Caspar Eric

Casper Eric (Foto: Viktoria Wendel Skousen)

Caspar Eric er født i 1987 og har læst Litteraturvidenskab på Københavns Universitet.

I 2014 debuterede Caspar Eric som forfatter med poesi-udgivelsen '7/11'. Det er en bog om at være ung i 2014, og jeget i bogen ligner i udpræget grad Caspar Eric selv.  Det er således et portræt af en generation og vores digitale tidsalder, som kredser om idenitet og kærlighed og viser, hvordan identiteten bliver sat i spil på de sociale medier. Caspar Eric modtog debutantprisen Munch Kristensens Kulturlegat 2015 på 50.000 kr. for sin debut. I talen motiverede jurymedlem og litteraturprofessor Anne-Marie Mai begrundelsen:

"I kanten af digtene spores Jørgen Leths forkærlighed for hverdagsgenstande, Peter Laugesens dyrkelse af småordene, Kirsten Thorups cool naivisme, Klaus Høecks optagethed af mærkevarer og Dan Turèlls rytme og tonefald. Men i 7/11 lyder samtidig en tydelig og egenartet poetisk stemme, og der bliver skabt et Caspar Eric-univers, som man har lyst til at slentre, snuble og løbe rundt i .

Caspar Eric udgav langdigtet Nike (2015) for hvilken hab vandt Michael Strunge-Prisen og Albert Dams mindelegat til Blixenprisen. I denne bog tager forfatteren udgangspunkt i sin egen Cerebrale Parese (spastisk lammelse) i en refleksion over, hvilken betydning det har at leve med et handicap i et samfund som vores.

I 2017 kom forfatterens tredje digtsamling 'Avatar', otte digte eller suiter baseret på forskellige tekster, udsagn eller kunstværker af og om unge mænd, der har begået selvmord.

Litteratusidends anmelder kalder Casper Eric en hjertestarter for poesien og hentyder til digterens udbredelse og succes.

Foto: Viktoria Wendel Skousen

 

Links
Bøger
 • Bog: "Avatar" af Caspar Eric

  Bogens forside

  Digte om ikke at passe ind; at være fremmedgjort overfor verden, sine venner og sig selv.

  Forfatter: 
  Caspar Eric
  Udgivet: 
  2017
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  110
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Nike" af Caspar Eric

  Bogens forside

  Den unge mand i Caspar Erics "Nike" har ’et lille spasserben’. Han er født med cerebral parese.

  Forfatter: 
  Caspar Eric
  Udgivet: 
  2015
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  88
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "7/11" af Caspar Eric

  Bogens forside

  7/11/ er en melankolsk pop-digtsamling der handler om kærlighed og om at forsøge at være en person. 7/11 er dokumentarisk poesi der udforsker kravet om at være lykkelig, blandt andet.

  Forfatter: 
  Caspar Eric
  Udgivet: 
  2014
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  120
  Lån bogen - Køb bogen

Se også