problemer

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1969
  Forlag: 
  Gyldendal
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Under vejr med mig selv" af Klaus Rifbjerg

  Digte

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1956
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  33
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Dobbeltgænger" af Klaus Rifbjerg

  Parodi på bølgen af bekendelsesromaner med den "fuldstændig sande" beretning om forfatterens liv

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1978
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  120
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Livsfrisen" af Klaus Rifbjerg

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1979
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  65
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Vejen ad hvilken" af Klaus Rifbjerg

  En midaldrende, smuk og begavet kvinde bryder ud af sit ægteskab i et forsøg på at erkende og realisere sine muligheder udenfor tosomhedens kvælende borgerlighed

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1975
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  276
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "De beskedne" af Klaus Rifbjerg

  Radiospil. En dansk families liv fra efterkrigstidens usikkerhed frem til ungdomsoprørets år 1968

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1976
  Forlag: 
  Gyldendal
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "I skyttens tegn" af Klaus Rifbjerg

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1970
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  173
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Lonni og Karl" af Klaus Rifbjerg

  En moderne ægteskabsroman om en instruktørassistent der med sine dagdrømmerier og livsuduelighed er ved at bringe sin kone til fortvivlelse

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1969
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  210
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "25 desperate digte" af Klaus Rifbjerg

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1974
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  70
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Drengene" af Klaus Rifbjerg

  Bogens forside

  Pubertetsroman om en 13-årig dreng og hans venner i et kvarter på Amager omkring 1945

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1977
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  138
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Lytterroman" af Klaus Rifbjerg

  Roman skrevet i samarbejde med radiolyttere 1972

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1972
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  224
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Scener fra det daglige liv" af Klaus Rifbjerg

  Digte

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1973
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  71
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Voksdugshjertet" af Klaus Rifbjerg

  En ung kvinde skriver i forårsmånederne 1953 dagbog for at komme til klarhed over sit liv, før hun skal være færdig som sygeplejerske og giftes

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1979
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  134
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Drømmen om København og andre Digte fra Byen" af Klaus Rifbjerg

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1967
  Forlag: 
  Gyldendals Bogklub
  Sidetal: 
  34
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Joker" af Klaus Rifbjerg

  En fraskilt journalist på et københavnsk dagblad har svært ved at finde sit eget ståsted og sine egne synspunkter

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1979
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  178
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Marts 1970" af Klaus Rifbjerg

  Bogens forside

  Fantasiroman over en opdigtet episode mellem kendte mennesker, der sætter hele Danmark på den anden ende i marts måned 1970.

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1970
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  206
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Voliere" af Klaus Rifbjerg

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1962
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  51
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Du skal ikke være ked af det, Amalia" af Klaus Rifbjerg

  Hvas satire over formiddagspressens hensynsløse forfølgelse af sageløse mennesker for at få en god historie.

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1974
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  149
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Mytologi" af Klaus Rifbjerg

  Digte

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1970
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  99
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Sommer" af Klaus Rifbjerg

  Indhold: Torsk ; Ure ; Poulsen privat ; Terrænløberens tosomhed ; Morgensang ; Kamfer ; Søndagsfrokost i haven ; Det evige kredsløb ; Tivoli ; Kun en dag ; Morgenbad ; Kærlighedens ø ; Den største sorg

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1974
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  146
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Amagerdigte" af Klaus Rifbjerg

  Bogens forside

   

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1968
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  94
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Weekend" af Klaus Rifbjerg

  Filmmanuskript

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1962
  Forlag: 
  Det Danske Filmmuseum
  Sidetal: 
  56
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Den syende jomfru og andre noveller" af Klaus Rifbjerg

  Indhold: Undervandsbåden ; Befrielse ; Den syende jomfru ; Renovation ; Kammermusik ; Akrobaterne ; I eksil ; La Senorita ; Citationstegn ; Rast ; Sku' vi ikke nøjes med kop te?

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1972
  Sidetal: 
  206
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Efterkrig" af Klaus Rifbjerg

  Digte

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1957
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  42
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "En hugorm i solen" af Klaus Rifbjerg

  En drengs ferieoplevelser i Asserbo i somrene 1939 og 1940

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1974
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  147
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Spinatfuglene" af Klaus Rifbjerg

  Satirisk roman om det daglige arbejde i halvtredserne på et københavnsk dagblad - Information - som en ung journalist oplever det

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1973
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  155
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Anna (I) Anna" af Klaus Rifbjerg

  Originaludgave 1969

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Forlag: 
  Willimantic, Conn. : Curbstone Press ; Copenhagen : distributed in Denmark by Vindrose
  Sidetal: 
  251
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Det korte af det lange" af Klaus Rifbjerg

  Indhold: Tag dig sammen, Birte Oestermand ; Eventyr på fodrejsen ; Hvil i fred ; Påskeæg ; Det bliver regnvejr ; Let's Face the Music ; Kulør på tilværelsen ; Det daglige brød ; Fredet område

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1976
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  203
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Og andre historier" af Klaus Rifbjerg

  Stilistisk vidtspændende noveller om seksualitetens betydning for nutidsmennesker og om skønhedsbegrebet

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1964
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  203
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Svaret blæser i vinden" af Klaus Rifbjerg

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1971
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  96
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Anna (jeg) Anna" af Klaus Rifbjerg

  Roman om en dansk ambassadørfrue i Karachi, der i maskinen hjem til Danmark møder en arresteret narkotikasmugler, som hun flygter sammen med op gennem Europa

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1970
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  250
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Det sorte hul" af Klaus Rifbjerg

  Den mandlige hovedperson, midaldrende akademiker, gennemlever en personlig krise i forhold til sin borgerlige livsform

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1980
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  199
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Kiks" af Klaus Rifbjerg

  Roman om den form for følelseskulde, som fører til vold

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1976
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  195
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Operaelskeren" af Klaus Rifbjerg

  Roman om det effektive handlingsmenneske, der bukker under, da han erfarer, at der findes kræfter i tilværelsen, som ikke lader sig kontrollere

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1966
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  226
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Arkivet" af Klaus Rifbjerg

  Tidsbillede fra 50'ernes København koncentreret om to unge studerendes almindelige hverdag

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1967
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  217
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Tak for turen" af Klaus Rifbjerg

  En festlig skildring af en 1. og 2. G. på skiferie i Norge og Lapland i slutningen af 1940'erne

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1975
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  183
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Konfrontation" af Klaus Rifbjerg

  Bogens forside

  Originaludgave: 1960

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1960
  Forlag: 
  Schønberg
  Sidetal: 
  82
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Tango" af Klaus Rifbjerg

  Syv sammenhængende fortællinger, hvori kendte personers skæbner flettes ind i hinanden

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1978
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  172
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Et bortvendt ansigt" af Klaus Rifbjerg

  En 49-årig arkitekt i en større provinsby søger at skabe fornyelse i sit liv både privat og arbejdsmæssigt

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1977
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  218
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Portræt" af Klaus Rifbjerg

  Digte

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1963
  Forlag: 
  Gyldendal
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Twist" af Klaus Rifbjerg

  Selvbiografisk skildring af forholdene omkring tilblivelsen af en film fra 1962

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1976
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  161
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Brevet til Gerda" af Klaus Rifbjerg

  En bogsælger rejser rundt til boghandlere i provinsen.

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1972
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  129
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Dilettanterne" af Klaus Rifbjerg

  En dansk videnskabsmand kommer under sit sabbatår ud for uhyggelige hændelser, da en forbryderbande prøver at fravriste ham en videnskabelig hemmelighed. Foregår i Spanien under Franco-regimet

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1973
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  173
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Fædrelandssange" af Klaus Rifbjerg

  Originaludgave 1967

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1967
  Forlag: 
  Gyldendal
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Leif den Lykkelige jun." af Klaus Rifbjerg

  Bogens forside

  Om en ung studerende, der på en rejse over Atlanten beslutter for første gang at komme i seng med en pige, men anstrengelserne krones ikke med held

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1971
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  167
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "R.R." af Klaus Rifbjerg

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1972
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  165
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Stranden" af Klaus Rifbjerg

  Digte. Tegninger og håndskrift af Poul Winther

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1976
  Forlag: 
  Forlaget Sommersko
  Sidetal: 
  79
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Diskret ophold" af Klaus Rifbjerg

  Originaludgave 1965

  Forfatter: 
  Klaus Rifbjerg
  Udgivet: 
  1965
  Forlag: 
  Gyldendal
  Lån bogen - Køb bogen

Se også

 • Analyse: Rifbjerg, Klaus - Konfrontation

  Digtsamlingen Konfrontation fra 1960 blev det værk, der for alvor placerede Rifbjerg som den nye poesis uofficielle omdrejningspunkt.
 • Analyse: Rifbjerg, Klaus - Amagerdigte

  Klaus Rifbjergs erindringer fra opvæksten på Amager har været en tilsyneladende uudtømmelig kilde til inspiration i forfatterskabets  vekseldrift mellem erindring, fiktion og myto